Soms moet je je stoute schoenen aantrekken om je blog te promoten... (deel 2)

Soms moet je je stoute schoenen aantrekken om je blog te promoten... (deel 2)


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik schreef een half jaar geleden al eens hoe ik mijn blogs 'in de kijker' zet, zodat ze (blijvend !!) gelezen worden. Want dat is toch wat we allemaal willen ? Dat je, telkens als je je statistieken raadpleegt, ziet dat zelfs oude blogs nog steeds bekeken worden. 

Kan dat wel ? Jazeker, dat kan !

Even wat voorbeeldjes, over hoe ik het aanpak.
Onderstaande blog bijvoorbeeld, heeft gemiddeld - nog steeds - tussen de 10 en de 20 bezoekers per week, terwijl ik hem gepost heb op 12 april 2017. 

Het gaat om een glutenvrij receptje, ontworpen in mijn zoektocht naar iets lekkers voor mijn zoon die een glutenvrij dieet moet volgen. In de handel is weinig smakelijks te verkrijgen.
Ik heb dit receptje in heel wat facebook-groepen 'gedropt', bij verenigingen van mensen die glutenvrij moeten eten en met hetzelfde zoektocht-probleem zitten. Dit zijn groepen waar ik sowieso al actief was en dus geen onbekende was.
Gevolg : tot op heden ruim 7 500 facebook-views en heel wat mensen die mijn pagina opgeslagen en gedeeld hebben zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen.
Als je lid wordt van een actieve groep, met tienduizenden leden, heb je al snel een heel breed publiek.  Als je nieuw lid wordt, ga dan niet meteen dagelijks linkjes posten. Dat wordt al snel als 'spammen' aanzien en dan gooien ze je er toch weer uit. Bouw wat op, kijk eerst wat de kat uit de boom en kijk wat anderen posten. Je merkt ook al snel waar veel reacties op komen. (Zo had ik ooit een post die in een groep op 2 dagen tijd 1000 views haalde - in één enkele groep.)
In mijn eerste deel van 'stoute schoenen' (zie hoger)  wordt uitgelegd hoe je zo'n groepen vindt op facebook.

Een andere aanpak : gericht reageren op websites en blogs van anderen. Met 'gericht' bedoel ik 'weloverwogen'. Een druk bekeken site die hoog scoort in Google, met veel bezoekers, is veel interessanter dan een blog van iemand anders die amper bekeken wordt. Maar dan moeten ze natuurlijk ook jouw reactie lezen en doorklikken naar je blog. Niet één keer, maar blijvend. 
Ook dat kan ! 
Je moet enkel naar je eigen gedrag kijken. Een voorbeeld :

Als ik op reis ga, doe ik eerst opzoekingswerk. Ik tik woorden in op Google en krijg een pagina. Ik ga hoogstens door naar pagina 2... Dit zijn de sites die ook andere mensen te zien krijgen dus. Daar ga je reageren, met een 'terloops' linkje naar jouw blog die ook daarover gaat.

Een concreet voorbeeld :

Deze postte ik op 2 juli 2017. Nu, ruim een jaar later, heb ik - vooral in de periode waarin mensen reizen of die plannen - 20 bezoekers of meer per week. Bijna 300 bezoekers kwamen tot nu toe van 'frankrijk.nl', waar ik een reactie plaatste op een artikel over Corsica, dat hoog scoort in Google.
Verder kreeg ik ook een link op een website over Corsica, met een verwijzing naar mijn blog. (Hoe dit ging, lees je in de vorige blog over hoe ik mijn blog promoot. Zie hoger !)

Ook handig : zorg dat je onderaan je eigen blog - of er middenin - gerelateerde blogs aanbeveelt. Wie weet worden ook die blogs aangeklikt. (Zie mijn pagina over Corsica, die alle links naar alle bezienswaardigheden bevat. Zo 'klimmen' ook andere blogs mee...)

Onlangs kwam ik - eerder toevallig - bij een andere vorm van blog-promotie : spreek mensen aan en zeg dat je blogger bent ! Het zal je verbazen hoeveel informatie ze met je delen. Zo krijg je unieke content. Het enige wat ze vragen is een link naar je blog ! Mooier kan toch niet ? Als ze je blog de moeite vinden, wordt die ook nog eens op hun eigen website gedeeld. Dit overkwam mij toen ik deze blog postte :

Ik sprak de directeur aan, vertelde dat ik blogger ben en kreeg de toestemming om foto's te nemen en informatie te delen, als ik een link naar hun organisatie plaatste. 
Resultaat : ook mijn link staat op hun hoofdpagina en op hun nieuwsberichten én ik kreeg extra informatie en foto's, zodat ik nog een tweede blog kon maken, met informatie die je anders niet zou verkrijgen : 

Een privé-rondleiding achter de schermen werd me ondertussen ook aangeboden, als ik ook daar een blog wil over schrijven. 

Met plezier ! Ook dit zal weer unieke inhoud opleveren én ik zet er een goed doel mee in de kijker. 

Heb je nog vragen ? Wil je ergens uitleg over ? Laat het gerust achter in de reacties of stuur me een privé-bericht...Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je pakt het serieus en slim aan, zie ik wel. Daar houd ik van. Zelf heb ik inmiddels ook een blog geschreven die verband houdt met jouw blog, graag plaatst ik jouw blog erbij, want ik denk dat het elkaar goed aanvult. Dank je wel, dat je zo attent was en reageerde op mijn vraag.
yoo.rs/ik.zwijg.niet/blog/de-voorbereiding-1536494486.html?Ysid=39057
| 00:45 |
Ik heb je blog bekeken. Je mag er gerust een link naar mijn blog in plaatsen. Neem dan misschien meteen deel 2 (deze dus) - die verwijst nog naar deel 1 ook. Dan is hij volledig. Bij deel 1 staat het vervolg (nog niet) vermeld.
| 17:07 |
Het was handig en leuk geweest als je deze reactie onder mijn blog had gezet, zodat mensen ook konden zien dat je akkoord bent. Misschien wil je dat alsnog even doen.
| 17:40 |
Ok, doe ik !
| 17:46 |
Een review plaatsen op Google achter enkele foto's van een reis loopt ook aardig op. Maar of ik mij hier nu nog ga bezig houden om anderen hun post/blog/foto nog te gaan delen zie ik eerlijk gezegd niet meer zitten. Zelfs een REpost wordt nauwelijks of geen aandacht aan geschonken, dus ook dat zal tot de voltooid verleden tijd gaan behoren. Gezien vanuit eender welke view wordt niets van mijn blogs of dergelijke meer gedeeld. Ik spreek regelmatig bezitters van sites aan naar het delen van hun kennis en dergelijke: Maar dan krijg ik van Henkjan een privé bericht waarin staat vermeld dat mijn blogs een copy/past zijn. Vragend naar wie die bezwaren heeft, wordt geen antwoord aan gegeven... Uw tips kunnen nuttig, dat ontken ik niet!
| 22:08 |
Kennis delen is nog wat anders dan kennis letterlijk (of grotendeels letterlijk) over nemen natuurlijk. (Al beweer IK niet dat je dat doet, hoor !) 
Reposten doe ik hier niet. Meestal wordt er ook erg weinig aan toegevoegd en is het vooral mee-surfen op het werk van een ander. Ik ben er ook geen fan van.
Ik ga ook zelden een anders post op een website plaatsen, tenzij ik vind dat het echt iets bij brengt voor een groep. (Een origineel, makkelijk, glutenvrij recept delen in een groep mensen die glutenvrij moeten eten helpt iedereen vooruit b.v.)
Alles wat ik in mijn bovenstaande blog beschrijf, zijn tips voor mensen die hun eigen blogs willen promoten, maar geen idee hebben hoe dat kan of wat echt werkt.
| 15:37 |
Dat het allemaal nuttige tips zijn heb ik best begrepen en zullen me wellicht nog van pas komen. Maar nu weet ik ook hoe jij erover staat naar het al of niet delen van, en eveneens het RE systeem. Mijn dank voor de moeite die u nam om mij het antwoord te hebben gegeven.
| 16:21 |
Overzichtelijke tips and tricks. Bedankt!
| 19:48 |
Graag gedaan. Ik hoop dat je er zelf wat aan hebt.
| 15:01 |
Een heel goed advies. Dankjewel.
| 15:17 |
Graag gedaan.
| 18:21 |
Interessant om te lezen:)
| 21:08 |
Hopelijk heb je er zelf wat aan.
| 18:57 |
Ben niet zo,n lezer maar toch erg interessant.
Zo af en toe lees ik het is of laat het mij uitleggen.
| 05:48 |
Bedankt voor het goede adviezen
| 05:46 |
Graag gedaan !
| 12:58 |
Bedankt voor de tips 
| 12:47 |
Met plezier gedaan !
| 11:14 |
Hele goede tips!
Is Yoor.s de enige blog of?
| 22:38 |
Ik ben ooit begonnen met bloggen op Tallsay en heb daar nog steeds een 'lopend' account, wordt ook nog steeds gelezen, maar ben hoofdzakelijk op Yoors actief. 
Ik ben hier ook één van de 10 website-testers van Yoors, dus dat loopt ook nog.
Verder heb ik een blogger-account op Google, een wordpress-account en een simplesite-website. Maar ook hier blijft alles gewoon staan, maar gebeurt er verder weinig mee.
Schrijven zit er wel een beetje in, dus. 
| 10:06 |
Je pakt het professioneel aan! Dit blog zet me -net als het eerste deel- zeker aan het denken!
| 23:57 |
Dank je wel voor deze fijne reactie !
| 13:16 |
En graag gedaan natuurlijk! 😉
| 01:52 |
Ik heb dat middels een aantal verhalen die ik op een ander platform heb gepost ook reeds een jaar geleden gedaan. Maar de effecten vallen tot nu toe tegen.
| 01:17 |
Zou het kunnen dat ik je op Tallsay al eens tegen kwam onder dezelfde naam ? 😜
| 10:14 |
Dat kan heel goed. Ik post op verschillende platforms...
| 12:06 |
Dank, ik zal een volgende keer melden dat ik blogger ben (achteraf je blog sturen heeft tot nu toe bij mij geen effect gehad)
| 22:47 |
Als je het eerst zegt, zijn ze milder met informatie en enthousiaster. Achteraf weet je ook niet goed bij wie je blog belandt en welke invloed die persoon heeft. 
Ik zei tegen een medewerker dat ik blog en vroeg hem toestemming om foto's te nemen en die te publiceren. Daarvoor werd ik naar de directeur doorverwezen en zo zit je natuurlijk bij iemand die de beslissingen kan nemen wat hij/zij ermee kan doen.
| 10:17 |
Je hebt me geïnspireerd met je blog, dankjewel
| 20:07 |
Met plezier gedaan ! Hopelijk heb je er in de toekomst ook wat aan...
| 10:17 |
Dit zijn handige tips!
| 18:15 |
Fijn dat je er wat mee kan doen .
| 10:18 |
een aantal goede tips, dank
| 17:08 |
Met plezier gedaan ! Hopelijk heb je er zelf wat aan met je eigen blogs.
| 10:18 |
Vijf sterren
| 16:48 |
👍
| 10:18 |
zijn hoor sorry
| 16:47 |
Duidelijk blog en ook mooi zulke berichten.
| 16:47 |
Dank je wel !
| 10:18 |
Heel slimme tips!
| 16:17 |
Dank je wel !!
| 10:19 |
Wateen slimme tips!
| 15:55 |
Dank je wel. Hopelijk kan je er zelf wat mee aanvangen.
| 10:19 |
dat denk ik wel
| 11:29 |
Dat zijn weer prima tips!
| 14:48 |
Fijn dat je het interessant vindt. Hopelijk kan je er zelf wat mee doen, Els.
| 10:19 |
Dat pak jij goed aan.Je blogs over vakanties en wat daar is te zien lees ik graag.Mijn blogs hebben niet de intentie her gekezen te zijn denk ik gezien ik elke maand nieuw thema heb in de 140w
| 13:56 |
Jij bent een trouwe fan van mijn reisverhalen, Frutseltje ! 😜
Misschien kan je wel wat doen met je foto's...
| 10:20 |
de vakantie foto's?misschien of misschien kan jij wel mijn 140 komen lezen/delen ;)
| 10:41 |
Ik kom even bij je langs, maar de 140w delen is wat moeilijker, daar heb ik niet meteen 'een publiek' voor. 😜
| 11:07 |
Haha dat kan
Een achtertuinplog maken en meedoen kan ook ;)
| 11:31 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen