Dít is waarom je gesponsorde life-hack posts op social media te zien krijgt!


We kennen ze allemaal: die posts op social media zoals facebook met de titels al: "42 manieren om je huis sneller schoon te maken", of "50 life hacks", of "66 dingen die je altijd verkeerd hebt gedaan, tot nú"! Soms zitten er goede ideeën tussen al deze posts (zo kwam ik er ooit achter dat er aan de zijkant van een doosje aluminiumfolie een stukje karton zit dat je naar binnen kunt drukken, waardoor de rol niet steeds uit het doosje vliegt), maar meestal valt de inhoud tegen. Mij valt de inhoud tegen in ieder geval. Vaak krijg ik heel veel reclame en weinig inhoud.

Natuurlijk weet ik ook wel dat Facebook geld aan mij verdient, en omdat ze zoveel leden hebben, verdienen ze heel veel geld. Dat geld verdienen ze door mijn data te verzamelen, ook dat weet ik. Maar toen ik vanochtend weer eens een life-hack post tegen kwam en ik gewoon uit nieuwsgierigheid wilde kijken klikte ik op de cookie-voorkeuren:

cookiesIk kon aangeven of ik cookies wilde toestaan. Dat is tegenwoordig verplicht, en hoewel ik het, soals de meeste mensen vaak bloedirritant vind, zo'n cookie-wall klik ik niet meer standaard op accepteren. Ik probeer kritisch te kijken naar waar ik akkoor mee ga. Zo ook bij deze life-hack advertentie van vanochtend.

Ik kreeg hier een lijst te zien van de partnes die mij vroegen cookies te plaatsen zodat ze mijn activiteiten kunnen volgen in de browser die ik gebruik...... over het hele internet!

Nou jongens, dat vind ik wat overdreven, dus dat gingen we maar niet doen, dacht ik. En ik besloot voor de zekerheid per bedrijf de cookie-toestemming uit te zetten.....

Daar was ik dus "even" mee bezig. 

Omdat ik stomverbaasd was door de hoeveelheid schuifjes die ik om moest zetten ben ik screenshots gaan maken, gewoon voor de lol....

Hiernaast en hieronder vind je screenshots van de bedrijven die mij, en al mijn activiteiten op internet, willen volgen in ruil voor het mogen kijken van een paar zogenaamde life-hacks.....

Ik zie je graag iets verderop weer terug :-)

cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies

En de lijst gaat nog even door......

cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies

En we gaan nog even verder.......

cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies

Ben je er nog??

cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies

Nee hoor, we zijn er nog niet!

cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies
cookies

Hè hè, eindelijk kwam ik aan het eind van de bedrijven die mij wilden volgen.


Even snel geteld zijn het zo'n 350 bedrijven (en soms hun partners) die vragen of ze cookies mogen plaatsen, wat inhoudt: jouw data mogen gebruiken. En al die 350+ bedrijven betalen aan Facebook om hun advertentie op jouw tijdlijn (en die van miljoenen anderen) te mogen plaatsen.

Ik begrijp ineens veel beter waarom ik die gesponsorde posts blijf zien, en waarom ik een goudmijn ben voor Facebook en consorten....

Ik blijf kritisch kijken naar de cookie-meldingen, en heb me voorgenomen me niet meer te ergeren aan deze meldingen, maar ze serieus te blijven nemen, en te blijven kijken welke cookies ik noodzakelijk vind, of wie mij mag volgen.


Overigens: de website waarop ik deze blog post.... maakt GEEN gebruik van cookies! Je wordt hier niet gevolgd, en mijn werk wordt niet doorverkocht. Ik krijg een kleinigheidje betaald voor jouw lezen (0,01 cent om precies te zijn), waarvoor dank. Mijn doel is niet geld te verdienen met deze blog, maar je bewust te maken van waar je mogelijk "ja" tegen zegt....


Ik bedank je voor je aandacht, deze blog mag je delen, doe dat dan alsjeblieft via de deelknoppen die je onderaan vindt, dat is wel zo fair tegenover de eigenaar van deze website!


#cookies #clickbait #verdienmodel #yoors #facebook #advertentie       


Ook jij bent van harte welkom op Yoors!

Je kunt je (gratis) aanmelden door op inloggen te klikken.