Kerstbakken Traditie

Kerstbakken Traditie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het loopt weer tegen kerst, de tijd van het jaar waarin we massaal kerstbomen binnen zetten en ons huis versieren met groen en lichtjes. In veel huishoudens hoort er dan een kerstbakje op tafel, zo ook bij ons.

Nu is mijn vader gepensioneerd hovenier en zolang als ik mij kan herinneren maakte hij vroeger thuis onze kerstbakjes en zelfs enorme wandstukken voor aan de muur. Als kind kon ik uren kijken hoe mijn vader bezig was met zijn werk, mijn moeder zei vaak: ze kijkt de kunst af.....

En ze kreeg gelijk! Vanaf mijn middelbare schooltijd is het bij ons traditie dat ik rond de kerst naar mijn ouders afreis. Mijn vader heeft dan groen verzameld, en samen gaan we aan de slag met het maken van kerstbakken voor familie en vrienden, en uiteraard onszelf :-)


We genieten er beide van en er is altijd een gezellige concurrentie wie de mooiste bakken maakt.....
Het geluk dat je hebt met zo'n plantenminnende vader is dat hij altijd groen in overvloed verzameld en je wat ander groen vindt dan je in de winkel tegenkomt.


In het stuk hiernaast heb ik bijvoorbeeld Duitse Pijp verwerkt, iets wat je in de gemiddelde kerstbak niet snel zult zien.


Door het jaar heen ben ik altijd licht gespitst op het vinden van leuke bakken en schalen om weer eens wat anders op te maken met de kerst...

Via Gratis af te halen in.... op Facebook tikte ik een paar jaar geleden een heleboel gratis schalen op de kop. De helft verdween uiteraard naar mijn ouders, en de andere helft gebruik ik zelf. De regel voor menzen die een bak van mij krijgen is standaard: Als je mij de schaal teruggeeft krijg je 'm volgend jaar opgemaakt terug.


Je voelt hem misschien aankomen: ik krijg meestal meer schalen en bakken terug dan ik weggaf :-)

Dit jaar moet ik de bakken nog gaan maken, ik ben nog in de inspiratie-fase, maar ach, we hebben nog tijd.

Ik hoop deze traditie nog lang voort te mogen zetten, samen met mijn ouders!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Is heel mooi gedaan, kunstig en creatief. :)
| 13:04 |
Dank u beleefd :-)
| 13:29 |
:)
| 15:44 |
Dit zijn al inspirerende bakjes
| 16:35 |
:-)
| 17:03 |
Ze zien er mooi uit.
| 15:42 |
Dank je
| 16:05 |
Zo gaat dat
| 12:38 |
Prachtig allemaal. Ik snap waar jouw creativiteit vsndaan komt.
| 12:12 |
Van mijn vader :-)
| 12:14 |
Heb dit ook lang gedaan, heel leuk om te doen :)
| 11:55 |
Zeker leuk om te doen!
| 12:03 |
:) ontspannend ook hè
| 15:51 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen