×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ondertussen in de bus........ deel 4: Een ziek zusje.

Ondertussen in de bus........ deel 4: Een ziek zusje.


Allereerst wil ik even zeggen dat ik dit verhaal niet vertel om veren in mijn **** te krijgen, maar omdat ik het gewoon een mooi verhaal vind.

Het was een doordeweekse middag en ik vertrok met mijn bus vanaf het ziekenhuis. Er stapten diverse passagiers in, waaronder een Oma met kleinzoon. Oma kocht een kaartje want "we gaan nooit met de bus, maar nu mag hij eindelijk een keer met de bus mee" en vervolgens gingen ze op het eerste stoeltje zitten, zodat kleinzoon goed uitzicht had. Oma vertelde dat ze vaak langs de busbaan stonden omdat kleinzoon dol was op bussen, en dan zwaaiden ze naar de chauffeurs. We raakten in gesprek en toen bleek dat kleinzoon (ik zal hem Justin noemen, niet zijn echte naam), drie was, maar niet naar een peuterspeelzaal kon omdat zijn zusje erg ziek was, en hij dan mogelijk bacillen mee zou brengen die zusje in gevaar brachten. Dus paste Oma dagelijks op, en samen keken ze vaak naar de bussen. Ze zwaaiden dan naar iedere chauffeur. Het was Justin's hoogtepunt van de dag. 

Ze zaten zichtbaar te genieten, en Oma's verhaal raakte mij, net als de snotterige neus van Justin... Ik vroeg mij af of ik iets voor deze mensen kon doen, en wist dat ik aan het eind van de rit even wat tijd over had. Dus vroeg ik Oma of ze tijd had, en even iets langer mee kon, ik zou dezelfde route terug rijden. Dat was geen probleem.

Op het eindpunt aangekomen heeft Justin even achter het stuur van de bus gezeten, hij vond het prachtig, en Oma genoot zo mogelijk nog meer. Ik heb (in overleg met Oma) wat foto's gemaakt die ik naar haar gemaild heb. Na de tien minuten moesten we terug de weg op, maar het jochie was de bus niet uit te krijgen. Dikke tranen!

Zo snel als ik kon heb ik de foto's doorgestuurd, waarop ik een dag later antwoord kreeg dat Justin snel na thuiskomst in slaap was gevallen, met een grote glimlach op zijn gezicht :-). 

Soms is het zo makkelijk iemand blij te maken!!

Later heb ik Justin nog een busje (zoals hierboven) kunnen bezorgen, en gehoord dat het met zusje goed is gekomen, na een zware operatie. Justin mag naar de peuterspeelzaal! Ik heb Justin en Oma nooit meer gezien, maar ik zal ze niet snel vergeten!!

Ook vertellen over je werk, je hobby, of iets anders?

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties