Beleef de lente met Encaustichris: de vos, deel 2.


Vorige week schreef ik onderstaande blog, waarin ik voor het eerst foto's toonde van een stel kleine vosjes die ik probeer te volgen:

Vier dagen na het fotograferen van de vosjes ben ik terug gegaan, om te proberen de vosjes opnieuw te fotograferen. Opnieuw waren er veel fotografen aanwezig, moeder was net geweest om te voeden, en het zag ernaar uit dat we een tijdje zouden moeten wachten tot ze terug kwam. Dat bleek echter niet het geval. De jonge vosjes groeien als kool en willen vrijwel continu eten! Een geweldige kans voor mij om de kleintjes opnieuw op de foto te zetten.

Ik heb deze keer vier van de vijf jongen gezien, bij de eerdere voedingsbeurt zijn er nog wel vijf gespot. De verwachting is dat er twee of drie kleintjes zullen overleven, de natuur is hard, de sterkste redden het. 

Hieronder een paar foto's (van de 1100 die ik er schoot) en twee korte filmpjes. 

Op ontdekkingstocht.....

Moeder komt kijken of er wat te eten valt, en om de jongen te voeden.

Het eerste jong heeft de buik vol.

Na het eten even uitrusten, terwijl broertje en zusje spelen.

Spelen maakt hongerig! En er moest iemand even zijn plaats gewezen worden.....

Moeder is weg, maar we blijven nieuwsgierig naar die mensen met die camera's.....

"Snap jij wat ze doen?"

't Past net.......

Als volleerd model.......

Zoals je ziet krijgen de vosjes al meer een echt vossengezichtje, en ook hun vacht is bijgekleurd. Morgen probeer ik weer te gaan kijken (een week na het maken van deze foto's/filmpjes), ik ben benieuwd hoe ze dan gegroeid zijn.

Wordt vervolgd!!