×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Paksoi met rijst en varkensvleesreepjes

Paksoi met rijst en varkensvleesreepjes


Zo nu en dan maak iets Aziatisch. Het is geen Chinees eten en al helemaal niet Indisch. Het is gewoon een ratjetoe.

In de Plus supermarkt kwam ik Shanghai Paksoi tegen van de Proefschuur. Ze hadden een mooi formaat voor één persoon. Dus ik kocht er twee.

Boemboe bami

Ik dacht, laat ik een zakje boemboe voor bami meenemen. Je kent het wel, van het welbekende merk - Conimex. In mijn onnozelheid dacht ik, daar zit niet meer in dan gedroogde groenten en specerijen. Maar dat had ik dus mis gedacht. Die heb ik dus maar lekker in de winkel gelaten. Ik wist dat ik thuis nog 5 kruiden poeder. Dus ik liet de zakjes en pakjes maar achterwege. Hoe kon ik me toch vergissen. Ik zocht snel naar een blikje kokosmelk en die vond ik met het fair trade logo. Nog een paar Spaanse pepers en gaan met die...paksoi. 

Foto van de 5 spice kruiden

Hieronder staat de foto van het potje wat ik in huis heb. Dit keer is het merk van de Jumbo zelf. 

Tip voor vegetariërs en veganisten

Het vlees wat ik heb gebruikt is te vervangen voor tofu of seitan. Laat de tofu dan eerst goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd in plakjes, bereid hetzelfde zoals het vlees in dit recept. 

Quote

Je kent het wel, van het welbekende merk - Conimex. In mijn onnozelheid dacht ik, daar zit niet meer in dan gedroogde groenten en specerijen.

lekkere recepten voor 2

Recept is voor twee personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig

 • 1 eetlepel olie
 • 1 eetlepel of minder 5 spice kruiden
 • 2 uien
 • 1 Spaans pepertje
 • 250 gram varkensfiletlapjes in repen gesneden
 • 135 gram zilvervliesrijst
 • 1 eetlepel olie
 • 2 Shanghai paksoi struiken
 • 1 blikje kokosmelk 200 milliliter
 • 4 eetlepels ongezouten pinda's
 • 2 eetlepels sojasaus 

Hoe bereid je het!  

 1. Verwarm de lepel olie samen met de 5 spice kruiden. 
 2. Pel en snipper de uien. Wanneer de kruiden gaan geuren, voeg de uisnippers toe. Zachtjes laten fruiten. 
 3. Was het pepertje. Halveer en verwijder zaad- en zaadlijsten. Snijd in reepjes en doe in de pan bij de ui. 
 4. Wanneer de ui zacht is, voeg dan het vlees of tofu toe. Laat rustig gaar en bruin bakken. Keer het vlees-tofu regelmatig. 
 5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
 6. Verwarm in een andere koekenpan de olie.
 7. Halveer de struiken en spoel schoon onder de kraan. 
 8. Snijd het groene loof eraf. Snijd het harde deel in stukken en bak in de olie. Blus af met het kokosmelk. Laat rustig gaar sudderen, maar zorg dat het een beetje bite houdt. 
 9. Vijzel de pinda's fijn. Heb je geen vijzel, gebruik dan een blender, maar voorzichtig het moet geen pindakaas worden. 
 10. Voeg de gekookte rijst toe aan de paksoi in de kokosmelk. Samen met het groen van de paksoi. 
 11. Strooi de pinda's vlak voor het serveren over de groente-rijst. Zet het vuur uit.
 12. Giet de sojasaus over het vlees/tofu. Omscheppen. 
 13. Verdeel alles over twee borden
 14. En dan...AAN TAFEL!!!

Tip

Zorg voor lekkere warme borden. Ik zet de borden 10 minuten in een oven op 50°Celsius. 

Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon

BTW

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

Welkom op mijn Yoors pagina. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen.   Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Vergeet niet om mij te vertellen, dat je lid bent geworden, dan kan ik je gaan volgen.   
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties