De familie-cup (Januari-schrijfuitdaging Hans van Gemert)

De familie-cup (Januari-schrijfuitdaging Hans van Gemert)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Het is bedtijd, want ook al is het schoolvakantie, we moeten morgen vroeg op.

Ik poets mijn tanden, maar tril zo erg van de opwinding, dat ik mors met de tandpasta. Snel veeg ik de troep van de badmat, anders wordt moeder wellicht boos en gaat het feest morgen niet door…Morgen is het de grote dag van de finale van de jaarlijkse familie-cup!

 Dat moet ik even uitleggen denk ik: we zijn met een groot gezin, 8 kinderen maarliefst, en omdat we niet altijd op vakantie kunnen bedenkt vader ieder jaar een groot spelfestijn: de familie-cup.Wekenlang zijn we aan het voorbereiden geweest, met name vader was heel actief.

Zodra de kinderen naar bed waren verscheen er van alles op tafel. Vader is een enorm creatieve knutselaar. Allereerst verscheen het plastic tafelkleed, want als vader aan de knutsel gaat komt daar van alles bij kijken, en wordt het nog wel eens een rommeltje.

 Ik heb wel eens heel stiekem om de hoek van de deur gekeken, als vader aan het knutselen was. Ik zag toen een hele grote schaar op tafel liggen, een heleboel karton, en hout, en ik heb de hele nacht niet kunnen slapen van nieuwsgierigheid, want wat was hij toch aan het maken?!

Tijdens de grote finale van dat jaar bleek vader een luciferdoosje nagemaakt te hebben op supergroot formaat, compleet met lucifers! De opdracht die erbij hoorde was lucifer stapelen, wie de hoogste toren maakte had gewonnen. Mijn grote broer won, hij heeft de meest vaste hand van ons allemaal.

 Ik tril altijd, zeker als we zo’n spannend spel spelen als de familie-cup. Meestal spelen we na het ontbijt. Door mijn trillen ging de yoghurt al eens buiten mijn schaaltje, moeder was niet blij, nu moest ze schoonmaken en nieuwe yoghurt halen in de winkel om de hoek, bij die vervelende melkboer. En ons spel zou moeten wachten tot ze terug was. Sindsdien ben ik extra voorzichtig, maar de spanning speelt mij ook dit jaar parten.

 Nog even volhouden, morgen weet ik wat er dit jaar voor spelletjes op het finale-programma staan, en morgenavond weten we wie er gewonnen heeft. Die krijgt dan een beker: de familie-cup!

Mijn broertjes en zusjes slapen al, laat ik ook maar snel gaan proberen de slaap te vatten, dan is het sneller morgenvroeg. Ik hoop dat ik dit jaar eens ga winnen, duim je voor me?

 

Weltrusten…


Schrijfuitdaging januari 2018

Ook meedoen? Hier gaat het over!

Dit verhaal is een fantasie-invulling van hoe het gegaan zou kunnen zijn bij mijn schoonfamilie, die daadwerkelijk een aantal jaar een familie-cup hebben georganiseerd. Mijn schoonvader heeft een zwaluw-luciferdoosje tot in detail nagemaakt op mega-formaat (en zo vele andere dingen).

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk verhaal! Grappig dat het ook op waarheid berust!
| 21:04 |
Dank je wel!
| 21:44 |
;-)
| 21:51 |
Tuurlijk duim ik voor je lieverd!
| 20:22 |
Dank je, gaat helpen. :-)
| 22:30 |
Uiteraard duim ik voor je! En dat je nu ook met trillende handen maar mag zegevieren! Leuke invulling van de schrijfuitdaging.
| 10:49 |
We trillen rustig verder ;-)
| 11:06 |
Uiteraard draai ik mijn duimen beurs voor je, op naar de winst
| 22:25 |
Ik ga ervoor!
| 16:52 |
Wat leuk, en goed beschreven.
| 21:09 |
Dank je
| 16:52 |
Bijzonder (goed en origineel idee) die familiecup :)
| 17:43 |
Mee eens
| 16:52 |
Als enigkind vind ik dat inderdaad een groot gezin :D Leuk geschreven Chris!
| 09:58 |
Dank je!
| 11:12 |
Geweldig gedaan! Lijkt me ook heel gezellig, zo'n door vader geknutselde familie-cup-gebeurtenis!
| 09:42 |
Dat schijnt het ook geweest te zijn ;-)
| 11:12 |
Leuk verhaal. Een luciferdoosje op zo'n groot formaat lijkt me ook heel bijzonder.
| 08:10 |
Ik heb de foto's gezien. Echt heel mooi!
| 11:11 |
Wat een grappige schoonfamilie heb jij:)
| 04:24 |
:-)
| 11:11 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen