volkoren sandwich met groenten


Vandaag 26-02-2019 hebben we alweer een weer-record te pakken. Ergens ver in het verleden is het ook zo warm geweest op deze dag. Eerlijk gezegd, ik geniet ervan. Het heeft één nadeel. Ondanks dat het nog winter is, eet ik op een dag als deze - 19 graden buiten - geen stamppot zuurkool. Dat gaat me te ver. Misschien op een koude dag in april. Maar nu niet. Daarom geniet ik heerlijk van deze sandwich. En misschien vinden jullie - mijn volgers, lurkers en reageerders, deze sandwich ook erg lekker. 

Quote

Ondanks dat het nog winter is, eet ik op een dag als deze - 19 graden buiten - geen stamppot zuurkool. 

lekkere recepten voor 2

Recept is voor twee personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig? 

 • 4 eetlepels crème fraîche
 • 3 eetlepels tahin
 • versgemalen peper
 • 6 boterhammen volkoren of koolhydraatarm
 • ½ bosje bieslook fijngesneden
 • verse blaadje sla
 • radijsjes in plakjes ± 8 stuks - meer mag
 • 4 kerstomaatjes - meer mag
 • 2 hardgekookte eieren

Hoe bereid je het! 

 1. Meng de crème fraîche met de tahin. Breng op smaak met versgemalen peper.
 2. Smeer op één boterham een eetlepel van dit mengsel.
 3. Strooi er wat bieslook over en beleg de boterham met ¼ van de sla, radijs,tomaat en ei.
 4. Neem een boterham en besmeer die aan beide kanten met het crème fraîche-tahin-mengsel. Leg deze op de belegde boterham en beleg deze weer zoals de andere. 
 5. Smeer op een derde boterham de rest van het crème fraîche-tahin-mengsel.  Strooi de rest van de bieslook erover. Leg deze boterham bovenop. Dit is de derde en laatste laag. 
 6. Snijd doormidden en steek er een stok in. 
 7. Maak zo nog een sandwich. 
 8. En dan...AAN TAFEL!!!

Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.

Welkom op mijn Yoors pagina. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen.   Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Vergeet niet om mij te vertellen, dat je lid bent geworden, dan kan ik je gaan volgen.