Simultaan encaustic schilderen met Liesbeth.

Simultaan encaustic schilderen met Liesbeth.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Daar ben ik weer, ik was even stilletjes hier op Yoors, maar velen zullen begrepen hebben dat ik een masterclass encaustic art op de hotplate ging volgen. Door mij vaak masterclass 2.0 genoemd. Vorig jaar volgde ik de eerste, het verhaal daarover kun je hieronder lezen:

Afgelopen dinsdag en woensdag was het weer zover: deze keer zouden Wemke en Liesbeth de masterclass verzorgen. Ik heb er een jaar naar uitgekeken, net als de andere vrouwen in de groep. Het was een fantastische masterclass, waarover ik nog een aparte blog ga schrijven, maar ik heb nog niet alle foto's gekregen, en plaats het liefst foto's van mijzelf (in dit geval waar ik zelf op sta), het is tenslotte mijn verhaal. 

Een klein stukje wil ik alvast vertellen: Op dag 2 van de masterclass kwam Thea op het idee Liesbeth (hier bekend als Soulwhispers) te vragen samen met ons te schilderen, zodat wij konden zien hoe zij haar werk opbouwt. Liesbeth heeft namelijk een geheel eigen stijl, die we allemaal erg mooi vinden, en waar we graag van willen leren. Thea vroeg mij of ik mee wilde doen, en in eerste instantie zei ik: ik maak wel foto's, maar oh, wat ben ik blij met haar aandringen mee te doen! Voor het eerst werkte ik samen met iemand anders op één hotplate.

Dat alleen al was een nieuwe ervaring, en dan ook nog met Liesbeth, die ik tot voor kort op een behoorlijk voetstuk had geplaatst (ik heb die neiging nogal eens, het heeft Liesbeth enige overtuiging en een tussenstap gekost om eraf te mogen, ik heb haar tussentijds op een virtueel keukentrapje gezet ;-) )..... Voor Liesbeth was het ook een eerste keer om zó stap voor stap te werken: Liesbeth liet zien wat ze deed, en vervolgens deden wij (drie dames) haar na, waardoor Liesbeth steeds mee kon kijken, en ons tips kon geven. En dat werkte als een speer! Waar ik normaal snel klaar ben met een tekening, en vaak diepte mis, of "iets" mis, deden we er nu een uur over, en werkten allemaal aan onze eigen tekening.

Een heel andere ervaring dan wanneer iemand een tekening of een techniek voordoet, en je vervolgens zelf aan de slag gaat, en dat is in de tekening te zien! Ik ben verbaasd over wat er uit mijn handen kwam, en ben best een beetje trots op mijn werk :-).

help

Zoals de hele masterclass was deze ervaring meer dan leren schilderen met bijenwas, een techniek leren. Ik heb het keukentrapje op marktplaats gezet, en geniet nog altijd volop van de ervaringen die ik opdeed tijdens de masterclass. Ik moet nog een beetje terug komen op aarde, daarom ook dit korte intro op een volgende blog, waarin ik meer zal vertellen over de masterclass én meer werk zal tonen.

(Voor meer werk van Liesbeth óf het volgen van een workshop kun je naar www.soulwhispers.eu, Wemke vind je op www.schilderenmetbijenwas.nl)

Het werk hierboven getoond is A4 formaat, gemaakt op de hotplate, mbv: wasblokjes, rubberen kam, stempel, paletmes, tissue en instructies van Liesbeth.

Simultaan encaustic schilderen; een nieuwe uitdaging

Hoe Liesbeth deze masterclass ervaren heeft lees je hier.

signup

Ook lid worden van Yoors, lezen en/of schrijven?


Je bent van harte welkom op het gezelligste platform van Nederland!!

Inschrijven kost je niets, sterker nog, het levert je iets op!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een leuke blog. Wemke is geen onbekende naam voor mij, ik hoor haar naam wel eens bij m'n moeder(die doet ook aan encaustic). Trots zijn op je werk mag je zeker, ik vind het prachtig! ❤️
| 14:20 |
Dank je wel!
| 14:30 |
Wat prachtig gemaakt! Leuk dat je zo enthousiast bent.
| 17:40 |
Dank je!
| 17:57 |
Echt prachtig!!
Alles, van de kleuren die je gebruikt tot de sfeer dat je brengt!
| 21:55 |
Dank je wel!
| 22:22 |
Wat mooi dat je dit hebt gedaan.
het werkje wat je hier boven hebt staan is echt schitterend.
| 19:19 |
Dank je, het was heel gaaf om te doen!
| 22:36 |
Ik heb met veel plezier , gevoel en liefde naar jullie gekeken . Mooie blog lieverd
| 14:46 |
Dank je wel lieverd!
| 14:46 |
knuff
| 08:44 |
Blijft mooi, supervet!
| 19:48 |
Dank Je!
| 20:19 |
☺️
| 20:45 |
het is prachtig !
| 23:53 |
Dank je
| 08:13 |
Grandioos...wat een vooruitgang weer en geweldig fijn zo met elkaar, top hoor
| 20:47 |
Het was heel fijn om te doen!
| 21:54 |
dat geloof ik, super
| 11:05 |
Wat een prachtige kleuren ook, ik vind het een schitterend kunstwerk!
| 16:59 |
Dank je!
| 20:35 |
Het klinkt heel leuk en echt als een waardevolle les. Is dit echt iets voor vrouwen of?
| 09:19 |
Ik heb het als enorm waardevol ervaren! Nee, er zijn ook mannen die schilderen (zoals John Buckland), maar voornamelijk vrouwen
| 09:31 |
Met recht ben je trots op je werk! Het is prachtig!
Fijn om zo te kunnen samenwerken ook!
| 01:15 |
Zeker fijn! En dank je wel.
| 01:53 |
Graag gedaan hoor!
| 01:43 |
nou je mag terecht trots zijn op wat je gemaakt hebt.👍
| 00:17 |
Dank je!
| 01:53 |
geraakt door je openheid. x
| 22:04 |
😘🌹
| 22:27 |
Heel mooi en zo anders... het lijkt me een andere planeet, ik moet aan Venus denken :)
| 21:09 |
:-)
| 22:28 |
Leuk ,gezellig en leerzaam wat wil je meer he
| 17:44 |
Vaker!
| 22:28 |
Intresse om een werkje te kopen van jou :)
| 16:51 |
Als het maar niet deze is, prima! Leuk!
| 16:52 |
Wat weer ontzettend mooi, zo fijn dat ik je binnenkort Life kan ontmoeten.
| 15:16 |
Ja, ik kijk er naar uit!
| 15:23 |
Leuk verslag heb je geschreven. Kleine foto toont zeer geconcentreerde dames. Je werk is prachtig. Ik zie een pad van de liefde met een doorgang naar het geluk. Bij de doorgang rechts, zie ik twee popjes. Ik noem ze engelen der liefde. 
| 12:35 |
Je hebt geen idee hoe je beschrijving binnenkomt. Ik hoop zo dat deze uitkomt (niet voor mij, maar voor iemand die veel in mijn gedachten is momenteel)! 💙😘
| 12:39 |
Het was puur intuïtief mijn reactie. Dan hoop ik met je mee. 😘
| 12:43 |
Dat zijn vaak de mooiste reacties!
| 12:53 |
❤️
| 12:59 |
Misschien heb je wel op de energie van de betreffende persoon geschilderd Christel.  Iedere keer als jouw creatie voorbijkomt vind ik hem weer iets mooier.  Er zit een zachte energie in je  creatie.  Volgens mij besef je zelf nog niet hoe mooi deze is.    Ik hoop met je mee in je wens. xx
| 20:45 |
Mooie reactie en ik kan alleen maar beamen dat deze zo ontzettend liefdevol voelt.   
| 20:41 |
Dank je wel. Ik heb nog eens gekeken en door de poort gaat de roze weg over in het gouden pad. Er valt zoveel te zien. 
| 21:24 |
mooi....
| 21:46 |
Beetje trots..... ben maar apetrots wat mooi! Er is zoveel te zien!
| 12:31 |
:-) Dank je wel!!
| 12:33 |
precies...
| 20:42 |
Prachtig. Ik zou er zo bij gaan tekenen en jouw werk als achtergrond gebruiken. Schitterend.
| 12:03 |
Ik zeg..... ga je gang, ik ben heel benieuwd!
| 12:08 |
Ik ga er op broeden. Kan even duren hoor, heb nog wat opdrachtjes liggen ;)
| 12:10 |
Totaal geen haast, de foto loopt niet weg, en het werk blijft hier, dus als je wilt kan ik altijd een nieuwe foto maken :-).
Ik vind het al erg leuk dat je op het idee komt!
| 12:12 |
yoo.rs/7c3436d7cca8fe38bec72ff3e0228df5/blog/op-jacht-1527166478.html?Ysid=93854

Ik heb mijn naam er doorheen gezet als watermerk, maar dat is meer om te voorkomen dat andere er mee aan de haal gaan. Als je wilt dat ik dat aanpas, moet je het even doorgeven ;)
| 14:56 |
Als het lukt mijn naam erbij in te parkeren: graag :-)
| 15:52 |
Ik ga er mee aan de slag
| 16:05 |
Staat er in
| 16:15 |
Topper!!!
| 17:07 |
Geweldig dat je het zo naar je zin had!
Je werk is ook prachtig, er zit een sprookjesachtige doorging in!
| 11:57 |
Dank je, ja, het was weer heerlijk!
| 12:08 |
Hij is echt prachtig!!! Kan ik naar blijven kijken 😍😍😍
| 11:42 |
Ik ook.... 😍
| 12:08 |
Och wat een prachtig werk!
| 11:29 |
Dank je!
| 12:08 |
Hier zit absoluut diepte in verwerkt. Heel mooi!
| 11:22 |
Dank je!
| 12:08 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen