lidl verspakket stoofpotje


Vorige week tijdens het boodschappen zag ik een X-aantal verspakketten liggen in de Lidl. Daarvan heb ik er twee meegenomen. Vandaag in het blog mijn bevindingen van het verspakket voor stoofpotje. 

Lekkere recepten voor 2

Tijd voor stoofpotjes

Herfst en het is tijd voor stoofpotjes of sudderpotjes. Dat dachten ze bij de Lidl ook. En in hun slimmigheid hebben ze daar een verspakket van gemaakt. Zelf maak ik ook stoofpotjes en kies mijn eigen groente. Knolselderij zou ik er eigenlijk niet zo snel in doen. In het pakket zat het wel als groente, samen met bleekselderij, een paarse wortel, tomaten en uien. Ook nog kruiden zoals Rozemarijn en laurier. Ook een stukje gember zat erbij. Gebruik hier wel een rasp voor. Grote stukken gember in je mond is niet echt lekker - dit terzijde. Het voordeel van zo'n pakket zie ik wel. Je hebt voldoende groenten in ieder geval. Zelf kan je kiezen welk vlees je wilt gebruiken. Ik koos voor stoofvlees van het beter leven keurmerk. Ook te koop in de Lidl. De hoeveelheid vlees is voor 4 personen. Nadat het stoofpotje klaar was, heb ik de helft van het vlees eruit gehaald en een deel van de jus. Dit staat in de vriezer. Altijd lekker met spruitjes of andere herfst/winter-groente. 

Het nadeel van de paarse wortel was, dat alle groente donker werd. Dat is ook de reden dat alle groente donker is op de foto. 

Was het lekker? Ja het was lekker. Zou ik het nog eens kopen. Misschien wel, als ik er zin in heb! 


In de lijst van zelf toe te voegen op de verpakking staat 4 dikke plakken kruidkoek. Dat is een prima toevoeging, maar ik heb geen kruidkoek en wil het ook niet kopen. Daarom heb ik zelf wat kruiden en specerijen gecombineerd en toe gevoegd. De jus krijgt dan niet die binding die ze met de kruidkoek wel krijgt. Wil je die binding wel hebben, kan je met maïzena binden. In hetzelfde lijstje staat wijn en die wilde ik ook niet gebruiken, dus ik heb gekozen voor water. De mosterd heb ik vervangen voor mosterdzaad. Hieronder een foto van de gebruikte specerijen. Zwolse stoof van Euroma/Jonnie Boer kan ook natuurlijk. 

Het bouillonblokje wat in de verpakking zat heb ik weggegooid. Ik gebruik biologische bouillonpoeder zonder gist. 

Wat heb ik betaald?

verspakket: € 2,99

stoofvlees: € 6,49

Aardappelen had ik nog in huis. Ook de specerijen had ik in huis. 

verspakket lidl

Recept is voor 2 personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze. Op de verpakking staat de bereidingswijze ook vermeld. 

verspakket lidl

WAT HEB JE NODIG?

 • 1 verspakket stoofpotje Lidl
 • 2 eetlepels bakproduct - ik had ghee = geklaarde boter
 • stoofvlees naar keuze
 • kruiden en specerijen  (-zie foto boven als voorbeeld)
 • 1 eetlepel biologische bouillonpoeder zonder gist
 • genoeg water om af te blussen
 • 3 grote of 6 kleine kruimige aardappelen

ZO BEREID JE HET!

 1. Maak de groente schoon. Snijd groente in stukken. Hoe groot is aan jezelf. 
 2. Verwarm het bakproduct  in een stoofpan. 
 3. Braad eerst het vlees aan samen met de kruiden en specerijen. 
 4. Haal het vlees uit de pan en fruit dan de ui en de rest van de groenten. Op de verpakking wordt ook goed uitgelegd hoe te bereiden.
 5. Blus af met warm water. Doe het vlees in de pan. Breng het vocht aan de kook en laat op het fornuis ongeveer zachtjes sudderen, tot het vlees gaar is. Ik heb het na ± ca. 45 minuten in de hooimadam gezet tot de andere morgen. 
 6. Kook de aardappelen gaar. 
 7. Verdeel het vlees en de groente over twee borden, aardappelen erbij. 
 8. En dan...AAN TAFEL!! 

verspakket lidl

Welkom op mijn Yoors receptenblog. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen. Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Je volgt mij nu en daarom zie je op de voorpagina mijn blogs. Die kan je lezen en delen.


verspakket lidl
verspakket lidl