Een nachtje bij mijn vriend slapen

Een nachtje bij mijn vriend slapen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Middenin de nacht word ik wakker met een vreselijke pijn in mijn nek en kippenvel over mijn hele lichaam. Verward kijk ik om me heen en realiseer me opeens waar ik ben: naast mijn vriend, in zijn eenpersoonsbed. Mijn grote liefde ligt tevreden snurkend naast me, het dekbed om hem heen gewikkeld en zich vastklampend aan het enige kussen dat we hebben. Dat verklaard waarom mijn nek zo stijf aanvoelt en het zo koud is. 

Een snelle blik leert me dat het kussen terug kapen een onmogelijke opgave wordt, dus richt ik me op het dekbed. Voorzichtig begin ik aan een puntje te trekken, maar dit wordt bestraft met een onverstaanbaar gebrom. Vriendlief wikkelt zichzelf nog strakker om het dekbed terwijl ik langzaam in een ijsblokje verander. Geïrriteerd vis ik in het donker naar mijn rugzak om het als kussen te gebruiken, zodat mijn nek nog iets van steun heeft, en rol ik mezelf op om een beetje warmte vast te houden. En daar lig ik dan. 

Langzaam gaat mijn irritatie over in boosheid. Omdat ik pijn heb, omdat het koud is, omdat meneer naast me heerlijk ligt te knorren in dromenland. En zoals altijd beginnen mijn gedachten te malen. Want dit is niet de eerste keer dat ik zo naast hem lig. En in mijn irritatie weet ik elk dingetje naar boven te halen wat hij me ooit geflikt heeft. Typisch vrouwengedrag.

Ik hou van die jongen, maar toen ik een keer in de voorjaarsvakantie bij hem sliep, hadden we ook dit gezeur. En de volgende ochtend zou hij een eitje voor me maken, maar daar had hij op het laatste moment toch geen zin in. Of zoals die keer dat hij uitgebreid voor me zou koken, en uiteindelijk een broodje bapou in de magnetron gooide. Ik heb na drie jaar nog steeds zijn beroemde lasagne niet geproefd, maar wedden dat die walgelijke ex van hem dat wel gedaan heeft? En over die ex gesproken, waar meneer maar ongeveer 50 keer mee is vreemd gegaan, wat een rotwijf is dat toch. Wat een klootzak is m'n vriend toch eigenlijk. 

Ik ben inmiddels ergens op mijn kookpunt en draai me om om met al mijn kracht dat stomme dekbed en kussen te veroveren, al moet ik over lijken gaan. En als hij wakker wordt, dan zal ik hem eens uitgebreid vertellen wat voor een stomme zak het is. 

Ik sta op het punt om aan te vallen, als de ogen van mijn vriend langzaam open gaan. Hij ziet me bibberend liggen, mijn hoofd nog altijd ongemakkelijk op mijn rugzak.
'Lieverd,' zegt hij op zo'n kinderlijk onschuldig toontje, 'Wat doe je nou?' Hij duwt de rugzak weg, trekt mijn hoofd op zijn borst en pakt me voorzichtig in in het dekbed. Ik voel hoe warm hij is en het rustige kloppen van zijn hart maakt mij ook rustig.
'Veel beter zo. En nu weer lekker slapen, mijn meisje.' Hij drukt een kus op mijn hoofd en houdt me stevig vast.

Zonder het te weten heeft mijn vriend zojuist de derde wereldoorlog afgewend. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat goed beschreven, top!!
| 10:28 |
zo mooi geschreven ook
| 22:01 |
Geweldig geschreven! Maar ... Ik hoop voor jou dat het deeltje 50x vreemd gegaan met zijn ex fictie is ... want eerlijk is eerlijk, als mijn vriend me dat zou flikken was hij na de 2e keer geen vriendlief meer.
| 21:48 |
hahahaha... herkenbaar wel.
| 19:07 |
Haha leuk om te lezen
| 16:53 |
Leuk om te lezen.
| 15:54 |
Whaha super geschreven
| 15:41 |
haha erg leuk geschreven.. de vraag is is het op waarheid berust of (deels) fictie :-)
| 15:16 |
Waarheid haha. Ik vind het altijd leuk om dit soort momentjes te onthouden en uitlichten.
| 15:20 |
oei 50x vreemd gegaan.. hoopte voor jou dat dat deel fictie was ;)
| 15:53 |
Eind goed, al goed. Gelukkig maar. Mik vriend en ik hebben wel een twee persoonsbed en twee kussens, maar ook nog een kat die een deel toe-eigend hihi.
| 15:15 |
Ah, dat is ook een probleem haha. Vooral omdat die kat waarschijnlijk denkt dat dat bed er speciaal voor hem staat :')
| 15:20 |
Ja en ze pikt even de helft van de dekens in. Als ik dan wakker word, gaat ze miauwen en om aandacht vragen. Rip nachtrust XD
| 17:17 |
eind goed al goed
| 15:11 |
Dat heeft-ie goed gedaan! En jij ook!
| 15:09 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen