Recept gehakt met kaas


De zomer is over. Vorige week had ik wat frisjes. Ik had nog snijbonen, gehakt en aardappelen in huis. Puree kon ik maken. De snijbonen gewoon koken. Maar ik wilde wat anders met het gehakt. Een gewoon balletje kan altijd. 

Eerst wilde ik er mosterd doorheen doen. Maar dat heb ik vervangen voor mosterdpoeder. Verder heb ik het gehakt vrij standaard op smaak gebracht, met peper en nootmuskaat. Door de puree heb ik wel mosterd gedaan. Limburgse mosterd, waar het mosterdzaad nog goed zichtbaar is. Ik heb om de puree smeu√Įg te maken, wat cr√®me fra√ģche gedaan. Een paar eetlepels was voldoende.¬†

De snijbonen koop ik in de Lidl. Ze zijn ongesneden, wat ik niet erg vind. Deze koken niet snel prut. En ik zie dat ik goede bonen in huis heb. In die gesneden variant weet je maar nooit wat erdoorheen zit. Deze komen overigens uit Nederland. De oorsprong van de gesneden snijbonen weet ik niet, want dat vermeld de verpakking niet. Ik zet er niet bij hoelang je ze moet koken. Wij eten graag gare groente en ik laat ze daarom 20 tot 25 minuten koken. Afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Gare groenten zijn beter voor je lichaam overigens. De voedingsstoffen worden beter opgenomen door je darmen. 

Eigenlijk is het een hele simpele Hollandse hap geworden. Alleen de kaas in het gehakt was Franse gruyère. 

Het was toch wel weer eens lekker eigenlijk. Zo'n gewone hap. 

De gehaktstaaf dampte nog na. Hij kwam namelijk net uit de oven. Quote

Eigenlijk is het een hele simpele Hollandse hap geworden. Alleen de kaas in het gehakt was Franse gruyère. 

lekkerereceptenvoor2 - ElisabethsKitchen


Aan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.¬†

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze. 

 Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig?

 • 500 gram ongesneden snijbonen
 • 200 gram rundergehakt¬†
 • 1 ui
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 1 theelepel mosterdpoeder
 • snuf of meer nootmuskaat
 • vers gemalen peper naar smaak
 • 2 eetlepels gruy√®re in blokjes
 • 2 eetlepels boter
 • 6 grote of 3 kleine aardappelen
 • 1 eetlepel mosterd naar keuze
 • 50 gram cr√®me fra√ģche

Hoe bereid je het! 

 1. Was de snijbonen. Verwijder de puntjes en snijd dan in stukken. 
 2. Kook de stukken gaar zoals jij dat lekker vind. (Wij willen graag gare groenten).
 3. Doe het gehakt in een kom. 
 4. Pel en snipper de ui en doe in de kom bij het gehakt. 
 5. Doe het paneermeel, nootmuskaat, blokjes kaas en peper erbij. Meng het goed door en maak er dan twee gehaktschijven van. 
 6. Laat de boter smelten. Doe het gehakt erbij wanneer het niet meer bruist. Bak het gehakt dan om en om bruin aan. 
 7. Verwarm de oven op 150¬įCelsius.¬†
 8. Wanneer het gehakt is aangebraden en rondom bruin, zet dan in de oven. Ongeveer 20 minuten. 
 9. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend water in ongeveer 12 tot 15 minuten. (Afhankelijk hoe groot je stukken zijn). 
 10. Als je de aardappelen afgiet, bewaar dan wat kookvocht. Hiermee kan je een jus maken van met het bakvet van het gehakt. 
 11. Giet de gare aardappelen af. Doe terug in de pan en¬†voeg de mosterd toe evenals de cr√®me fra√ģche.¬†
 12. En dan...AAN TAFEL!


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. Wat eten we vandaag? Weet jij het al? 
Niet?! 
Wordt lid van Yoors. Bookmark mijn pagina voor eet-inspiratie. 

By The Way
De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.