Echte bloemen en encaustic art, deel 2. Werkjes van de dag 19-6-2019


Een paar dagen geleden toonde ik mijn eerste hangers met echte geperste bloemen die ik in een hanger had verwerkt, met encaustic art als achtergrond (klik HIER voor de blog, opent in een nieuw venster). Ik was niet helemaal tevreden over de meeste hangers, doordat er toch wat lucht onder het glas was geslopen. 

Omdat ik nog wat bloemetjes over had heb ik een tweede poging gewaagd, deze keer ook met een grote hanger, en ik moet zeggen: ik ben niet ontevreden over het resultaat.....

De hanger hiernaast is 2,5 cm in doorsnede, en bevat een bloemetje van de "Blauwe onschuld" op een encaustic achtergrond.


Van vriendin Thea had ik een tip gekregen die lijkt te werken, namelijk, het bloemetje nóg meer IN de was verwerken, erin laten smelten dus. 

Bij de vorige serie viel het me op dat "Vergeet-mij-nietjes" mooi uitkomen tegen een geel-groene achteregrond. Ik heb geprobeerd het geel van het hartje van de bloemetjes na te bootsen, omdat dit mooi bij de bloemetjes zou passen. Zelf vind ik de hanger geslaagd.

Ook deze hanger is 2,5 cm in doorsnede.

De lastigste: deze hanger bevat "Lelietjes der dalen", een wat wasachtige, dikkere bloem, inclusief steeltje, dat ik niet wilde laten verdwijnen in de zwarte bijenwas. 


De hanger is 4cm in doorsnede, en het lijkt net alsof de bloemetjes wat zaadjes loslaten.


Alle in deze blog gebruikte bloemen zijn door mijzelf geplukt en geperst. 

Ik heb de jacht op meer geschikte bloemetjes, en hangers geopend, dus ook nu: wordt vervolgd!

Ook iets gemaakt dat je wilt tonen, maar nog geen Yoors lid?


Of wil je reageren op deze blog?

Word gauw lid van Yoors en lees, kijk, en blog zoveel je wilt!