Viscuisine met zalm en venkel stamppot


Viscuisine met zalm op stamppot met venkel

Heel lang geleden, toen het net op de markt was, kocht ik het ook. De overbekende Iglo viscuisine. Na een dag werken is het makkelijk. Je bereid je groente en aardappelen of rijst en de oven warmt je visschotel op. Eerlijk gezegd vond ik het nooit echt lekker. Dus dat was geen succes en kwam na twee keer niet meer in huis. 

Gisteren dacht ik, zou ik het zelf kunnen maken? Domme gedachte misschien want dat kan ik. En ik kan verklappen, wanneer je dit hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Of je lust geen vis, dat kan ook natuurlijk. 

Ik heb de vis op smaak gebracht met een kruidenmengeling van Euroma. Het was een beetje pittig. Dat kwam goed uit, want zo smaakte het extra lekker wanneer je het samen met een hap stamppot eet. 

De vis is zalm. Je kan het ook met kabeljauw doen of schelvis. Kies dan wel een dikker stuk uit. Die dunne filetjes komen echt als snot uit je oven. Niet doen dus, kies voor dikkere filets. En je vis moet vers zijn. 

Quote

Familie en vis blijven maar drie dagen fris. 

Oud Hollands spreekwoord

Hiermee wordt bedoeld dat het niet verstandig is om langer dan drie dagen familie over de vloer te logeren moet hebben. Je gaat je na die tijd aan elkaar ergeren. 

Met betrekking tot de vis lijkt het mij wel duidelijk. 

Hieronder de foto van de Hollandse mossel & vis kruiden van Euroma die ik heb gebruikt voor dit recept. 

Recept staat onder de foto.

Aan de volgorde van de ingredi√ęnten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Recept is voor twee personen. 

Wat heb je nodig? 

Voor de venkelstamppot

 • 3 grote of 6 kleine aardappelen

 • 2¬†venkelknollen

 • 1 eetlepel (olijf-)olie

 • vers gemalen peper
 • 1 eetlepel mosterd

 • 2 eetlepels¬†vers gehakte dille

Voor de viscuisine

 • 2 zalmmoten
 • 4 eetlepels roomkaas naturel (let op dat er geen suiker inzit)¬†

 • 1 eetlepel Hollandse mossel &¬†viskruiden Euroma
 • klein kneepje citroensap uit gele flesje

 • 3 eetlepels Panko
 • 2 eetlepels gerapste kaas - ik had Parmezaanse kaas

Hoe bereid je het! 

 1. Klik op de linkregel of tegel voor de bereidingswijze. 

  https://lekkerereceptenvoortwee.nl/Viscuisine/met/zalm 

Ik heb nog even¬†voor je opgezocht wat de ingredi√ęnten zijn¬†van de¬†viscuisine die je koopt in de winkel. Let¬†vooral op de dextrose en suiker. Zo krijg je dus ongemerkt weer suiker binnen.¬†

Klik hier.


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon

BTW

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

Schuif aan aan de Yoors-eettafel wanneer je een lekkerbek bent. Je mist zo geen recept uit mijn keuken.