Recept aardappelkoekjes van gekookte aardappelen


No waste aardappelkoeken

Om voedselverspilling tegen te gaan heb ik een simpel en smaakvol no waste recept. Ik heb er nog een soep bij gegeten, maar deze aardappelkoeken zijn ook erg lekker bij een frisse salade of gekookte sperziebonen om maar wat te noemen. Ook erg lekker met verse spinazie en gekookte eieren. 

Stilton kaas

De kaas geeft deze aardappelkoeken zout. Zelf heb ik gekozen voor Stilton kaas. Wij vinden blauwe kaas namelijk erg lekker. Zo had Gorgonzola ook erg lekker geweest. Niet iedereen vind blauwe kaas lekker. Je kan dan kiezen voor de helft roomkaas naturel en geraspte Cheddar, Emmentaler of Parmezaanse kaas. Geraspte Goudse kaas is ook erg lekker. Kijk wat je in de koelkast heb liggen  aan kaas wat op moet. Zo maak het helemaal no-waste.

Quote

Om voedselverspilling tegen te gaan heb ik een simpel en smaakvol no waste recept.

 ElisabethsKitchen
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

 • Ongeveer 200 gr gekookte aardappelen (vastkokend)
 • 2 eieren
 • vers gemalen peper
 • 2 eetlepels Stilton kaas of andere kaas
 • 2 eetlepels platte peterselie
 • 2 eetlepels olie 

Hoe bereid je het! 

 1. Prak de gare aardappelen fijn. 
 2. Klop de eieren los en spatel de geprakte aardappelen erdoor. Goed mengen. 
 3. Maal de peper erover. 
 4. Verkruimel de Stilton kaas erover en schep door. 
 5. Hak de peterselie en meng ook door het aardappelmengsel. 
 6. Verwarm de olie. Schep hoopjes aardappelmengsel in de hete olie. Of gebruik een, met olie ingevette ring. 
 7. Bak de koeken gaar. Ze zijn gaar wanneer ze stevig aanvoelen. 
 8. En dan...AAN TAFEL.

Let op

Het kan zijn dat de koekjes tijdens het omdraaien een beetje uit elkaar vallen. Laat de andere koeken dan nog liggen in de koekenpan. Je hebt de eerste net iets te vroeg omgedraaid. 


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. Natuurlijk heb ik meer recepten voor twee personen. 

Bookmark deze pagina <<Link>> en mis geen recept uit mijn keuken.