Wie is lekkere recepten voor 2


Wie ben ik? 

Ik ben een getrouwde vrouw van circa 61½ jaar. Kan een maandje meer of minder zijn. Mijn naam is Elisabeth. Eerder had ik ook als blognaam ElisabethsKitchen. Maar dat vond ik niet meer zo origineel. Ik heb de naam gekozen die meer de lading dekt van mijn blog: lekkerereceptenvoor2. 

Want ik kook ook voor 2. Zelden kook ik meer. Dat zijn vaak de stoofschotels, zoals stoofperen of stoofvlees. 

Ik kook niet met zogenaamde wereldsmaken die uit een pakje komen. Wat wel: kant-en-klare pizzabodems of taartdeeg. Die zijn ideaal. Een magnetron heb ik niet in huis. 

De seizoenen zijn mijn kookkompas. Daarnaast vind ik variatie ook belangrijk. 

Foto's

Mijn man maakt de foto's van mijn gerechten. Daar ben ik heel blij mee, want dat kan ik nou niet zo goed. Het geduld ontbreekt mij. Het opmaken van de borden heb ik geleerd door (af) te kijken. Wat weer logisch is natuurlijk. En dan nog hoor. Soms maak ik van die rare bordjes, daar worden geen foto's van gemaakt. Zo kan ik ook de meest vreemde combinatie maken, qua eten. Ook die halen de 'fotostudio' niet. Soms vind ik dat achteraf jammer, want de smaak zat er wel aan. 

Mijn gezin

Is klein. Ik leef samen met mijn man en mopshond Bas. Wij zijn bewust kindervrij. 

Lid vanaf

Ik ben Yoorsiaan vanaf 25-05-2015. Voor ik lid werd, had ik daar een paar maandjes over getwijfeld. Wilde ik wel weer een nieuw blog beginnen? Ik was net mijn magazine gestopt en ik had nog een blog elders. Maar ik heb zo'n kookwoede en schrijflust, dat ik gewoon begonnen ben. In 2015 werd ik tof onthaald en met plezier ging ik er tegenaan. 

In 2017 organiseerde Madeleine en ik de eerste Yoorsdag. Om het feit te vieren dat Yoors was opgezet en om Henkjan en team in het zonnetje te zetten. Tot nu toe is er geen tweede Yoorsdag georganiseerd. 

In dat jaar gebeurde er ook iets, waardoor ik een YBP - Yoors Blog Pauze - nam. Eigenlijk wilde ik een definitieve Yexit, maar dat is er niet van gekomen en dat is maar goed ook. Na lang aarzelen ben ik voorzichtig weer met Yoors gestart. Tijdens mijn YBP heb ik een website opgezet. Dat kon ik dus ook. Klaar. Het zag er mooi uit, maar ik miste de interactie. 

Schrijf- en andere uitdagingen

Soms doe ik mee met de schrijfuitdagingen. En soms laat ik ze aan mij voorbijgaan.  De andere uitdagingen laat ik ook vaak aan mij voorbij gaan. Vaak past het niet in mijn schema of ben ik bezig in mijn hoofd met andere zaken. En weet je wat zo leuk is. Dat kan gewoon allemaal op Yoors. Niets is verplicht. 

Veranderingen

Yoors is nog steeds een Beta-versie. Henkjan en team zijn nog steeds bezig met bouwen aan Yoors. Hierdoor verandert er regelmatig iets. En iedere keer geeft dat gedoe. Maar ik ga gewoon mee met de veranderflow. Soms denk ik terug aan hoe Yoors was in mei 2015 ten opzichte van nu en constateer dat het echt steeds beter wordt. 

Waarschuwing

Ik probeer het niet te zijn: maar ik kan soms recht voor zijn raap reageren. Zal door mijn geboortegrond komen. Ik ben namelijk Rotterdamse. Nou dan weet je het wel! Houd voor ogen dat ik het niet zo cru bedoel als ik het op dat moment schrijf. Maar soms.... Zeuren, daar heb ik ook een broertje dood aan. Kom op, pak aan, mouwen oprollen en gaan met die banaan. Soms gebeuren dingen nou eenmaal of soms moeten dingen nou eenmaal. Met zeuren los je het niet op, met aanpakken wel. Oké, een beetje zeuren mag, is soms ook lekker. Dat noem ik dan weer stoom afblazen. 

Bedankt en respect

Je hebt het gehaald. Je hebt dit hele blog gelezen, daarom respect. Nu weet je wat meer over mij.