Sieradendoosje, werkje van de dag 4-3-2017

Sieradendoosje, werkje van de dag 4-3-2017


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag als werkje van de dag een houten sorteerdoosje/juwelendoosje dat ik heb bewerkt met de schellak techniek. Ik heb tijdens het maken wat foto's gemaakt om te laten zien hoe de techniek in zijn werk gaat, een kijkje in de keuken dus:

Men neme het houten doosje, gekocht bij de Action, ik wilde het immers eerst proberen, en sloopt het slotje eraf (dat doe je uiteraard voorzichtig, het moet weer terug, maar liever niet onder de was). Dan smelt je saeta was op de hotplate of in een kannetje. Saeta is een aparte was die gebruikt wordt als ondergrond voor deze techniek. De was is zo goed als kleurloos, maar niet doorzichtig zoals te zien op de foto hiernaast.

Het kistje is volledig ingesmeerd met saeta was. Dit doe ik met een kwast, dat werkt het makkelijkst.

Daarna breng je met kwasten gekleurde bijenwas aan. Je kunt dit in dotten doen, een motief aanbrengen, wat ze zelf wilt. Ik laat me meestal leiden door mijn gevoel, ik weet dat het toch vaak anders wordt, zeker met deze techniek laat de was zich niet zo goed sturen.

Hiernaast de deksel van het doosje nadat ik het bewerkt heb met was.

Vervolgens breng je de schellak aan, op dat moment denk ik altijd dat mijn werk volledig verpest is, het verdwijnt namelijk onder de schellak...

Wanneer de schellak nog een klein beetje plakt is het tijd om deze te gaan verwarmen. Dat kan met een hete-lucht-pistool of verfafbrander, maar ik gebruik het liefst de heat-tool, omdat deze de goede temperatuur heeft en niet te hard blaast. Wanneer je te hard blaast vliegt namelijk de was alle kanten op...


Ik gebruik als ondergrond overigens bakfolie, dat is goed bestand tegen de hitte en de was haal je er zo vanaf wanneer je klaar bent. Op die manier blijft mijn bureau een heel klein beetje netjes..


Blazen, blazen, blazen, en dan:

Nadat ik de slotjes terug heb gezet en het doosje is afgekoeld is het klaar!

Eens kijken of ik er een liefhebber voor kan vinden :-)Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk om dat nu een keer stap voor stap te zien.
| 14:32 |
knap gedaan zeg!
| 20:49 |
Erg leuk geworden hoor.
| 21:31 |
Mooi geworden weer.
| 09:37 |
Prachtig en duidelijke uitleg
| 09:48 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen