Doe je hond aan de lijn!


En dan bedoel ik niet de telefoonlijn...

Het is de zoveelste keer. Loop ik met mijn hond, netjes aangelijnd en dan kom je weer iemand tegen met een jonge, loslopende hond. En nee, ze hebben 'm dan ook niet onder controle meestal. Deze vrouw dus ook niet.

Haar hond doet wild, wil spelen en sjeest rondjes om mijn oudere Whippet heen, welke van nature toch al wat zenuwachtig is en zij is hier absoluut niet van gediend! Op een gegeven moment wordt 'Klein' kwaad en wil de loslopende hond waarschuwen en ja, dan sluit ik niet uit dat ze een keer van zich af bijt. Mijn enige optie is dan mijn hond bijna ophangen. Dat wil ik niet maar ook niet dat de andere hond gebeten wordt, die kan er uiteindelijk ook niks aan doen!

Er loopt hier ook iemand rond met drie honden en hij laat ze 'gewoon' naar ons toe lopen en neemt niet eens de moeite om ze terug te roepen, ook al ziet hij dat het niet goed gaat.

Op deze manier is mijn hond ook al eens gebeten door een loslopende hond en de eigenaar geeft niet thuis als je met de dierenartsrekening komt. Dat heeft me destijds ongeveer €125,- gekost!

Eén van de laatste voorvallen lees je hier. Toen liep het  zeker net zo akelig af en is er ook politie bij geweest.

"Ik blijf haar niet ophangen hoor!", riep ik naar de vrouw. Ze reageerde niet. Dit is met deze mevrouw al de tweede keer. Eigenlijk zou ik háár een trap onder d'r kont moeten geven maar dat mag ook niet. Haar hond schoppen wil ik ook niet, die kan er uiteindelijk ook niks aan doen en ik ga mijn hond al zéker niks doen. Maar ik kan haar ook niet haar gang laten gaan. Nu komt de grote vraag;

Wat mag Ik eigenlijk wel en waarom word hier niet op gehandhaafd?!


© 04-02-2019 Copyright; Blog, titel en tekst(en) van/door: © The Original Enrique   ( enrique.dutch@gmail.com )  Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.  Afbeeldingen Pixabay:  https://pixabay.com/nl/zwitserse-herdershond-hond-race-354536/  En:  https://pixabay.com/nl/puppy-leiband-aangelijnd-springen-32025/