×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De geboorte van mijn tekening, werkje van de dag 29-12-2017


Meestal maak ik een werk in één keer af. Ik zit dan in de "flow", en kan doorgaan tot ik tevreden ben. Maar soms ben ik als ik een werkje af heb ineens toch niet zo tevreden en pas ik het later aan. Mijn werkje van vandaag is zo'n werk. Gisteren ben ik begonnen met een hotplate-schilderijtje. Ik wilde eens op rond werken, dus sneed papier uit en begon te schilderen. Een landschapje, en ja hoor, daar was íe weer, de oude boom...

De boom meldde zich weer als vanzelf en wilde weer in beeld. Deze keer gaat het iets slechter met hem, hij is bijna omgevallen.

Ik heb de boom geschilderd met kwast, waardoor hij wat grover uit de verf/was komt. En toen vond ik dat het werk klaar was.

Totdat... ik alles had opgeruimd en ik nog eens naar de tekening keek. De boom klopte niet. Hij staat té schuin, alsof hij schuin geplant is.

Niet tevreden met mijn werk heb ik zitten denken hoe ik het op kon lossen. Wederhelft kwam met het idee om er een afgebroken tak van te maken, dus nog een deel boom erbij te planten. 

Goed plan, en ik besloot dan direct met de stylus te gaan werken, dan zou de boom er helemaal uitspringen. De (inmiddels) takken heb ik ook opnieuw met de stylus gedaan, waardoor deze beter bij de uiteindelijke boom (Mét een hol voor een specht of een uil.) passen. 

Maar nog altijd was ik niet volledig tevreden, dus ik weer aan de slag met de penseel. De tekening gedeeltelijk weer op de hotplate, waardoor de boom onmiddelijk zijn structuur verloor, en ik gras gefabriceerd met penseel en vloeibare was. Daarna de boom zijn structuur terug gegeven, en voila! Nu denk ik dat ik tevreden ben :-)

En? wat vind je ervan?

Voor dit werk heb ik gewerkt met hotplate, wasblokjes, tissue, penselen, tekenpen. Het werkje is ca. 19 cm in doorsnede.


Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts