Uit de oude doos

Uit de oude doos


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Lang geleden

Het is alweer lang geleden dat ik iets anders heb geschreven dan kookblogs. Oh ik lieg, ergens op mijn harde schijf staat een opzet voor een echte crimi. Op een zeker moment kreeg ik een moordverhaal in mijn hoofd en het plot kwam er direct achteraan. Het was tijdens het koken dat de ingeving kwam. Of het boek er echt komt, geen idee. Misschien pas wanneer ik met pensioen ben. Ik blijf er wel aan schrijven. Iedere week één pagina. En natuurlijk wijzig ik daar weer aan. Ik schrap woorden, wijzig woorden. Verwijder met gemak hele zinnen. Het is een heel proces. Ik schud het niet zo makkelijk uit mijn mouw. Echter, het moet er van komen. Ik voel het gewoon.


Een gedicht heb ik vorig jaar voor het laatst geschreven. Het gedicht wat hieronder staat heb ik geschreven op 1 april 2012. Het was naar aanleiding van een opmerking van zo'n alles-bet-weter. Je kent ze wel, zo'n type die alleen maar commentaar levert en zelf niets echt kan. Het was voor mij de reden om weer in mijn hoekje te kruipen en af te wachten tot de val zich inzette. En dat gebeurde natuurlijk. En nee, dan lach ik niet. Ondanks dat ik de laatste lacher was.

Toe maar

Dis me maar
beschimp me
voel je maar perfect boven alles verheven
stijg hoog op
laat je meevoeren op je eigen dunk
doch pas op de val is hard en je stuitert niet terug.
Elisabeth©Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nou deze had je zeker binnen een minuut staan ;-)
Hij zegt alles eigenlijk...... Hoogmoed voor de val, maar dan nog erger ..........
| 18:30 |
Deze pagina was zo geschreven inderdaad! 
Inderdaad, veel in weinig zinnen. 
| 20:35 |
Mooi gedicht! Een paar woorden, maar er zit heel veel in; woede, sarcasme, waarschuwing, dreiging!
| 18:35 |
Dank je wel. Het kwam er redelijk spontaan uit. ;-) 
| 19:57 |
Mooi als je zo je gevoel kunt verwoorden! Gelukkig was je de laatst lachende!
| 17:15 |
Dank je wel. Gelukkig wel ja. 
| 19:57 |
Kies zelf de mensen waar je je wat van aantrekt. Niet van dit type. Goed gedicht. 
| 08:08 |
Merci! Dat doe ik zeker. Daarom kruip ik ook weg. 
| 08:11 |
Kort maar krachtig, dat gedicht!
| 14:39 |
Yep. Beetje lazy misschien 😘
| 15:13 |
Dat vind ik niet. Een kort gedicht kan je even veel tijd kosten om de juiste boodschap erin te steken en over te brengen in weinig woorden. 
| 15:20 |
Zeker. Daar heb jij gelijk in. X 
| 15:22 |
Die types zijn mijn types niet...
| 13:50 |
Eens!
| 14:02 |
Leuk, en alle beetjes helpen je op weg naar het boek.
Top!
| 13:43 |
Merci! Precies. 
| 14:02 |
Bedankt dat je dit deelt. Het is een mooi gedicht met veel levenswijsheid ingesloten.
| 12:43 |
Dank je wel sanderr. 👍
| 12:57 |
Een ijzersterk gedicht en helemaal waar!
| 17:22 |
Merci! 
| 17:26 |
Pijn doet dat he
Een k ie erop van mij xx
| 12:30 |
😘
| 12:30 |
Nare types die alleen maar negatieve commentaren geven.
Leuk dat je met een boek bezig bent. Een bladzijde per week, ook dat levert op een gegeven moment een boek op!
| 12:15 |
Precies. 
Dat boek gaat er komen. Het is eens gewoon af. 
| 12:31 |
PRACHTIG  en oh zo waar !!
| 12:10 |
Dank je wel. X
| 12:31 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen