×

Yoors


Inloggen
×

YoorsBloedmaan en volle maan

Bloedmaan en volle maan


Op 27-07-2018 vanaf 21.30u was het dan zover; een bloedmaan.

Wat ook leuk was is dat daaronder de planeet Mars te zien was en o,ja; Ruimtestation ISS kwam nog even 'langs scheuren'. Die gaat echt snel zeg! Maar goed, mijn kennis van fotografie is niet heel groot dus Mars en ISS zijn niet mooi op de foto gekomen en dus ook niet geplaatst. Het statief meenemen was ook wel een goed idee geweest.

Toen ik het toestel eindelijk op automatisch kreeg, was de verduistering al niet meer compleet. De mooiste foto's die avond en nacht zijn dus van de maan, gedeeltelijk verduisterd en van de volle maan daarna.

Hieronder de foto's, laat mij rustig weten wat u er van vind!

Hopelijk weet ik het de volgende keer beter vast te leggen, al doende leert men!

Wat heel leuk aan deze avond en nacht ook was: Mijn oud-buurman kwam op visite, ook om dit vast te leggen samen met mij en wat me verbaasde was dat er in dit dorpje nog meer mensen op deze 'attractie' af kwamen. Het was dus heel gezellig, nog wat mensen gesproken en leren kennen en samen met buurman/kameraad in de achtertuin nog wat radler-tjes 0,0 weggewerkt. ;-)

Zie ook mijn volgende blog / plog over de maansverduistering van 21 januari 2019:

© 01-08-2018 (Laatste update: 21-01-2019) Copyright; Blog, titel en tekst(en) en afbeeldingen van en door: © The Original Enrique   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.   ( enrique.dutch@gmail.com ) Tags: #lunar #eclipse #moon

Mijn eerdere item over de maan:

Aanverwant:

Kom erbij en maak en bekijk de mooiste foto's!

Het is Gratis!