Bespaar-tip: wie zeurt, die beurt!

Bespaar-tip: wie zeurt, die beurt!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heel lang geleden bestond hij nog: de echte vrekkenkrant.... Een initiatief van Rob van Eeden en Hanneke van Veen, je weet wel, die moderne vrekken waar ik eerder over schreef, die ook de website vanspaarbankveranderen.nl bijhouden, voor als je nog een beetje rente over je spaarcentjes wilt ontvangen, op een veilige manier.

In die vrekkenkrant stond ooit de spreuk: wie zeurt, die beurt.... Nu klinkt dat redelijk negatief, maar zo is het niet bedoeld. De uitleg achter de spreuk was dat wanneer je iets hebt gekocht in de winkel dat snel stuk gaat, of je bent niet tevreden, of je net gekochte kaas blijkt over de datum: dan kun je het weggooien, óf je neemt de moeite een bericht te sturen aan de winkel waar je het gekocht hebt, of een mail te sturen naar de fabrikant. 

Dat laatste hebben wij de afgelopen tijd regelmatig gedaan. Een defecte zoutmolen werd zonder problemen omgeruild, een rvs waterkoker was gaan roesten. We hadden geen bon meer, maar de medewerker bij de Blokker wist ons te vertellen dat je met je bankafschrift en een mail naar de klantenservice een kopie kon opvragen. Een mailtje met foto's was alles wat er nodig was: er wordt een nieuwe waterkoker bezorgd! Een steel van een spade die doorbrak: spade werd zonder problemen omgewisseld. Mijn bril bleef problemen geven, ik was het meer dan zat. Natuurlijk kon ik een andere opticien binnen stuiteren en een nieuwe bril aanschaffen, maar de huidige wilde het graag kosteloos oplossen, nu heb ik een flitsend nieuw montuur en betere glazen, waar ik nog erg aan moet wennen, maar dat komt vast goed. 

Mijn ervaring is dat winkeliers het erg op prijs stellen als je rechtstreeks bij hen klaagt: dan kunnen zij de klacht voor je oplossen, en je een goed gevoel geven. Soms krijg je er een kleinigheidje bij als goedmakertje (zoals hier bij de Vomar een doosje chocolade) omdat ze je klacht waarderen. Een goed ondernemer luistert naar de klant en neemt klachten serieus leerde ik in mijn communicatie-opleiding. 

Ik zeg: dikke duim omhoog voor de winkeliers!


help

De foto's in deze blog komen van pixabay 

Wanneer heb jij voor het laatst een klacht ingediend, en is die goed opgelost?

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goede tip.. daar hebben we wat aan. En de winkeliers ook.
| 12:39 |
Precies!
| 12:39 |
Daarom hebben de klagers ook geen nood! Ik erger mij dood aan de meeste klacht.nl klagers. De stap naar de winkier niet maken maar wel daar. Zelf heb ik goede ervaringen met klagen ook bij restaurants (cola over de datum, slecht gebakken friet, verbrand hamburger broodje van McDerrie bvb), maar ook supermarkt (vertrapte ijsjes aan een stokje die niet aan het stokje zitten) tot stofzuigerstang van Dyson. De enige die rotzooi levert en geen service is Domino's in Dieren.
| 08:34 |
:-) precies, een bedrijf afkraken op zo'n website is wel erg makkelijk, zeker als je het bedrijf geen kans hebt gegeven. Gelukkig kom ik zelden meer in Dieren.
| 09:16 |
Zo erg? Ik alvast niet meer bij Domino's.
| 09:27 |
Ik woon nu aan de andere kant vh land :-)
| 09:36 |
West?... daar kwam ik vandaan ooit eens..
| 09:40 |
:-) ja, west
| 09:50 |
Doen we ook, ik ga er vanuit dat winkeliers nog steeds vinden: ben je tevreden meld het aan anderen, ben je niet tevreden meld het ons.
| 16:49 |
Exact!
| 16:56 |
Een goede tip! Ook ik heb goede ervaringen met bedrijven waar ik een klacht naar heb gestuurd. Meestal netjes vergoed gekregen.
Maar na een zeer terechte klacht van mij aan Specsavers Emmen, waarna ik gewoon schofterig ben behandeld, durf ik het niet zo goed meer en neem ik vaak maar mijn verlies...
| 17:58 |
Niet doen hoor. Specsavers is nou niet het beste voorbeeld. Die gewoon boycotten (doe ik ook)
| 12:39 |
Nee, eigenlijk niet... Ok, haha. Dat doe ik ook sindsdien; boycotten die hap! ;-)
| 15:43 |
Ja , dat is het meer dan waard om te doen . Wat heerlijk dat jullie daardoor alle ellende hebben kunnen oplossen. En zolang het materiaal is werkt dit zeker .
| 11:01 |
dat heb je mooi beschreven
| 19:23 |
Dank je :-)
| 19:33 |
Doe ik ook; manlief geneert zich wel eens voor de scenes die ik, indien nodig, in de winkel trap, dus ik laat hem buiten wachten als ik iets ga ruilen. :)
| 14:56 |
LOL. Met mijn bril werd ik wel even apart genomen... Maar over het algemeen trap ik geen scènes ;-)
| 15:02 |
Ik doe dat ook alleen maar als netjes vragen niet helpt. De winkeliers hier proberen je soms echt een oor aan te naaien. :)
De opticien (Tallboy heeft een bifocale bril met meekleurende glazen) is bijzonder coulant, want een broer van de oogarts: 'Even naar mijn broer bellen dat hij het recept aanpast, dan krijgt u alles van de verzekering vergoed' :)
| 15:33 |
:-)
| 17:03 |
Klopt deed ik ook en met regelmaat krijg je EN je geld terug plus vervangend product
| 13:04 |
Oh, dan moet ik nog even door-oefenen ;-)
| 15:02 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen