Encaustichris' 100 Happy days, dag 1 (vrijdag 6 maart 2020)


Vanavond zag ik bij PapilioKarin een post over 100 happy days. De vindt de post hier. Het idee om iedere dag een klein geluksmomentje te zoeken, (en te fotograferen) sprak me direct aan.

Eigenlijk doe ik dat al een tijdje, sinds ik de blije ei filmpjes van Lenette van Dongen volg op Facebook, maar het kan altijd beter, tot nu toe maakte ik geen foto's bijvoorbeeld. Dus ik begin direct met mijn geluk van deze dag:

Er waren meer gelukjes vandaag, de uitbetaling van Yoors voelt altijd als een gelukje, ondanks dat Henkjan zegt dat we er zelf voor gewerkt hebben. Ik vind het een luxe dat ik af en toe een uitbetaling mag aanvragen!

Dan had ik nog een enorm groot geluk: vorige week kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat ik nachtdienst zou moeten draaien deze nacht. Nu werk ik al 21 jaar voor dezelfde firma, maar van nachtdiensten was (gelukkig) nooit sprake. Want hoewel ik graag late diensten draai, is nacht net een stap te ver voor mij.

Ik had er een slapeloze nacht van, en vond toen een hele lieve collega die me wilde helpen. Hem maakte het niet uit of hij tot 2 uur of tot 5 uur werkt. Ik kon mijn geluk niet op! Dat was vorige week. En vandaag was de grote dag. De hele dag liep ik rond met een geluksgevoel: géén nachtdienst! "Als jij blij bent ben ik ook blij" zei mijn collega, toen ik hem uit de grond van mijn hart bedankte. Ze zijn er nog, de galante mannen!

100happydays

En zo kwam het dat ik vanavond om iets voor twaalf uit mijn bus stapte, en heerlijk naar huis mocht, om op een (voor mij) normale tijd mijn bedje op te zoeken.

Wat een geluk!


Zin om ook mee te doen? Hoe meer hoe leuker! Gebruik de hastag#100happydays, wie weet wordt het een trent, en wordt de wereld iets gelukkiger :-).