yoors website maken


Goed! Ik ben sinds afgelopen zaterdag eigenaar van een Yoors website. Deze mag ik uittesten. De aanloop liep niet lekker. Er zat nog een oude test-website in de weg. Maar gelukkig heeft Yoors een knap team van techneuten. Dus dat probleem werd opgelost. 

Ik maakte een pagina en koos voor een bouwsteen, laatste artikelen. Er zijn drie verschillende lay-outs van deze bouwsteen. Mijn keuze viel op de simpele variant zoals je kan zien op de website. De artikelen zijn blogs die ik eerder heb geplaatst. Ook wilde ik één blog als uitgelicht, maar die tool werkt nog niet. Want dat vind ik weer handig om mijn laatste recept te tonen en te gebruiken om te delen naar diverse sociale media. 

Over de sociale media buttons gesproken, die heb ik ook ingevuld zoals je kan zien. Mijn vraag is, wie wil ze uittesten? Graag zou ik willen weten, welke niet werken. 


Aangezien ik ook andere blogs schrijf dan recepten, wil ik eigenlijk niet dat mijn verhalen en muziek via de bouwsteen laatste artikelen worden getoond op de website. 

Daarom heb ik direct de suggesties geopperd naar Renate of het mogelijk is om een aanvinkvakje te plaatsen onder de blogs met de vraag om dit blog wel of niet door te pushen naar de website. Denk aan het aanvinkvakje wat je aanklikt naar Smart social. Antwoord was, dat dit een goede opmerking is en wordt meegenomen. 

Vandaag ben ik weer begonnen met de website. Ik probeer van alles uit. Maar ik heb het gevoel dat dit weleens dé site kan gaan worden. Iedere dag een pagina meer erbij. 

Nog een opmerking. De bouwstenen heten nog snippets op de website-maker. 

UPDATE: 25-11-2018

Nieuwe landingspagina's

Inmiddels ben ik weer verder gegaan met mijn Yoors website. Als tester moet ik natuurlijk zoveel mogelijk uit proberen. Daarnaast is een mooie website ook een digitaal portfolio.

Welke landingspagina's zijn nieuw?

Zelf vind ik een uitgebreide website fijn. Een website waar door te klikken is met aparte pagina's vind ik overzichtelijker dan een lange - one page - website. 

De pagina met aardappelrecepten bestond al. Alleen deze was niet goed. Die heb ik veranderd van opzet. En nu ben ik tevreden. 

De volgende nieuwe pagina is - blog pagina lekkere recepten voor twee -. Het is een pagina die bestaat uit drie secties. 

  • De eerste sectie is een foto met uitleg wat je op deze landingspagina kan vinden. 
  • Op de tweede sectie staan tegels met foto's en de tekst van het betreffende blog. Daar kan je op klikken en je landt op het blog met recept.
  • De derde sectie heeft een call to action. Daar is een vak waar je je e-mailadres achter kan laten wanneer je van wijzigen op de hoogte gebracht wilt worden. 

Update: 03-12-2018

Gisteren ging ik weer aan de slag met mijn website. Wederom een nieuwe landingspagina toevoegen. Ik koos voor de optie - one page website - . 

Ik ging voortvarend aan de slag. Eerst een sectie verwijderen en een nieuwe toevoegen. Maar toen gebeurde er iets wat ik niet fijn vond. Ik kon het niet opslaan. E-mail gestuurd naar Renate deze keer. En na een uurtje opnieuw aan de slag. De sectie niet verwijderd, maar gebruikt. Nieuwe sectie aangemaakt en ingevuld. Op de onderste sectie een call to action geplaatst en een teller. Dat was weer nieuw. Die teller kan jezelf aanpassen zoals jij hem wilt. Het is een leukigheidje. 

Klik hier voor de nieuwe landingspagina. Scroll helemaal naar beneden voor de teller. En de call to action. 


Klik op de link hieronder. 


Toevoegen van 'Anchor' aan de menubalk.

wederom een duidelijke video