Boekenwurm, boekenhater, of......

Boekenwurm, boekenhater, of......


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Regelmatig zie ik leuke vragenlijsten voorbij komen op Yoors. Een aantal heb ik zelf met plezier ingevuld, en ik kwam op het idee zelf ook een vragenlijst te maken, over een van mijn passies: boeken!

Mijn vragen (en eigen antwoorden):

1: wat was het eerste boek dat je zelf las (het eerste dat je je kunt herinneren)?

Het eerste boek dat ik zelf las was: Lotje in de dierentuin van Jaap ter Haar. Lotje is een serie over een meisje dat verhuist en vlak bij een dierentuin komt wonen, waar ze allerlei avonturen beleefd met een oppasser en de dieren uiteraard. Ze halen ondeugd uit, het is spannend, en heel erg lief! Een aanrader als je kinderen hebt: als voorleesboek!

2: Wat is je favoriete kinderboek?

Mijn favoriete kinderboeken zijn de boeken van Annie MG Schmidt: de ondeugd die zij beschrijft, de namen van de personages, zoals mevrouw helderder.... Ik lees de boeken zelfs nu nog met plezier!

3: Wat was het eerste boek dat je van je eigen geld kocht?

Van mijn Opa en Oma had ik geld gekregen omdat sinterklaas in het land kwam. Ik ben toen naar de boekhandel gegaan en kocht het dagboek van Anne Frank, in de gebonden/hardcover editie: in één klap mijn gekregen geld op, maar wat was ik trots! Ik heb het boek nog steeds, naast een aantal nieuwere versies, en heb het zeker een keer of tien gelezen. Anne Frank was mijn grote inspiratiebron zelf een dagboek bij te gaan houden (dat nooit gepubliceerd zal worden), ik heb er veel aan gehad van mij af te kunnen schrijven. Op de vliering liggen meer dan 100 volgeschreven schriften. Inmiddels schrijf ik niet meer in een dagboek.

4: Werd er vroeger bij jou thuis veel, weinig of misschien helemaal niet gelezen?

Mijn moeder las veel: streekromans met name. Ze verslond ze: was ook lid van een bibliotheek, en we gingen vaak nieuwe boeken halen. Mijn moeder kan lezen met de televisie aan, of kindergeluiden op de achtergrond, mij lukt dat niet. Mijn vader las alleen vakliteratuur.

5: Lees je nu meer, minder of evenveel dan in je jeugd?

Ik lees nu meer, maar met vlagen. Als ik lees, lees ik als een dolle alles achter elkaar en ben niet te stoppen. Ik kan ineens echter ook een leesdip hebben: dan heb ik geen concentratie en kan geen enkel boek me boeien. Dat gaat vanzelf weer over, en duurt meestal maximaal een week of zes.

6: Heb je een favoriet genre, en welke?

Ik lees graag literaire thrillers, maar ook zeker waargebeurde verhalen, romans, en boeken over de tweede wereldoorlog. Daarnaast zijn stripboeken favoriet! Vooral Jan, Jans en de kinderen en Suske en Wiske, maar de Donald Duck is hier ook zeker niet veilig ;-)

7: Heb je een, of meer, favoriete auteur(s)?

Meerdere: Bronja Hoffslag, Karin Slaughter, Cilla en Rolf Borjlind, Agatha Christie, Chevy Stevens, Jan Kruis...

8: Welk boek lees je op dit moment?

Wiegelied van Cilla en Rolf Borjlind, een Scandinavische thriller: tot op heden is íe erg goed!

9: Welk boek zou je graag willen lezen?

Ik heb een plank in mijn boekenkast met nog te lezen boeken: Thomas Enger is binnenkort aan de beurt. Ik zou graag eens de Koran in Nederlandse vertaling lezen omdat ik graag meer wil weten over dit heilige boek. Ik hoor veel indianenverhalen en wil mijn eigen mening kunnen vormen.

10: Ben je lid van een bibliotheek, en als nee, waarom niet?

Nee. Ik heb een hekel aan de verplichte stilte in de bibliotheek en voel me er op de een of andere manier totaal niet op mijn gemak. Als ik er moet zijn zorg ik dat ik zo snel mogelijk weer weg kan...

11: Heb je vaste leesgewoontes?

Ik heb altijd dezelfde boekenlegger, die jaren meegaat, maar steeds een stukje kleiner wordt. Gewoon zo'n inlegding van de Bruna, mijn huidige is 2,5 jaar oud. Verder neem ik mijn boeken mee naar mijn werk in altijd hetzelfde plastic tasje, dat inmiddels stuk is, maar zo heerlijk stevig. Mijn boeken wil ik netjes houden, en als ik ze in mijn tas stop worden ze zwart, dat kan natuurlijk niet... Verder graag zo stil mogelijk om mij heen. En ik eet en drink vrijwel niets als ik lees, heb ik geen tijd voor :-)


Mijn eerste zelf gelezen en zelf gekochte boek, mijn huidige leesboek en het beroemde tasje...


Dit waren mijn vragen en antwoorden: vind je het ook leuk om de lijst in te vullen? Leuk!!

Wie weet inspireren we elkaar! Gebruik je het trefwoord boekenwurm of boekenhater en laat je hieronder een reactie achter als je meedoet? Dan kan ik op jou reageren :-)Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Jawel, ingevuld! Was leuk!!
| 22:13 |
mijn boekenwurm lijst heb ik ingevuld
| 19:26 |
Leuk! Dank je, ik heb gereageerd onder je blog :-)
| 20:08 |
Gereageerd onder je blog :-)
| 22:19 |
Leuk, ga ik eens even over nadenken.
| 14:41 |
Leuk!
| 18:42 |
Wijze vragenlijst, die ik met plezier eens op m'n gemakje zal invullen en bloggen!
| 00:17 |
Leuk! Plaats je de link ook hier?
| 07:51 |
will do!
| 09:04 |
Reactie onder je blog, ik ben onder de indruk!
| 21:42 |
oh, wat lief
| 21:57 |
Dat heb je erg leuk gedaan .
| 19:17 |
1. Lotje is mij ook zeer bekend. Heb ik ook verslonden ! En Pietje Puk. Die was ook alom aanwezig bij mijn eerste leesboeken.
2. Ik geef les en lees hen graag voor uit de boeken van Patrick Lagrou : een beetje griezelverhaal met als ontlading van de spanning heel wat humor. Ze genieten op het topje van hun stoel om dan in lachsalvo's uit te barsten. 'Griezels op school' is hun favoriet momenteel.
3. Ik koop ze zelden of nooit. Ik ben een bib-lezer en krijg ze soms cadeau of in leen.
4. Mijn ouders, broer en zus lazen nooit. Ik verslond (en verslind) boeken.
5. Minder. Te weinig tijd, moeite met concentratie als mijn hoofd vanalles te verwerken krijgt. Maar gelukkig, in het onderwijs, ook regelmatig vakantie om een inhaalbeweging te maken.
6. Ik lees alles.
7. Griet Op De Beeck vind ik een goede schrijfstijl hebben. Heel herkenbaar ook. Ook het Zweedse schrijversduo Hjorth Rosenfeldt vind ik top! Maar ik lees zo gevarieerd dat ik niet kan zeggen dat ik een favoriet heb.
8. Op dit moment ligt 'sneeuwval' van Tess Gerritsen op het tafeltje naast de bank.
9. 'Het smelt' van Lize Spit.
10. Ja, al sinds ik kan lezen.
11. Niet echt. Als ik een goed boek heb, kan ik het moeilijk wegleggen en gaat het overal mee. Zelfs naast de kookpotten, tussen het roeren door. :)
| 16:40 |
Leuk! Ook hier weer voor mij onbekende auteurs, inspiratie!
| 16:49 |
Ik lees heel graag!!!! Ik neemer helaas te weinig tijd voor, als je een 'huishouden' hebt zijn er taken die toch wel even gedaan moeten worden.
Toen ik klein was, las ik niet zo graag, we hebben het dan ook niet van thuis uit meegekregen. Tot het in de middelbare school moest.
Het boek waardoor ik graag ben gaan lezen was: Koning van Katoren van Jan Terlouw.
Ik weet niet meer welk boek ik voor het eerst zelf kocht. Ik koop ook niet echt zo veel boeken, ik ben lid van de bib, dus daar zijn er in overvloed.
Ik lees dus vrij vaak en veel. Vooral net voor het slapen gaan of gewoon lekker in de namiddag of in het zonnetje.
Ik lees graag romans, maar ook alles ivm persoonlijke groei en spiritualiteit.
Mijn favoriete auteurs zijn vooral Nora Roberts en alles in die aard.
Ik heb net de reeks 'de bloementuin van Harper House' van Nora Roberts gelezen. Ik ga nu starten aan, opnieuw een serie, 'Rose Harbor' van Debbie Macomber.
| 16:19 |
Dank voor je antwoorden! Fijn dat het je lukt veel te lezen! Nora Roberts heb ik ooit iets van gelezen, vind ik lekker voor tussendoor :-)
| 16:50 |
Wat leuk zeg, is de foto boven van jou eigen boekenkast?
| 15:51 |
Klopt, de benedenafdeling. Boven staan ook nog :-)
| 16:12 |
Jeetje wat veel!
| 16:14 |
Zal ik dan maar niet vertellen dat ik veel boeken verkoop als ik ze niet de moeite waard vind om te bewaren ;-)
| 16:51 |
Hahaha, dat heb ik ook gedaan ;-)
| 17:29 |
Leuk blog idee ook
| 14:58 |
Dank, doe je mee en plaats je de link hier?
| 16:51 |
Leuk! Misschien neem ik hem ook wel van je over!
| 14:09 |
Lekker invullen, en zet de de link naar jouw blog dan hier neer?
| 16:51 |
:-) Ik heb gereageerd onder je blog ;-)
| 16:53 |
Zag ik, dank je!
| 00:08 |
Hartstikke leuke vragenlijst! Ik ga meedoen!!
| 13:46 |
Ja, natuurlijk ga ik hem ook invullen, wordt alleen erg moeilijk, veel vragen weet ik echt geen antwoord op te geven, dan zal het op zijn Daniaans moeten
| 13:01 |
*heeftnualvoorpret* graag!
| 13:18 |
heb op dit moment niet zoveel tijd, maar vanavond ga ik er zeker aan beginnen (net pauze afgelopen, nu weer aan de slag)
| 13:20 |
Werk ze!
| 13:21 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen