The old tree, werkje van de dag 12-12-2017

The old tree, werkje van de dag 12-12-2017


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Iedere dag weer hoorde ik dat kleine stemmetje.... "kom je weer met me spelen vandaag?" Ik wilde wel, maar er moet ook af en toe gewerkt worden, en er moesten kerstkaarten gefabriceerd worden, en dat doe ik met het ijzertje, dus mijn hotplate vond zichzelf zielig! Maar vandaag was het feest, want er ging een afspraak niet door, dus had ik de hele dag voor mezelf! Dat betekent dan: allerlei stomme regel-dingetjes doen, want met een vol hoofd kan ik niet hotplaten, of encausten. Dan komt er niets uit mijn handen.

Dus vanmiddag de hotplate aangezet, zonder ook maar een idee te hebben wat ik wilde maken. Ik had een tijd geleden een waterval gezien van John Buckland, je weet wel van de masterclass die ik deze zomer volgde. Automatisch liep ik naar de kast waar mijn spullen liggen en pakte aquarelpapier. Een waterval zou het worden vandaag.... Maar alleen een waterval is saai, dacht ik. Ik zou wel zien waar het schip strandde. Uiteindelijk moet ik gewoon nog heel veel oefenen, zeker op aquarelpapier, om iets moois te maken.

De waterval kwam er, en ik oefende met bos, met de oevres van het water, en ineens was hij er, in mijn gedachten. Hier moest een oude, heel oude boom bij de waterval staan. En dus kwam die er. Een heel oude boom. Hij ziet al eeuwen het water naar beneden kletteren, seizoenen gaan aan hem voorbij. De boom is nu moe, het blad verloren, en staat op het punt van sterven. Eigenlijk is hij al dood, maar zijn stam staat nog fier overeind naast die waterval. Ondersteund door de rots onder hem houdt hij het nog een tijdje vol. Wie weet hoe lang nog.

Voorlopig is hij vereeuwigd, in bijenwas. Ik hoop dat ik de oude reus eer aan heb kunnen doen.

Dit werk is ca 20x28cm groot en gemaakt op aquarelpapier. Ik heb gebruik gemaakt van hotplate, wasblokjes, tissues, sponsje, tekenpen.

Ook vertellen over je hobby, je werk of iets anders?

Of misschien gewoon lezen, ideeën opdoen, voor de gezelligheid?

Wees van harte welkom op Yoors!

Word gratis lid, het kost niets, het levert je iets op!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik vind het héél mooi en rustgevend! De boom blijft vast nog wel even staan!
| 20:32 |
Heerlijk bezig weer..lekker die momentjes voor jezelf he
| 11:24 |
Heerlijk!
| 11:26 |
Geweldig gemaakt, en verteld hoe je op het idee kwam.
Ik vind het prachtig.
| 09:49 |
Dank je!
| 10:27 |
Het werkje is mooi, en de beschrijving vooral die deel over de boom vond ook heel erg mooi. Knap!
| 21:25 |
Dank je!
| 10:26 |
Die ouwe reus staat nog wel een hele tijd, generaties na jou zullen er nog mensen genieten van deze ouwe reus bij de waterval. Hij is prachtig, ik zie het helemaal ... en ik voel het ook helemaal.
| 20:48 |
Dank je!
| 21:02 |
Oh prachtig! Ik ben weer flieft!
| 18:21 |
:-)
| 21:02 |
Prachtig werk en met een hele mooie uitleg!
| 17:32 |
Dank je wel!
| 17:34 |
Ik hou van oude bomen. Deze staat er mooi op, voorover met reikende takken.
| 17:28 |
Alsof hij het leven nog kan grijpen...
| 17:33 |
Heel mooi gedaan.
| 17:06 |
Dank Je!
| 17:33 |
Dat heb je zeker, heel sprekend!
| 16:57 |
Dank je wel Hans!
| 16:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen