Boeken die een bijsluiter nodig hebben!


Voor de boekenwebsite Hebban (voorheen Crimezone) mag ik regelmatig een boek lezen dat ik dan krijg thuisgestuurd, op voorwaarde dat ik het boek binnen een afgesproken periode uitlees en tijdens het lezen mijn ervaringen beschrijf en na het lezen een recensie over het boek achterlaat. 

Dit is vrijwel altijd leuk om te doen, ook omdat het een fijne manier is om nieuwe auteurs te leren kennen.

En zo maakte ik kennis met een (nog veel te onbekende) nieuwe auteur: Bronja Hoffslag, en vooral haar boek: De dode kamer.

Toen ik de trailer van het boek las kreeg ik de kriebels.... 

"ik heb me al zo vaak in mijn broer vergist. Ik dacht altijd dat ik hem goed kende en dat hij voorspelbaar was...."

Dit boek gaat over Misha en Lennart. Misha is een wereldberoemd architect, steenrijk en succesvol. Misha beland echter in Amerika in de gevangenis nadat hij een moord heeft gepleegd, en direct hierna de politie belde en op de plaats delict aanwezig bleef om zichzelf aan te geven.

Lennart is een beroepswerkloze die wat problemen heeft met alcohol en drugs, en hij wordt op de hoogte gesteld van de veroordeling van zijn broer.

Dit is het begin van een bloedstollende thriller over twee broers wiens ouders zijn omgekomen in een auto-ongeluk en die elkaar daarna door het leven zijn kwijtgeraakt.

Je vraagt je misschien af of dit nou wel zo'n interessant boek is. Nou, het antwoord is voluit; JA!

Tijdens het lezen in de leesclubdiscussie zei iemand dat dit boek een bijsluiter nodig heeft wegens verslavingsgevaar, en dat is een zeer terechte opmerking naar mijn mening. Het boek is bloedstollend spannend. Steeds meer kom je achter het waarom van Misha's daad, en leef je mee met Lennart die net zo hard als de lezer op zoek is naar het waarom. Het is een boek dat je alleen moet gaan lezen als je tijd hebt, want het is vrijwel onmogelijk weg te leggen en telt 713 pagina's. 

Het enige dat jammer is aan het boek: het is na al die pagina's uit....

Maar niet getreurd: dan is er een deel 2!

De Skinner methode. Je leeft inmiddels behoorlijk mee met Lennart én Misha, en weet meer en meer over hun leven en verleden.

Skinner is een van Misha's medegevangenen in Amerika, en zijn grootste vijand. 

In dit boek leer je over Skinner's verleden en schiet je heen en weer tussen de emoties.

Een waardige opvolger van deel 1.

Het is weer boekenweek, bij een van deze boeken krijg je een gratis boek! Op naar de boekhandel!!


PS: ik heb dit met plezier geschreven. Hoe was het om te lezen? Ik vind het fijn als je een reactie achter laat...