Fruitcarving

Fruitcarving


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen zomer waren wij op vakantie in Thailand. Nu kun je op vakantie lekker op het strand gaan liggen of tempels bezoeken, maar wij vinden het dan vaak leuk om ook iets te leren. Dit jaar deden wij een workshop fruitcarving. Ik had er niet veel hoop op dat ook ik dat zou kunnen (ik ben niet zo geduldig meestal) maar ik wilde het wel eens proberen. We hadden een twee uur durende workshop geboekt en werden opgehaald bij ons hotel.

Aangekomen werden we afgeleverd bij een heel klein winkeltje (daar zijn er veel van) waar een vriendelijke dame ons welkom heette en wij direct aan de slag konden. Het eerste dat we leerden was dat je gereedschap enorm belangrijk is. Werk altijd met een vlijmscherp mesje... en vervolgens gingen we aan de slag met wat proefstukjes fruit.

We begonnen met een plakje wortel, middenstukje eruit, buitenkant in karteljes, vervolgens een plakje komkommer, al ietsje lastiger om niet helemaal door de plak heen te snijden, maar groen over te laten, een rettich, om het verschil te voelen tussen de verschillende producten...

En hierna opnieuw een komkommer, deze keer in hele dunne plakjes, maar net niet helemaal door. Daarna kun je de plakjes ombuigen en krijg je een grappig effect.

Toen dit lukte mochten we aan de slag met een tomaat, waar we een roosje van maakten, simpel door de tomaat te schillen. De schil vormt het roosje.

En dan komt het klapstuk: de meloen! Bij het boeken van de workshop wordt verteld dat je leert een meloen te snijden, zodat er van die prachtige bloemen inkomen. Dat wilde ik natuurlijk wel leren, maar ja.... ik zag het nog niet voor me. Maar de Thaise dame wist zeker dat het ging lukken! Gewapend met een watermeloen gingen we aan de slag! Eerst schil je de meloen half, waardoor het groen aan de binnenzijde tevoorschijn komt. Niet te ver schillen, je mag niet in het vruchtvlees komen, anders is het effect weg. Met de achterkant van het mesje teken je vervolgens waar je je eerste bloem wilt maken... en dan begin je te snijden!

Doodeng vond ik het in het begin! Wat als ik iets wegsneed wat niet moest? Dan pak je een satéprikker en prik je dat stukje terug :-). Al snel had ik de slag te pakken, en zag ik onder mijn handen de roos verschijnen die je vaak op foto's ziet. Aangemoedigd door de Thaise dame ging ik verder met het maken van een nieuwe bloem, en nog een...

En we kregen uitleg hoe je de buitenste bladeren maakt (de truc zit hem in het kantelen van het mesje).


Het is heel erg bijzonder om technisch bezig te zijn met snijden en als je dan even iets afstand neemt te zien dat je iets prachtigs hebt gemaakt! Na een kleine twee uur zat onze workshop er bijna op en werd ons werk tentoongesteld op een mooie schaal. Ik keek ernaar en kon me bijna niet voorstellen dat wij dit hadden gemaakt: 

Het was enorm leuk om te doen, en voor de prijs hoef je het niet te laten!

Wij deden de workshop bij Fruitcarving Chiang Mai Boom, in Chiang Mai, maar de workshops worden op veel plaatsen gegeven. Het gesneden fruit mag je meenemen en opeten.

Ga je ooit op vakantie naar Thailand dan is dit zeker een aanrader!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ziet prachtig uit!
| 20:28 |
Wow . Mooi hoor. En dan? Wel of niet opeten?
| 21:21 |
Ik lust geen meloen...
| 21:31 |
Wow, dit is hééééél mooi :-)
| 14:57 |
Grappig, toevallig had ik er het gisteren over met mrs Referendaris.
| 20:52 |
Wooow! Echt heel mooi gedaan. Ik zou dit wel op mijn verjaardag willen hebben.
| 17:54 |
Wauw dat zou ik ook wel eens willen doen.
| 15:20 |
Wat leuk zeg! Echt een kunst! Liefs
| 10:59 |
Prachtig gedaan, wat lijkt mij dat ontzettend leuk om te doen
| 00:56 |
Schijnt best een rage te zijn. Was een jaar geleden hier in Roemenië op een bruiloft waar een enorm buffet stond met allemaal van dat soort kunstig gesneden groenten en fruit en allerlei heerlijke zoete hapjes.
| 18:58 |
Ja, je ziet het ook vaak hier bij de Chinees.
| 19:05 |
Wat een speciale kunst is dit zeg!
| 17:42 |
Zeker! en dan te bedenken dat je het opeet of weggooit....
| 17:46 |
Mooi om te zien
| 17:27 |
Dank!
| 17:46 |
Wat is dat mooi en knap gedaan zeg!
| 17:07 |
Dank je, ik had een goede instructrice :-)
| 17:11 |
Prachtig!
| 17:15 |
Wat leuk en creatief
| 16:55 |
Dank je
| 17:11 |
Geweldig, wat gaaf zeg, ik heb veel aan fruit en groente snijden gedaan, maar zelden met zulk mooi resultaat
| 15:39 |
Ik had hele goede instructie!
| 17:11 |
Dat lijkt me leuk om te doen!ik had er laatst wat plaatjes van opgeslagen
| 15:16 |
Is het ook!
| 17:11 |
Geweldig zeg! Heel mooi. Natuurlijk wel eens gezien op internet maar knap als iemand dat kan!
| 14:22 |
:-) Ik had ook niet gedacht dat ik het kon, maar met de juiste instructie kom je een eind!
| 17:12 |
Ik denk dat ik dit met de beste tutorial niet zo mooi kan.
| 20:05 |
Het ziet er allemaal heel leuk uit
| 12:58 |
Dank je, het was enorm leuk om te doen!
| 12:59 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen