I won't give up....


Het stormt in het land, al dagen, al weken voor mijn gevoel. Het stormt niet alleen in Nederland, het stormt in de wereld. En storm zorgt voor verandering in het gedrag van mensen. Overal is onrust, en vinden weer terroristische aanslagen plaats, in Nieuw Zeeland, vandaag mogelijk in Utrecht, of gaat dit om een verwarde persoon? We weten het niet. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden. En ik denk ook even aan de dader, want wat bezielt je in vredesnaam om onschuldige mensen neer te schieten? Waarom, waarom, waarom......

Ik merk dat alle onrust mij ook onrustig maakt. Ik ben druk in mijn hoofd, met hele reële dingen in mijn omgeving. Dingen die mij raken, mensen overlijden, zijn ernstig ziek of hebben ernstige problemen. Het lijkt wel of ik zelf met mijn partner in een bubbel zit waar rust is, maar om ons heen.... en dat kost energie. Energie die ik in mijn werk wil stoppen, in een opleiding, in meedoen aan schrijfuitdagingen, maar het lukt me momenteel niet.

Afgelopen vrijdag ging ik naar het theater, naar de nieuwe show van Lenette van Dongen. Paradijskleier heet íe. Een avond lachen en ontspannen. Ze had deze show op geen beter moment kunnen maken. Ook zij ervaart de onrust, het altijd maar moeten, en beter en meer... Hoe herkenbaar. Ik volg al een tijdje haar filmpjes op facebook, waarin ze filosofeert, relativeert, en vooral veel lacht. Heerlijk, lekker toegankelijk, en minstens net zo heilzaam (voor mij) als mindfullness. Afgelopen vrijdag zongen we (aan het eind van de show) samen een lied van Jason Mraz: I won't give up. Voor het eerst was de zaal muisstil, toen de laatste tonen wegstierven, dat was een prachtig moment! Dat lied blijft in mijn hoofd, en ik zing het nu keihard mee, iedere keer dat ik het hoor..... ik vind het ook vandaag weer erg toepasselijk. I won't give up! Ook ik geef niet op: ik geef mijn liefde, ik denk dat dat uiteindelijk het enige is dat telt en wat werkt. Natuurlijk ben ik geen engel, en niet heilig, maar ik wil me niet gek laten maken, en ik wil niet opgeven.

I won't give up!!

En jij: zing je ook mee? De tekst verschijnt in het filmpje. Let's not give up!

Heel veel sterkte voor alle betrokkenen bij aanslagen en rampen: wereldwijd!