Ondertussen in de bus...... 140 woorden uitdaging.

Ondertussen in de bus...... 140 woorden uitdaging.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Daar zit ik dan, thermoshirt aan, dikke jas, maar wel de zonnebril op. 

Het is koud, de zon doet al dagen haar best, maar echt helpen deed het nog niet. Ik had, het koud, en bleef het koud houden, wat ik ook deed. Verwarming op 28, het hielp niets, vind je het gek, met die steeds opengaande voordeur.

 Passagiers komen verkleumd binnen, en stappen bij voorkeur door de voordeur uit. Begrip voor de verkleumde chauffeurs is er niet. Wanneer ik ze er op wijs komt er een verbaasd oh... en loopt men naar de achterdeur. Een paar stappen in de goede richting die men nog in de warmte kan zetten.

 Vandaag is alles anders: de warmtebron is geopend. De zonnestralen schijnen door de grote ruit op mijn benen. Passagiers zijn vrolijk en blij, de chauffeur ook.

 

Hoera het is lente!

Dit (op waarheid gebaseerde) verhaal past op de valreep in de 140 woorden uitdaging van Frutselenindemarge, het verplicht te gebruiken woord is "warmtebron". Wil je mee kiezen voor het keuzewoord van april: klik dan op de blauwe link hierboven. Stemmen kan t/m 31 maart.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ja, mooi, de mens achter~ Brengen we inderdaad weleens te weinig begrip voor op.
| 21:45 |
Dank je!
| 23:08 |
Nou die lente is alweer voorbij..... KKKKKKKKoud :-D
Doe je thermoshirt maar weer aan
| 19:42 |
Heb ik!
| 20:59 |
Maar evengoed hè.... ik zou daar gek genoeg ook niet over nadenken dat jij het wel eens koud zou kunnen hebben. Ik 'schrik' van mijn eigen blondheid ;-)
| 21:08 |
Geeft niet. 😉
| 22:36 |
Ik weet niet of de link werkt en je te zien krijgt wat ik bedoel, dus ik probeer het gewoon, maar ik moest gelijk aan je denken ....

twitter.com/twitter/statuses/981971014337867778
| 00:58 |
Whahahaha, heerlijk zo'n actie!
| 01:48 |
Als passagier zou ik ook even lichtelijk in paniek zijn. Nu ben ik zelden passagier eigenlijk. De laatste keer dat ik in een bus zat is denk ik al wel 10 jaar geleden, want Nederland was ondergesneeuwd en dan durf ik niet te rijden. Overigens zwaar ontzag voor de buschauffeur, want hij móest rijden.......
| 11:33 |
Deze buschauffeur wordt heel blij van extreem weer :-) hoe gekker hoe leuker! Wordt tijd dat je weer eens meegaat 🚌
| 11:37 |
Oh echt joh !! Doodeng zou ik het vinden met de verantwoording voor passagiers.
Hier in het Gooi is het busvervoer in mijn optiek niet zo heel geweldig geregeld.
Ik moest 10 jaar geleden dus... van Hilversum naar Laren. Met de auto en fiets zo'n 20 minuten, maar met de bus 45 minuten. Vond ik prima voor een keertje, maar wil er toch geen gewoonte van maken. Hilversum ligt aan Loosdrecht geplakt. Zou je denken, ben je zo met de bus. Nou niet dus. Openbaar vervoer is nog niet aan mij besteed. Misschien als ik oud en krakkemikkig ben en niet meer kan fietsen en autorijden. Alhoewel ik dan waarschijnlijk de taxi zal nemen hihi
Aan mij heb je evengoed ook niks als openbaar vervoer bedrijf :-D
| 11:43 |
In mijn vrije tijd zul je mij ook niet snel in het ov treffen. Inderdaad: met de bus ben je twee keer zo lang onderweg, hij stopt overal waar ik niet moet zijn... onhandig! Bovendien kan ik niet meegalmen met mijn muziek (of dat wordt niet gewaardeerd) :-) overigens is Hilversum wel mooi. In mei ben ik er weer :-)
| 12:05 |
Ik vind Hilversum wel leuk ja ;-) Alhoewel de nieuwbouw mij niet altijd aanspreekt, maar dat terzijde.
Wat kom je hier doen in mei? 😂😂
| 12:19 |
Dan heb ik weer een masterclass hotplate schilderen 💙
| 12:25 |
Oh in Hilverdorp nog wel ...... Ik ben echt nooooooit nieuwsgierig, maar waar en bij wie ?
En mocht je zin hebben en tijd en puf enzo, ben je welkom om een bakkie (soep ofzo) te doen hierzo
| 12:30 |
Bij het findament (Egelshoek), Maria van Beurden.
Ik lunch daar, maar wie weet kan ik aan het eind van de dag een keer langs waaien?
| 12:36 |
Ik bedoelde ook einde van de dag, vandaar de soep ;-)
Je zit wel aan de goeie kant van mijn huisje. Het is dat je met de auto de hei niet op mag, want het is ongeveer in een rechte lijn naar mijn huis via de hei.
En waai gerust langs. Leuk. Even kortsluiten in een pb.
| 14:12 |
Doen we!
| 14:16 |
Ik zie trouwens nu waar het écht is, maar dat is met de auto ook een rechte lijn hihi Echt heel dichtbij gewoon.
Nou leuk. Wanneer is de datum, dan zet ik die vast in de agenda.
| 14:19 |
8 en 9 mei
| 14:37 |
Ik krijg het al koud als ik het lees. Net als caissières, de hele dag de deuren en maar blijven zitten. 
| 07:27 |
Precies, daar denkt ook niemand aan...
| 09:57 |
Heerlijk!
En inmiddels is het keuzewoord bekend.
| 22:09 |
Klopt, ik pruttel nog
| 22:26 |
Ik ook. Later.
| 22:27 |
Ik geloof je meteen, lijkt me zeker steeds weer heel erg koud als die deur open gaat. Toch best vreemd dat mensen vaak de kortste weg naar buiten willen nemen, dus voorin de bus, willen ze ook voor eruit. Is er niet een regel voor? Die bijvoorbeeld duidelijk in een bus kan vermeld zijn, dat de deur bij de chauffeur uitsluitend een ingang is.
| 20:39 |
Vroeger (in mijn jeugd) zaten er stickers met "achter uitstappen aub", maar dat is niet meer zo. Een paar jaar geleden, toen het echt heel koud was kreeg ik knalrode stickers met "achter uitstappen". Mensen trokken zich er niets van aan, ook niet als ik ze erop wees. "Dat doen we dan de volgende keer wel"...
| 20:44 |
Weinig respect voor de chauffeur dus.................
| 20:46 |
...............
| 20:54 |
Heel leuk geschreven!
| 11:52 |
Dank!
| 11:53 |
Wat een heerlijk toepasselijk verhaal  !  Ik kan die chauffeur begrijpen hoor ! ;-) 
| 08:52 |
Ik ook ;-)
| 10:33 |
een hele leuke om het af te sluiten. Ben benieuwd naar onze uitdaging voor april!!
| 23:57 |
Dank. De nieuwe staat er al bij Hans :-)
| 00:09 |
heb ik gezien bij Frutselindemarge.
| 00:28 |
We vergeten wel eens dat de bus bestuurd wordt door een mens van vlees en bloed, maar ook met kippenvel en wintervoeten.
| 23:06 |
Klopt :-) en een olifantenhuid ;-)
| 00:10 |
Hij is leuk geschreven!
| 22:21 |
Dank U!
| 00:10 |
Goh, nooit bij stilgestaan, zoals velen denk ik...
Misschien brengt dit verhaal verandering teweeg!
Leuk geschreven!
| 22:16 |
Dat zou leuk zijn!
| 00:10 |
Ja, snap ik, haha!
| 00:23 |
Leuk verhaal! Ik ben blij voor je dat het wat warmer wordt nu. 
| 17:42 |
Ik ook :-)
| 18:25 |
Een hele mooie. En ja, het was vandaag wat warmer. Ik heb met je te doen op dagen met extreem weer. Koud dan warm. 
| 17:35 |
Ach, het hoort erbij....
| 18:26 |
Echt een chris invulling ervan.
Dank voor meedoen
| 16:08 |
Graag gedaan!
| 16:09 |
Je durft, met blote benen. 
Een flinke hoestbui wil ook nog wel eens helpen om warm te worden (bij mij).
| 16:03 |
Gelukkig zitten die benen in een zwarte broek (lekker warm, vooral in de zomer 😜 )
| 16:05 |
Aha, goed bekeken :)
| 16:20 |
Arme chauffeur, egoistische passagiers!
| 15:07 |
Dat vind de chauffeur ook.....
| 15:30 |
Erg leuke invulling
| 14:58 |
Dank je :-)
| 15:30 |
We zijn er wel aan toe, aan wat meer inspanningen van de warmtebron, leuke bijdrage!
| 14:49 |
Dank je wel! Ik trek mijn thermo shirt vanavond maar weer aan....
| 14:50 |
Ik ben bang dat dat een goed idee is ...
| 14:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen