kip met zilvervliesrijst


Eindelijk heb ik onderlaatst in de Jumbo de kouseband gekocht. Het moest er gewoon eens van komen. Voor de variatie maar ook om te ervaren hoe te bereiden en nog belangrijker: hoe smaakt het. 

Ik kan je zeggen, het is niet vies, maar gewoon lekker eigenlijk. Zou ik het weer kopen? Ja hoor. Je kan ook sperziebonen gebruiken. Maar zelf vind  ik die in de winter niet lekker. Zelf vind ik de Hollandse bonen het lekkerst en die zijn er nog niet. 

Quote

Zelf vind ik de Hollandse bonen het lekkerst en die zijn er nog niet. 

Lekkere recepten voor twee

Thai Green Curry

Van Euroma - Jonnie Boer had ik nog een potje Thai Green Curry in de kast staan. Dat kwam even goed  uit. Zo werd het helemaal een soort van Aziatisch gerecht. Niet helemaal natuurlijk. Omdat ik het naar eigen smaak bereid. En dat is stukken minder pittig dan de originele versie. Tip voor vegetariërs en veganisten

Je zou het vlees kunnen vervangen voor tofu of namaak-rundvlees. Gebruik de aanwijzingen op de verpakking hoe je dat moet bereiden. Tofu kan je zelf op smaak brengen. Vega-rundvleesstukjes zijn vaak op smaak gebracht. Recept is voor twee personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.


Wat heb je nodig

 • 2 eetlepels olie
 • 1 theelepel Thai Green Curry poeder
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 Spaans pepertje
 • 200 gram biologische kipfilet
 • 135 gram zilvervliesrijst ongekookt gewogen
 • 1 bos kouseband
 • 100 milliliter water
 • 2 eetlepels pinda's

Hoe bereid je het! 

 1. Verwarm de olie in een ruime bakpan.
 2. Voeg de Thai Green Curry poeder eraan toe. 
 3. Pel ondertussen de ui en snipper hem fijn. Doe ook in de pan. 
 4. Pel en snipper het teentje knoflook. Doe ook in de pan. 
 5. Was het pepertje. Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd fijn en doe ook in de pan. Laat alles op getemperde hittebron bakken. 
 6. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Doe in de pan bij de kruiden en specerijen. Laat meebakken maar niet te bruin worden. 
 7. Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 8. Was de kouseband, verwijder van beide uiteinden een stukje. Snijd de kousebanden in stukken. 
 9. Wanneer de kip is aangebraden doe de kouseband erbij. Bak even mee en blus dan af met het water. 
 10. Doe het deksel op de pan en laat ±10 minuten zachtjes stoven. Als het te droog wordt, voeg dan wat water toe. 
 11. Hak of vijzel ondertussen de pinda's fijn. 
 12. Meng de gekookte rijst door de groente. 
 13. Strooi de pinda's er voor het eten over. 
 14. En dan...AAN TAFEL!! 

Tip! 

Zorg voor lekkere warme borden. Zet de borden 10 minuten in een oven op 50°Celsius. 


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon

By The Way 


De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.


Welkom op mijn Yoors pagina. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen.   Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Vergeet niet om mij te vertellen, dat je lid bent geworden, dan kan ik je gaan volgen.