×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


IJstrollenland, werkje van de dag 1-12-2018

IJstrollenland, werkje van de dag 1-12-2018


Gisteren kreeg ik een bestelling voor een sleutelhanger, en een verzoek of ik een soortgelijke kon maken als een van de verkochte hangers. Ik beloofde te kijken of dat kon, en dat was voor mij de aanleiding om het ijzertje op te warmen en eens even lekker met de was te gaan spelen. Want vaak geeft gewoon spelen het meest verrassende resultaat.

Ik pakte mijn Canadese wasblokjes, die ik bij elkaar heb gespaard met mijn YP, en ben hiermee aan de gang gegaan. Het verschil met de gewone blokjes is, naast de omvang en de vorm (dit zijn bijenkorven, het zijn flinke blokken), dat dit échte zuivere bijenwas is (de Nederlandse blokjes zijn synthetisch), gemengd met damar, anders zou het te vloeibaar blijven. De was smelt daardoor sneller, is vloeibaarder en zachter van kleur. Daarnaast ruikt het ook nog eens lekker. 

Ik schilderde heerlijk een paar kaarten en wat vullingen voor sleutelhangers, en ik verbaasde me over wat er ontstond. Meermalen ontstond een soort landschap, met doorkijkjes. Bij het werkje van vandaag zag ik bijna Naturefreak's Igor voorbij rennen, dit zou een mooie plek zijn voor een IJstrol, dacht ik, vandaar de titel.

Misschien zie jij wel iets heel anders in dit werk, uiteraard ben ik daar erg benieuwd naar, laat je het me hieronder weten?

Dit werkje is 10x15cm, en geschilderd met behulp van bijenwas en het strijkijzertje.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties