Een beetje lol mag ik ook wel eens hebben

Een beetje lol mag ik ook wel eens hebben


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is redelijk rustig in de supermarkt. Over ongeveer een half uur wemelt het hier van de studenten en scholieren die hun dagelijkse lunch van frikandelbroodjes en energy drink komen halen, maar vandaag ben ik de menigte eens een keer voor. Terwijl ik mijn spullen op de band leg, zie ik vanuit mijn ooghoek hoe een meisje van ongeveer mijn leeftijd achter me aansluit. Nouja, ze staat een beetje aan de zijkant maar toch weet ik dat ze in de rij staat. Een pillaar verbergt haar voor iedereen die van de andere kant komt aanlopen.

De klant voor mij is klaar met afrekenen en het meisje wil net rustig haar boodschappen op de band leggen, als we iemand achter ons horen schelden. Er staat een meisje van hooguit drie jaar, samen met haar vloekende oma.
'Ratten, vuile ratten, sluit achter aan,' sist ze woedend. Ze beukt haar kar naar voren waardoor het meisje aan de kant moet springen. 
'Mevrouw, ik stond gewoon in de rij,' zegt ze half verbaasd, half geïrriteerd. Maar Oma heeft haar niet gezien. Dat Oma zelf niet achter me stond te wachten en letterlijk op het allerlaatste moment pas kwam aanlopen om af te rekenen, telt niet mee. En omdat dat niet meetelt, begint oma haar boodschappen uit te laden terwijl ze blijft sissen wat voor een rat het meisje is en wat een rattenbende jongeren toch eigenlijk zijn. Het meisje is ondertussen maar naar een andere kassa gelopen waar ze, tot mijn grote vreugde, onmiddelijk geholpen wordt en niet hoeft te wachten.

Ondertussen irriteer ik me dood aan Oma, die nog altijd vloekt en briest en met donkere ogen om zich heen kijkt. Dus besluit ik over te gaan tot passieve agressiviteit, die misschien erg kinderachtig is, maar wel erg oplucht wanneer je dit soort mensen tegenkomt.
'Dat is dan zes euro,' zegt de cassiére, met een schuin oog op Oma. Ik rits mijn enorme rugzak open, en doe vervolgens een minuut lang alsof ik geen idee heb waar mijn portemonnee is. Als ik hem dan eindelijk heb gevonden, besluit ik dat dit het ideale moment is, om samen met de cassiére, het bedrag in kleingeld te betalen. Ik heb een enorm overschot aan 10- en 20 centjes. Gelukkig heeft het meisje achter de kassa door wat ik probeer te doen en telt ze zelf alles nog even heel sloom na. 
Achter me staat Oma nog net niet op ontploffen, haar gesis nog luider. Klaarblijkelijk is iedereen in deze supermarkt een rat. Haar kleindochter staat er een beetje verward bij, want nergens kan ze de kleine beestjes ontdekken.

'Oh, je komt 15 cent tekort,' zegt de cassiére.
'Nou, dan wordt het pinnen,' zeg ik vrolijk, terwijl Oma bijna een beroerte krijgt. Zodra ik heb afgerekend, beukt ze me nog net niet omver met het karretje. Zoals ik al zei, het is ongetwijfeld kinderachtig, maar het voelt goed om zo iemand even op haar plek te zetten. En zowel het meisje, als Oma, als ik, zijn winnaars. Het meisje omdat ze uiteindelijk als eerste geholpen werd. Ik, omdat ik mijn verzetje weer heb gehad. En Oma, want die staat de volgende bejaardenbingo in de spotlight als ze haar relaas doet over de jeugd van tegenwoordig. 

En geen zorgen, er stond niemand achter Oma in de rij die ook slachtoffer is geworden van mijn tijd-rek-act.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk, gniffel, gniffel. Oud zijn is geen excuus om je te misdragen.
| 21:12 |
Hahaha, wat een heerlijke blog om te lezen dit. Misschien wat gemeen, maar ik vind het wel briljant!
| 22:53 |
Dat heb je goed gedaan
| 06:06 |
Ik las dit bericht met een grijns. Heheheheh. Echt een goede actie van jou! +1
| 20:22 |
ook ouderen kunnen verschrikkelijk zijn. 1-0 voor jou!
| 18:43 |
Haha.. dat heb je goed gedaan ;-)
| 18:38 |
haha geweldig.. net goed :)
| 14:51 |
Heerlijk, altijd fijn mensen die gerechtigheid niet zoeken, maar halen :)
| 14:06 |
hahaha groot gelijk. !
| 14:04 |
Misschien kinderachtig, maar ik begrijp je heel goed :-)
| 13:50 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen