I never thought........ werkje van de dag 7-2-2018

I never thought........ werkje van de dag 7-2-2018


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren was het weer zover: na een eerste geslaagde schilderdag met Thea vorig jaar hadden we een tweede gepland. Het is bijna niet te beschrijven hoe heerlijk het is om encaustic art te beoefenen samen met één of meer mensen met dezelfde passie. De energie die dan ontstaat is zo lekker! Ik heb dat op de masterclass vorig jaar voor het eerst mogen ervaren, en nu opnieuw met Thea.

Het is geen geheim dat een deelneemster aan de masterclass zeer recent is overleden, en uiteraard staan wij daar bij stil op het moment dat we bezig zijn met het schilderen. En dan gebeuren er soms bijzondere dingen. Zo was Thea heerlijk bezig en zei ineens: Christel: kom toch eens even kijken wat er nu gebeurt! Ik kijken: er was een duidelijke engel verschenen in Thea's werk! Ik kreeg het ijs en ijskoud, dit was het werk van Ingrid (ons overleden encaustic-maatje), dat was ons direct duidelijk. Een prachtig moment, dat ons beide intens raakte.

We schilderden verder, en ineens, tijdens het maken van onderstaande tekening zat er een zin in mijn hoofd: "I never thought I'd touch an angel's wing"....... Een zin uit een lied van Anastacia, en weer wist ik: dit is Ingrid, die ook even bij mij langs komt, ze raakte me heel even aan. (Nu ik dit typ krijg ik het weer ijskoud, ik word weer geraakt)

Op dat moment weet ik ook: stoppen met deze tekening: hij is klaar:

help

Hoe langer ik naar deze tekening kijk, hoe meer ik erin zie. Ik ben me bewust dat ik je met mijn verhaal beïnvloed heb, maar zoals altijd is de vraag: wat zie jij hierin, wat doet het met jou?


Hieronder het lied van Anastacia, die net als Ingrid, borstkanker had...... 

Het werk is A4, en gemaakt op de hotplate mbv Wasblokjes, ijzertje, tissue, en liefde van Ingrid.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zie je het paarse, de cellen die groeien, of woekeren? Maar daaruit is een bloem opgekomen, nieuw leven.
| 21:35 |
Ook weer een mooie zienswijze! Fank je!!
| 09:39 |
Wat een mooi verhaal! Ook ik kan er de vleugel van een engel in zien!
| 01:19 |
Dank je wel!
| 01:26 |
Graag gedaan!
| 13:20 |
Wat een prachtig verhaal en een bijzondere ervaring! Kippenvel! Ik zie er een vrouw in die dr lange haren vanuit de zee, achterover slaat.
| 21:58 |
Dat vind ik ook een mooie!
| 22:35 |
Wat een mooi werkje
| 22:14 |
Dank je
| 09:09 |
Mooi werkje, zit veel beweging in. Krijg er een soort kringloop gevoel van.
| 20:07 |
Dat kan ik begrijpen. Dank voor je reactie
| 09:09 |
Ik zie absoluut een vleugel en dat zou dus ook zomaar Ingrid kunnen zijn, bij je maatje kwam ze als engel en bij jou alleen haar vleugel. Prachtig en een geweldige ervaring met heel veel emoties. Ik snap dat dit heel veel met je gedaan heeft en dat is goed lieverd xxx
| 18:24 |
Het was een prachtige ervaring!
| 09:08 |
Ik zie een stroom, met daarop de vorm, een bloem met een vleugel. Misschien is het een engel, vogel of een vlinder...
| 16:43 |
Mooi, voor mij is het "the angel's wing"...
| 16:45 |
Vleugel en bloem, mooi in elkaar geweven
| 12:55 |
Mooi! Dank je wel
| 13:12 |
Ik herken zulke tekens. Heel veel sterkte!
Het prachtige resultaat doet mij denken aan een bloem op het water, waar 's nachts elfjes in dansen... #efteling
| 11:35 |
Dank je, komt goed, het is ook mooi geraakt te worden door iemand.
Ja, elfjes, mooi!
| 11:37 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen