Aangekomen in Benidorm (Vlindertje's juli uitdaging)


Wat een reis….. De uitnodiging van Vlindertje kon ik natuurlijk niet weerstaan: met vele Yoorsianen in een schrijvershotel! Eindelijk eens nader kennis maken met een aantal andere Yoorsies.

Wist ik veel…. Blijkt Yoors hartstikke groot geworden te zijn! Toen ik aankwam, doodop van het in de gaten houden van mijn “collega”, moest ik nog een tijdje wachten om in te checken. Daar ontmoette ik een man met een baard, en een pen in zijn hand. Hij stelde zich voor als Hans. Ah, leuk, die ken ik, dacht ik direct: Hans van de lieve verhaaltjes en de kleurige schilderijen!

Omdat het zo lang duurde zijn we vast een cocktail gaan drinken, onderwijl stoom afblazend over die idioot van een chauffeur! De volgende keer rij ik zelf wel, zei ik tegen Hans. Ik heb hem er maar niet bij verteld dat ik dan niet zeker weet of we wel op tijd aankomen, want aardrijkskunde was niet mijn beste vak op school. Daarom ben ik ook maar op de lijnbus gaan rijden, dan weet ik tenminste de weg… Ach, via Italië kom je ook in Benidorm denk ik dan maar ;-) En via Zwitserland ook wel weer terug in Nederland… We hebben eten en een toilet aan boord, dus probleem opgelost, beetje sightseeïng. Maar dat is van later zorg: eerst maar eens inchecken, en kennis maken met mijn medebewoners. Ik zie een bijna naakte man voorbij rennen, wie zou dat zijn?

Hij keek nogal benauwd, zou het eten in dit hotel zo slecht zijn? De vorige keer dat ik in Benidorm was, beviel het eten me niet zo, voor het eerst kwam ik lichter terug van vakantie dan toen ik ging… Ik heb toen weinig van het strand gezien, maar het toilet vond ik reuze interessant. Deze keer heb ik wat eigen crackers meegenomen en wat extra fruit meegesmokkeld. Ik vrees voor de rennende naakte: arme man.

Na een tijdje krijg ik mijn kamer: nummer 61 op de derde verdieping, exact boven Hans. Onder invloed van de cocktail bedenk ik alvast snode plannen, iets met aan een draadje naar beneden laten zakken en zo…. In de kamer naast mij klinken geluiden als van potten en pannen, en er komen lekkere geuren over het balkon aangezweefd…. Het zal toch niet? Ik hoor een dame praten tegen “meneer” dat hij eerst een foto moet maken van het eten, eerder kunnen ze er niet aan beginnen. Hé, dat moet Yoors Foodblogger Elisabeth zijn!

De volgende ochtend tref ik de blote man aangekleed, het blijkt Albert te zijn, en we besluiten samen te gaan wandelen. Gewapend met onze camera’s gaan we op pad. Albert wijst de ene hagedis na de andere mooie bloem aan, ik krijg direct zin om de bloemen na te schilderen met de bijenwas. Albert vraagt of ik ook bij het naturistenzwembad kom liggen. Ik bedank hartelijk: dat wil ik hem niet aandoen. Albert zegt nergens van op te kijken, maar toch…

Eenmaal terug in het hotel is het etenstijd: in het Spaans staat overal bij wat het eten is, maar ik snap er niets van… en Yoors foodblogger lijkt niet in de buurt. Zal ik de brutaliteit hebben om aan te kloppen bij mijn buren? Eens kijken of het eten net zo lekker is als op die foto’s?

Dan zie ik Hans, zijn pen vervangen door een cocktail met een kwast als roerstaafje.

We lunchen gezamenlijk en na de lunch begeef ik mij naar het strand, waar ik mijn handdoek neerleg, een kuiltje graaf voor mijn hoofd, en lekker ga liggen zonnen. Om mij heen hoor ik geklets in alle talen, iemand doet de roep van Tarzan na, een ander praat over het eten, kinderen willen schelpen zoeken (dat moet ik noteren voor later in de vakantie) en al snel val ik heerlijk in slaap met het zonnetje op mijn rug.

Dan ineens voel ik vaag iets over mijn rug kriebelen…

Juli uitdaging. Doe je mee?

Dit verhaal past in de uitdaging van Vlindertje, die je hier kunt vinden. Ook vind je hier vele links naar verhalen van andere hotelgasten. Je kunt uiteraard ook de tag "schrijvershotel" volgen.