Hé Buschauffeur........

Hé Buschauffeur........


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

“Hé Chauffeur, had je haast vanmorgen?” de man die mijn bus binnenstapt vraagt het met een glimlach, en wijst naar zijn rechter mondhoek. Ik voel aan de mijne met mijn tong en proef direct de tandpasta die er is blijven zitten na het poetsen. Shit, denk ik, waarom heeft niemand dat gezegd op de zaak… Ik lik mijn lippen af terwijl de passagier incheckt en voorin gaat zitten. “Gefeliciteerd trouwens, met jullie nieuwe CAO!”. Ik bedank de passagier en zeg hem dat het inderdaad een kort nachtje was. Blijkbaar is de man tevreden met mijn antwoord, want hij begint tegen een mede-passagier te kletsen. “Dat was wat hé, de hele dag geen bus te bekennen in de hele omgeving, maar ik geef ze gelijk hoor! Ik heb gehoord dat ze geeneens tijd hebben om te plassen. Ik zie die mannen wel eens de achterwielen van een bus hydrateren…. Als mijn vrouw dat zou zien zou ze een schaar pakken en hem eraf knippen!”. De mannen liggen in een scheur achter mij. Ik zit glimlachend achter het stuur.

 Het klopt wat de man zegt: we hebben te weinig tijd om te plassen en rustig te eten. Vaak twee keer een kwartier pauze. Om dan toch iets gezonds binnen te krijgen neem ik soms een yoghurt-reep mee, maar mijn warme happie mis ik dan. Veel collega’s rennen die winkel met de grote M binnen om wat warms binnen te krijgen, maar dat doe ik niet. Kost me veel teveel tijd, en ik zou na een jaar niet meer achter het stuur passen! Bovendien vind ik het veel gezelliger eten thuis, mooi tafelkleed op tafel, netjes bestek, kaarsjes. Dat eet toch anders dan even snel op een eindpunt.

 Achter mij gaat het gesprek verder over de te korte rijtijd, en de tv-programma’s waarin de staking te zien was. “Zou Fred Teeven ook mee gestaakt hebben”? Vragen de heren zich af.” Ik zou het niet weten” zeg ik naar waarheid. De mannen hummen wat, en dan ben ik alweer op mijn eindpunt. De man die me waarschuwde voor de tandpasta haalt een pakje lucifers uit zijn zak, en uit zijn andere zak een sigaar. Buiten de bus steekt hij de sigaar zorgvuldig aan, wenst me een fijne dag en loopt weg. Ik rij door: mat naar station Haarlem, waar mijn volgende rit begint.

 Blij met de steun van mijn passagiers, een grote glimlach op mijn gezicht.

Dit verhaal is ontsproten tijdens mijn dienst vanavond, en gedeeltelijk op feiten gebaseerd. Een mat-rit is een rit met een lege bus naar het beginpunt van je volgende rit. Het verhaal past door de steekwoorden in de schrijfuitdaging van Hans van Gemert, hieronder vind je mijn eerdere deelnames.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
een leuk verhaal, jammer dat ik die uitdaging gemist heb
| 20:22 |
Joh, schrijf er gewoon alsnog een ;-)
| 21:26 |
leuk geschreven hoor
| 11:43 |
Dank je
| 11:46 |
Met een glimlach gelezen!
| 13:17 |
:-) Dank je wel!
| 13:19 |
Heel goed gelukt en met plezier gelezen
| 07:01 |
Dank je wel!
| 13:18 |
Zou je vaker over 'moeten' schrijven. Leuk die busverhalen....
| 01:54 |
Doe ik al: onder de titel Ondertussen in de bus........ (er zijn inmiddels vijf deeltjes)
| 13:18 |
Oh kom ik snel lezen.
| 23:39 |
Waarheidsgetrouw, da's leuk!
| 12:51 |
Dank je!
| 13:18 |
Leuk om weer een inkijkje te hebben in het leven van een buschauffeur ... en wederom knap om het zo in deze schrijfuitdaging te plaatsen.
| 12:26 |
Dank je wel weer ;-)!
| 12:37 |
Schitterend natuurgetrouw en bij deze tijd passende invulling.
| 10:40 |
Dank u!
| 11:01 |
Heel mooi verhaal, extra leuk dat het vol met ware feiten zit - de steekwoorden vallen helemaal niet op! Weer een knappe bijdrage!
| 10:20 |
Dank u, dank u!
| 11:01 |
Leuke anekdote en dat zal zeker een hart onder de riem steken. Mooie invulling.
| 09:44 |
Dat deed het zeker. Ik heb de passagiers deze keer echt als steunend en begripvol ervaren.
| 09:53 |
Mooi. Waardering voor je werk is heerlijk.
| 10:30 |
Altijd heerlijk om steun te ervaren, en jullie verdienen het om normaal te kunnen 'laden en lossen' !!
| 08:40 |
Dank voor jouw steun!
| 09:52 |
graag gedaan
| 11:08 |
Ik vond het leuk dat deze invulling is (gedeeltelijk) op feiten gebaseerd. Je hebt de feiten mooi "aangekleed" met de steekwoorden, knap gedaan!
| 08:30 |
Dank je wel!
| 09:52 |
Mooi beschreven, leuk dat het zo in de schrijfuitdaging past.
| 07:46 |
Dank Je!
| 09:51 |
Goed dat de staking positief geeïndingd is, want pauze is heel belangrijk. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt en inderdaad passend binnen de uitdaging. Wel goed dat je even toelicht wat "mat" rijden is haha. Mijn hersens begonnen al te kraken hihihi.
| 07:25 |
:-) voor mij een bekend begrip, maar ik zie vaker mensen totaal onbegrijpend kijken als twee chauffeurs over hun werk praten. De weg uitleggen bijvoorbeeld, schijnt ook humor te zijn (komt nog eens)
| 09:51 |
Mooi beschreven blog
| 06:54 |
Dank Je!
| 09:49 |
Toen ik nog in Rotterdam woonde nam ik vaak het OV. Ik zag buschauffeurs altijd in hun bus pauzeren op een rustplaats. Vaak gingen mensen daar alsnog heen lopen om alsnog dingen te vragen, of om boos te gebaren dat de buschauffeur moest opschieten...dus die pauze werd vaak onderbroken. Een eigen wc hadden de chauffeurs ook niet...ze hadden op zijn minst toch een soort van keet kunnen plaatsen zodat ze even wat meer privacy hadden...en een eigen wc. :’) Het was best abseurd
| 06:02 |
Op veel plekken hebben wij een hokje met tafel en toilet. Dat is verplicht om pauze te houden. Helaas is het geduld van sommige mensen nog altijd ver te zoeken, al heeft de laatste staking echt voor begrip gezorgd!
| 09:49 |
Medemenselijkheid; de moeite waard!
| 02:52 |
Zeker! Zo fijn om de steun te ervaren deze keer!
| 09:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen