Rondje Akeleien in de tuin, samen met de Hommels.

Rondje Akeleien in de tuin, samen met de Hommels.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vorige week plaatste Carina een Photoblog "rondje door de tuin" (lees 'm hier), en die blog inspireerde mij weer eens een rondje door onze tuin te maken. Momenteel staan de Akeleien in volle bloei in onze tuin, en daar heb ik mij op geconcentreerd. Ik was overigens niet de enige, er waren nogal wat camera-schuwe bijen en hommels aanwezig, die ik eerst keurig hun gang heb laten gaan. Eén hommel vond mijn interesse niet erg, en ging vrolijk verder met het verzamelen van nectar, ik heb dankbaar gebruik gemaakt van zijn aanbod te laten zien hoe dat nu werkt, en hem gefotografeerd. Hij toonde zich een voorbeeldig model, door zoveel geduld te vertonen als hij kon. Dat was niet zo veel, maar dat is begrijpelijk: de Akeleien bloeien maar kort, en er moet eten verzameld worden!

Toen wij elf jaar geleden hier kwamen wonen kregen we van mijn vader een paar pollen Akelei, de donkerpaarse variant. De planten deden het zo goed, dat we er een of twee hebben bijgekocht, en wat er dan gebeurt is geweldig leuk! De Akeleien gaan zich kruisen, met hulp van onze vriendjes de bijen en de Hommels.

help

Onze eerste Akeleiensoort, gekregen van mijn vader.

We hebben een witte gekocht, die we nooit meer teruggezien hebben, en later een meerkleurige, en hieronder zie je wat er nu aan variatie in de tuin te vinden is:

Enkele en dubbele Akeleien in diverse kleuren

En daar was hij, de hommel, die ik een tijdje hem gevolgd. Bijzonder om te zien dat hij exact weet welke bloem hij al bezocht heeft. Voor de hommel een bloem betreedt wordt er eerst onderzoek verricht, en regelmatig teruggetrokken: daar ben ik al geweest, volgende!

Mijnheer of mevrouw (dat weet ik niet) hommel heeft zich volgedronken aan de nectar en voldoende stuifmeel verzameld aan de achterpootjes. Heel even wordt er uitgerust op een naburig blad, om vervolgens met de noorderzon te vertrekken!

Ik heb genoten van het fotograferen, ik hoop dat ik jou even mee heb kunnen laten genieten van de foto's in deze blog!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi blog. Heb er een link naartoe in mijn blog 45 Eetbare schaduwplanten.
| 18:12 |
Wat lief! Dank je! 
| 20:13 |
Een heel boeiend fotoverslag  van een ijverig model.
| 12:35 |
Dank je!
| 12:39 |
Hele mooie foto's 
| 23:47 |
Dank je
| 12:26 |
Leuk rondje door je tuin en prachtige foto's!
| 10:03 |
Dank je!
| 10:39 |
Wat een prachtige bloemen en varianten! Zeker heb ik genoten van dit prachtige fotoverslag!
| 21:21 |
Dank je wel!!
| 09:04 |
😉
| 23:38 |
Kijk mijn ogen uit ja, echt genoten 
| 10:24 |
Fijn, dank je!
| 12:08 |
Heel mooie foto's. 
| 00:04 |
Dank je wel!
| 00:57 |
nou zeker hoor.  En wat zijn die Akeleien mooi zeg kende hem niet.
| 23:59 |
🌺 Ze danken je voor het compliment 
| 00:57 |
😊
| 23:05 |
Dat heb je zeker gedaan! 
| 20:57 |
Fijn!
| 00:57 |
het is een hele akeleienboel bij jou/jullie zeg
| 16:33 |
:-)
| 22:50 |
Mooie foto's, ik had nog nooit eerder van akeleien gehoord.
| 15:14 |
Dank je. Leuk, heb ik je iets kunnen leren :-)
| 22:50 |
👍😄
| 01:14 |
Prachtige foto's! Had nog nooit van de naam Akelei gehoord, ik leer nog eens wat hier op Yoors en ik ben verliefd! Dus als het noodweer voorbij is (schijnt te komen weer vandaag) dan ga ik eens kijken of Intratuin ze verkoopt 😉
| 14:39 |
Of je neemt hier zaadjes mee als je weer komt voor t strand.... sterkte met het noodweer!
| 14:44 |
Is ook een optie haha en dank je wel alvast, het is nu nog rustig.................
| 14:44 |
Houden zo, stuur maar hierheen, ik ga werken, vind noodweer dan leuk :-)
| 14:46 |
Die gaan in favorieten en op pinterest. Die kleuren, echt helemaal mijn ding en ik ben gek op hommels, zijn net kleine beertjes die kunnen vliegen. Schitterende foto's.
| 14:37 |
Dank je wel!!
| 14:44 |
Wat heb je een mooie blog gemaakt zeg.
En hoe lang en wanneer bloeien de Akeleien ?
| 14:36 |
Mei juni met een kleine uitloop naar voren en erna. Dank je
| 14:44 |
Prachtige foto's.  De akeleien lopen ook zo door onze tuin, leuk om ze zo te volgen. Over de hommel, ik weet het, ik zou er ook een blog over maken, de voedsel verzamelende hommel is een zij. Mannetjes hebben ook geen stuifmeelkorfjes aan hun pootjes.
| 13:47 |
Aha, weer wat geleerd!! Dank je
| 14:20 |
Uit zo'n mooie tuin zou ik ook niet weg te slaan zijn.
| 13:26 |
:-)
| 14:44 |
Mooie foto's van deze prachtige bloemen. Die hommels zijn zo fotogeniek. 
| 13:22 |
Dat zijn ze zeker!
| 14:45 |
Dat is een mooie collectie, leuk zo een hoog bezoek!
| 13:12 |
Ik voelde me ook vereerd, zeker omdat ik foto's mocht maken ;-)
| 14:45 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen