×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


gebakken zoete aardappel met broccoli

gebakken zoete aardappel met broccoli


Soms heb ik minder tijd om te koken. Bestellen van Chinees of pizza is altijd mogelijk. Maar dat wil ik gewoon niet. Natuurlijk vind ik een pizza of een frietjes met, zo nu en dan lekker. Ik ben geen heilige. Het is gewoon dat ik het zonde vind van mijn gekochte producten. De broccoli moest weer een dag langer in de koelkast liggen en wat niet zo goed is voor die groente. Daarnaast moest de kip ook echt worden gegeten. Dus hup, snel een snelle maaltijd bedenken. 

Normaal ben ik al niet zo lang bezig, maar deze was helemaal snel klaar. Ik had dit echt binnen 20 minuten op tafel. Zoete aardappel is ook nog eens een groente, dus wat wil je nog meer. Dubbele groenten en kip. 

Kipkruiden

Voor kip gebruik ik nooit kant-en-klare kipkruiden. Dat is eenheidsworst qua smaak en vaak betaal je er teveel voor omdat de hoofdbestanddeel zout is. Deze keer heb ik de kip op smaak gebracht met Vadouvan. Je kan nu zoveel gebruiken als jij lekker vindt. 
Via leesmeer kun je lezen wat het is. Maar doe dat pas als je het hele blog hebt gelezen. ;-) 

Voor de vegans

Je kan deze snelle maaltijd ook maken met de vleesvervanger die jij wilt. Zelf zou ik kiezen voor tofu. Want je kan dat op smaak brengen met vadouvan. En dan bakken. Zo eet je wat anders dan de standaard-vleesvervangers. 

Quote

Dat is eenheidsworst qua smaak en vaak betaal je er teveel voor omdat de hoofdbestanddeel zout is.

 Lekkerereceptenvoor2 - ElisabethsKitchenAan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • 1 stronk broccoli - alleen de roosjes. (verder op deze pagina een link naar een recept voor de stronk)
 • 2 eetlepels olie
 • 1 zoete aardappel
 • 1 theelepel vadouvan (je kan ook meer specerijen gebruiken)
 • 300 gram kippendij zonder bot
 • vers gemalen peper naar smaak
 • nootmuskaat vers geraspt

Hoe bereid je het! 

 1. Was de roosjes goed en kijk na op beestjes. Breng water in een pan aan de kook. Zodra het kookt doe dan de roosjes erin. Breng het water aan de kook en kook gaar in ongeveer 8 minuten. 
 2. Schil de zoete aardappel. Wassen en snijd in blokjes. 
 3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en doe de blokjes zoete erin. Laat even staan en voeg 1 eetlepel kookvocht van de broccoli toe. Zodra het water is verdampt gaat de aardappel bakken. 
 4. Doe in een grote kom de vadouvan.
 5. Snijd de kip in repen en meng met de vadouvan.
 6. Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olie en bak de kip gaar. 
 7. Giet de broccoli af. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Houd  de groente warm. 
 8. Ondertussen is ook vast de kip gaar en ook de aardappelblokjes. 
 9. En dan....AAN TAFEL! hartige taart recept

Hier heb ik de stengel van de broccoli in gebruikt. 


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon


Ben je op zoek naar snelle recepten? Zoek niet verder. Je bent aan het juiste adres geraakt! 

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties