Eiersalade recept


Allereerst sorry dat ik geen grote foto van de eiersalade heb. Daarom heb ik een vingerwijzing eronder gezet. Ik krijg de foto niet mooi wanneer ik het gaat bewerken. Tenslotte ben ik daarin een echte amateur. Daarnaast heb ik de juiste tools  niet. Maar ik denk dat iedereen wel weet hoe een eiersalade eruit ziet. Alleen, ik kan je wel vertellen, dat wanneer je deze hebt gemaakt, je nooit - hooguit in noodgevallen - fabrieksmatig geproduceerde eiersalade koopt. 

Vaak lees ik dat er kerriepoeder gebruikt wordt in eiersalade. Ik begrijp dit wel, eiersalade moet gewoonweg lekker pittig smaken. Maar kerriepoeder maakt het naar mijn smaak eerder bitter, omdat kerriepoeder pas echt de smaak gaat afgeven wanneer het wordt verhit. Feit blijft: ieder zijn smaak. Dit is mijn variant van de eiersalade. 

Afgelopen zaterdag had ik zin in tapas. Niet een tafel vol, maar net voldoende voor twee personen. Het weer leende zich er uitstekend voor. En ik had de juiste ingrediënten al in huis. Met de voorbereiding was ik 's morgens al begonnen. Ik had de eieren namelijk 's morgens al gekookt. Die moesten goed afkoelen. Na het koken laten schrikken en dan in koud water laten staan. Wanneer het water warm aanvoelt, gewoon verversen. Zodra de eieren helemaal koud zijn kan je ze ook makkelijk pellen. 

Quote

Alleen, ik kan je wel vertellen, dat wanneer je deze hebt gemaakt, je nooit - hooguit in noodgevallen - fabrieksmatig geproduceerde eiersalade koopt. 

Elisabethskitchen

De andere gerechten die op de foto staan komen tzt online. Eerst de eiersalade. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • 5 eieren, ik had Kipster eieren van de Lidl
 • 1 hele bos lente- of bosui
 • 3 teentjes knoflook
 • snufje zout
 • 5 eetlepels lekkere mayonaise
 • 4 eetlepels limoensap = 2 limoenen ( ik had het uit het groene flesje in de koelkast)
 • vers gemalen peper naar smaak


Hoe bereid je het! 

 1. Kook de eieren hard, laat schrikken en afkoelen. (Zie tekst bovenaan dit blog).
 2. Halveer de eieren en hak fijn. Doe in een ruime schaal. 
 3. Snijd van de lente- of bosui de worteltjes en de uitgedroogde bovenkanten. 
 4. Snijd de rest in dunne schijfjes. Doe bij de eistukjes en meng door. 
 5. Pel de teentjes knoflook en pers uit. Of pureer ze fijn met een mes met een snufje zout. Fijn stampen in een vijzel kan ook natuurlijk. 
 6. Doe de knoflook ook bij de eistukjes. 
 7. Voeg de mayonaise toe en het limoensap. Meng alles goed door. 
 8. Maal er peper naar smaak over. 
 9. Dek de kom af en zet minimaal 1 uur en maximaal 24 uur in de koelkast. 
 10. Toastjes of stokbrood erbij. 

En dan...SNACK-TIJD.

Even een opmerking.
 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

Klik op onderstaande foto's voor meer recepten met ei.

Schuif aan aan mijn Yoors-eettafel wanneer je een lekkerbek bent. Je mist zo geen recept uit mijn keuken.