Van klein naar groot, werkjes van de dag 10-12-2018


Ze blijven leuk, die cabochons.... sterker nog: ik ga ze steeds leuker vinden! Opnieuw kreeg ik een bestelling voor twee hangers, dus ik ging weer aan de slag. Maar ik hou van afwisseling, dus ging ik op zoek naar andere cabochons dan ik al gevuld had. Deze keer viel mijn oog (onder andere) op een 5centimeter grote cabochon, en ook op een van slechts 2 centimeter. De meeste die ik vul zijn 2,5 centimeter in doorsnede, een klein verschil zou je denken.... maar naast elkaar liggend is het verschil toch aanzienlijk!

Een halve centimeter verschil slechts, toch voelt het of de paarse cabochon een stuk kleiner is, hij is ook een stuk lichter in gewicht!

Het kleintje, de mini, zoals ik hem voorlopig noem is in ieder geval erg schattig bevonden, en zal vaker terugkomen in de collectie. Het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat. Voor kinderen bijvoorbeeld vind ik ze uitermate geschikt. 

Ik schreef in mijn titel al van klein naar groot. Op de foto hiernaast zie je de afmetingen van de gemaakte cabochons, de kleinste is 2, de grootste is 5 centimeter in doorsnede. De grootste cobochon is erg zwaar, en vind ik geschikt voor, laat ik zeggen: grotere vrouwen. Ik zie hem zo om de nek van Erica Terpstra of Karin Bloemen hangen (zou dat even leuk zijn!)...

De afwisseling was me echter nog niet genoeg: ik heb ontdekt dat er ook diverse versierde cabochons te koop zijn..... jawel, er zijn er een aantal onderweg, en een paar zijn al binnen.

Geduld is niet mijn grootste talent, zoals ik wel eens eerder verteld heb, en dus moest het nieuwe type cabochon direct getest worden. Getest, want de eerste die ik fabriceerde is stuk gegaan, ik liet hem uit mijn handen glippen. De hanger is niet stuk, maar wel het werkje dat erin zat: eenmaal gemonteerd is het niet zonder schade te verwijderen, het glaasje ook niet.... en dat is nu juist wat er gebeurde: het glaasje viel eraf: niet goed genoeg gelijmd. Maar al doende leert men, beter plakken dus! De beter geplakte cabochon zie je hiernaast, en deze is direct ingepikt: door mijzelf ;-)


In totaal maakte ik deze keer 7 hangers, waarvan er twee direct verkocht waren, en ik er zelf 1 heb gereserveerd. Hieronder zal ik alle hangers plaatsen, mocht je interesse in een hanger hebben: onderaan de post meer info!

2 cm doorsnede: zinken hanger

2,5 cm doorsnede, voornamelijk rood/goud: zwarte hanger

2,5 cm doorsnede: voornamelijk rood/goud: zwarte hanger

2,5 cm doorsnede, Oranjetinten. Donker/antiekzilveren hanger. 

2,5 cm doorsnede, Oranjetinten. Zilverkleurige hanger.

5 cm doorsnede: rood/goudtinten. Zilverkleurige hanger.

2,5 cm, oranjetinten in zwarte hanger. VERKOCHT

2,5 cm oranjetinten in zwarte hanger. VERKOCHT

Maanhanger, VERKOCHT

Last but not least: mijn eigen hanger!

De hangers zijn te koop (tenzij anders vermeld). Er is wat vertraging geslopen in de verkoop bij de Urban Community store (er kwam een fikse griep voorbij), maar eind deze week wil ik de hangers in de winkel hebben liggen. Tot die tijd bied ik ze hier aan tegen gereduceerd tarief. 

Prijzen: de 2 cm cabochon: € 7,95. De 2,5cm cabochons: € 6,95 per stuk. De 5 cm cabochon: 14,95.

Prijzen exclusief verzendkosten, maar je bent welkom je hanger te komen bekijken en ophalen.

Ook je werk laten zien?

Misschien iets te koop aan te bieden?
Of gewoon meekijken, lezen, reageren?
Kom erbij!