Het is weer zover... Depressie

Het is weer zover... Depressie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als donderslag bij heldere hemel bijna, alles is weer zwart. (Bijna) niet te omschrijven hoe dat is. Mensen vragen dan wel eens hoe dat voelt en ik kan 't niet uitleggen. Somberheid, leegte of helemaal niks meer. Alles wat moet gaat op de automatische piloot. Beter dan met tekst kan ik het verwoorden met afbeeldingen, quotes of wat dan ook. Dus dat zal ik dan maar doen... Verder zit ik 't weer uit... 'Maar je reacties zijn zo leuk'... Ja maar ook dat is slechts een combinatie van toetsen... :'-(

© 27-03-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) door:  © Enriqué, blogs and more    (enrique.dutch@gmail.com)   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen afkomstig van: Pixabay.   

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (32 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Soms kan rust en bezinning wonderen doen. Een fietstochtje kan rust brengen als je de kracht nog hebt om je aan te kleden en de fiets buiten te halen. Ikzelf kom vooral tot rust door te bidden, te praten met God en te lezen in de bijbel. Soms kijk ik naar afleveringen van grappige makelarij. Zo volg ik via Youtube een aantal delers van de afleveringen van 'FC De kampioenen'. Het is intussen drie maand geleden dat je dit bericht postte. Gaat het nu goed met je? 
| 12:13 |
Allereerst dank voor jouw tips en je interesse Mieke!
Rust moet ik juist niet teveel hebben, dan wordt het weer druk in mijn hoofd, bezig proberen te blijven lijkt het beste te werken, voor mij tenminste. Wel moet ik 's middags een uur rusten om opgedane prikkels te verwerken. Ook ik ben religieus bezig maar lezen in de Bijbel is absoluut niet goed voor mij, er staan veel enge teksten in. Humor kan idd. ook wel werken. Het blijft vooralsnog aanmodderen maar op het moment gaat het weer even redelijk, dank je wel! 😊
| 01:27 |
Een heel naar gevoel, hopelijk ga je je snel weer wat beter voelen. sterkte
| 21:19 |
Dank je wel Mereltje!
| 21:21 |
Heel veel sterkte. Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar het lijkt me naar om te ervaren. Ik hoop dat het een korte depressie is voor je en de zon vlot weer opkomt.
| 20:42 |
Dank je wel! Lief van je! ❤️
| 21:19 |
Jeetje Enrique, dit is gewoon ronduit klote voor je!
Ik weet dat ik vermoedelijk niets voor je kan doen, maar mocht dit wel zo zijn..... 
I'm only a keyboard away!
| 11:39 |
Dank je wel! Zowel voor je begrip als voor je aanbod! ❤️
| 11:44 |
Wat rot voor je.... je kunt dan ook echt niets anders dan het maar even te laten zijn, je er druk om maken werkt  averechts 
natuurlijk ken ik het ook ... maar desondanks  weet ik dat die zon vanzelf zijn snoet weer zal laten zien, veel liefs en hopelijk snel  weer  voorbij
| 09:19 |
Nee, het is inderdaad niet anders. Soms woede en frustratie dat 't zo telkens is...
Maar dat heeft geen zin. De vele mooie reacties, zo ook die van jou doen me goed, dank je wel!
| 11:58 |
En al begrijp ik dat helemaal...t helpt niet.. k denk als je de moed op kunt brengen om te wandelen of fietsen..dat je er meer aan hebt, sterkte
| 14:44 |
Dat denk ik ook Karin, dank je!
| 15:08 |
De titel van jou schrijven trok mijn aandacht, ik ken je verder (nog) niet, want zit nog maar net op Yoors. Ik hoop dat je snel in ieder geval weer de kleine dingen ziet om van te genieten. Gisteren postte ik een roos met een tekst.... die zou ik graag delen met je, maar ik weet nog niet hoe dat moet... Misschien kun je hem opzoeken en anders kun je de roos misschien voor je zien, de tekst: I’ll give a little bit of my Love to you (-supertramp). Ik wens je kracht en licht..... en onthoud : je bent niet alleen! (Vind het mooi om te zien hoeveel lieve reacties mensen hier op Yoors geven)
| 08:04 |
Dank je wel! Je zit nog maar net op Yoors en dan kom je zo'n 'geval' als mij tegen, haha! Je kunt gewoon de link van je blog dan in je reactie zetten bij mij, dan kan ik er op klikken. Maar ik zoek je wel even op. ;-) Nogmaals dank voor je mooie reactie en inderdaad, de mensen hier zijn heel lief! 😃
| 12:02 |
Nou ja, zo’n ‘geval’ trekt de aandacht als je er wat in herkent hè?! Ik vind het bijzonder dat je het zo open deelt en mooi om te zien dat er mensen reageren. Juist nu je in zo’n situatie zit!
| 20:11 |
Dat is ook zo en als je zoiets hier op zet, stel je je eigenlijk heel kwetsbaar op. Alleen hier op Yoors blijkt dat aardig veilig te zijn en krijg je veel steun gelukkig!
| 22:51 |
Mooi hoor, want het biedt zo wel de mogelijkheid om juist in deze omstandigheden in gesprek te blijven!
| 14:20 |
Dat is ook zeker zo. :-)
| 19:12 |
Zou zo fijn zijn als er eens een goede remedie gevonden wordt. Tot die tijd heel veel sterkte en ik hoop voor je dat het weer snel overgaat. 
| 23:40 |
Ja inderdaad! Er is eigenlijk nog niets wat écht goed werkt.
Dank voor je mooie woorden! ❤️
| 01:29 |
Sterkte en je hoeft het voor mij nieet uit te leggen ik snap je het over komt je gewoon veel kracht toegewenst
| 22:05 |
Jij snapt 't Diana, dank je wel!
| 22:09 |
Vandaag kwam bij mijzelf een bijdrage in de Social Smart lijn aan bod, getiteld 'Ik weet het echt niet!'.
Toepasselijk bij dit onderwerp. En wellicht kun je er iets mee, Enrique. Al begrijp ik ook, dat dat misschien 'losse woorden / zinnen' voor je zijn. yoo.rs/flying.eagle/blog/ik-weet-het-echt-niet-1517147080.html
| 16:36 |
Dat ga ik lezen, dank je wel.
| 17:39 |
Ik wens je heel veel sterkte Enrique. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is als je steeds weer opnieuw dat zwarte gat ingetrokken voelt, de depressie waar ik nu in zit duurt al een aantal jaren. Ik weet hoe lastig het is uit te leggen aan mensen die nog nooit echt depressief zijn geweest, het onbegrip waar je al snel tegenaan kunt lopen. Elke morgen opnieuw een masker opzetten... Reacties moeten aanhoren zoals "Jij depressief, waarom?" en "Ja maar je lacht altijd en bent altijd vrolijk." of deze "Ach iedereen heeft wel eens een dipje."
Het is echt een hele vervelende onzichtbare ziekte waar (door veel mensen die het nooit zelf of van dichtbij hebben meegemaakt) erg licht over wordt gedacht.

Ik wens je veel sterkte en licht toe!
| 13:45 |
Ja ik herken alles wat je opnoemt Lientje. Net als jij heb ik het ook al jaren, in verschillende mate. Deze is de derde en duurt nu al 5 jaar, met up's en downs en alles er tussenin. Als iemand je vraagt iets te doen en je zegt het nu niet te kunnen, vragen ze waarom dat dat niet kan. Terwijl ze weten dat je depressief bent. Zeg je vervolgens dat je nu te ziek bent, krijg je de vraag of je dan griep hebt... Op Yoors is er veel meer begrip dan in mijn directe omgeving, hoewel ik wel een paar mensen om me heen heb waar ik op kan bouwen. Gelukkig wordt er tegenwoordig wel meer aandacht aan besteed. Dank voor je reactie, lief!
| 13:58 |
Heel veel sterkte Enrique! Neem alle tijd die je nodig hebt en denk vooral aan jezelf. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, misschien kun je eens een bezoekje brengen aan je huisarts/psycholoog/psychiater...

Nogmaals, heel veel sterkte! Xx
| 11:10 |
Dank je wel Neance, dat staat voor morgen weer op het programma.
Dank voor je advies en je lieve reactie!
| 12:18 |
Ok... geen dank!
| 13:58 |
:-)
| 14:09 |
Als de zwaarte van eeuwen je opeens overvalt, en je werkelijk het licht in je cellen ontneemt.
Als alles wat goed was opeens fout en slecht is, en dit alles je van je eigen hart vervreemd.
Dan zal het kind in jou uit vermeende machteloosheid weg willen rennen en zal zichzelf beschuldigen.
Dan zal de volwassenen met een hand op zijn buik, en een hand op zijn hart, de onverwachte gast huldigen.

Dan is het blijkbaar de tijd voor stilte, en voor de ontmoeting met wat er zo lang niet mocht zijn.
Dan is het tijd voor de schaduwkant van liefde, de tijd voor het nee in het ja, de tijd voor vies en goor in plaats van rein.
Tijd voor de gevolgen van alles wat ooit in jouw bewustzijn zonder liefde is gedaan.
Handelend vanuit onmacht en onwetendheid, gedwongen en vervolgd, en wat al die eeuwen maar door is gegaan.

Jouw tijd, hier en nu, bevecht het niet meer maar laat het komen, verwelkom het als een goede vriend met jouw onafgemaakte zaken.
Besef, het moet allemaal wel uit jou komen, maar jij bent niet de dader maar de drager, anders zou het je nooit zo heftig kunnen raken.
Bevecht het niet want dan word je de eigenaar en blijft het komen, keer op keer.
Verwelkom het alleen, en je blijft slechts de tijdelijke gastheer.

Een hand op je hart, een hand op je buik, adem in en uit, zwaarte kom maar, en vertel me je verhaal.
In gevoelens, in beelden, in pijn in mijn lijf, in verwarde gedachten, het maakt me niet uit ik verwelkom het allemaal.
Ik ben gastheer van eeuwen leven en nu verwelkom ik de zwaarte omdat ik het kan en omdat ik het mag.
Ik ben drager van alles wat ooit was, maar niet verantwoordelijk voor mijn onbewust gedrag....

licht
| 08:53 |
Dank voor jouw uitgebreide reactie! Een aantal dingen herken ik wel. Dit lees ik nog een aantal keer over en laat het even bezinken, nogmaals dank!
| 12:22 |
Ik was er al bang voor en herken deels wat je noemt... veel sterkte en een stevige virtuele knufff maatje...
| 07:55 |
Dank je wel Ingrid, ja hè... wij hebben zeker dingen gemeen! Nogmaals dank! xxx
| 12:27 |
Je weet dat ik een luisterend oor voor je ben. Liefs!!
| 12:54 |
Dat weet ik Ingrid, dank je wel!
| 13:10 |
En wat wij privé bespreken, blijft ook tussen ons.
| 13:11 |
I know! En dat waardeer ik ook zeker!
| 13:28 |
Sterkte!
Het licht zal wel weer gaan schijnen,
En zal het duister weer verdwijnen.
| 07:28 |
Dank je wel! Ja, daar moeten we vanuit gaan.
| 12:28 |
Ja :( maar weer op passief en proberen te overleven. Ik.zou willen dat ik een oplossing wist
| 07:00 |
Passief inderdaad en tegelijk tóch wat doen wat mogelijk is... Dat weet ik Kitty, dat je dat zou willen, dank je wel! Maar niemand kan er wat aan doen helaas. xxx
| 12:36 |
Sanengaan janken? xxx
| 16:55 |
Haha, wie weet lucht 't op!
| 17:30 |
Dan doen we dat maar.. ik huil liever met je dan om je!
| 18:05 |
Hahaha! Da's waar!
| 19:06 |
Hoi Enrique, dikke knuffel! Soms heb je geen andere keuze dan het over je heen laten komen en wachten tot de donkere wolken weer weg trekken! Heel veel sterkte!
| 06:48 |
Dank je wel! Heel veel invloed heb je d'r inderdaad niet op, al blijf ik wel zoeken naar remedies. Knuffel terug!
| 12:40 |
Ik had al zo'n vermoeden lieverd en het is absoluut verschrikkelijk. Dat antwoord van je op de vraag "je geeft toch leuke reacties", oh wat herken ik dat. Precies, het zijn dan maar toetsen. Vrouwen zijn geweldig met maskertjes, maar mannen blijkbaar dus ook. Doe voor nu dus vooral wat voor jou goed voelt en ik hoop zo dat je er snel weer uit komt. Ik had gisteren zo'n dag en ik laat dat er dan ook zijn en dat moet jij dus ook doen. Ga dingen doen die je nu wel fijn vindt en als dat niks doen is en/of op bed liggen, dan moet je dat doen. Probeer wel contact te houden met de buitenwereld, want die heb je toch ook wel nodig. Hele dikke knuffel van mij XXX
| 06:42 |
Dank je wel Diaantje. Ja jezelf helemaal afzonderen is geen optie, dan wordt 't alleen maar erger dus ik moet wel door, al is 't op 'halve kracht'. Knuffel terug! xxx
| 12:43 |
Wat erg je steeds zo te voelen. Ik hoop dat je je snel wat beter voelt
| 06:40 |
Dank je wel Catrine, lief van je!
| 12:44 |
Veel sterkte toegewenst. Hopelijk duurt het niet lang.
| 06:20 |
Dank je Soberana! Hoop ik ook...
| 12:45 |
Hartelijk dank voor je waarderingscadeau. Ik bid voor je.
| 04:46 |
Graag gedaan Soberana en dank je wel! ❤️
| 10:43 |
Heel veel sterkte. Hopelijk voel je je gauw beter hoor. Xxx
| 02:00 |
Dank je wel hoor! xxx
| 02:15 |
Wat moedig dat je dit deelt! Doe wat voor jou nu het beste is. Die leegte en dat gevoelloze is alles overheersend, ik hoop dat je gauw de warmte weer kunt voelen en er uit weet te krabbelen!
| 23:26 |
Dat hoop ik ook Judith Evelien, je verwoordt het goed. Dank voor je mooie reactie!
| 01:31 |
Ach man, wat vreselijk. Je klinkt alsof je hier al vaker mee te maken gehad hebt, erg vervelend. Ik wens je in ieder geval sterkte. Hopelijk knap je snel op, voor en najaar zijn de beruchte tijden toch?
| 22:57 |
Ja Carina, 't is ook vreselijk. ik heb recidiverende depressies, dus het herhaald en blijft herhalen met zware episodes. Het is niet zo zeer gebonden aan jaargetijden bij mij, hoewel de Kerstperiode vaak wel zwaar is. Maar ik heb 't nog eerder als de zon schijnt omdat het dan extra wrang is dat ik er nooit echt van kan genieten. Dank je wel hoor!
| 01:29 |
een heel lastig iets heb er wel ervaring mee
sterkte ermee
| 22:55 |
Dat spijt me om te horen Ries, dat je er ook ervaring mee hebt.
Dank je wel!
| 01:26 |
geen spijt, ik zie het als een enorme ervaring om anders te gaan leven
begonnen met een burn out een paar jaar last van zeg maar depressie, maar ook om mij heen (gezin)
Nu kijk ik heel anders tegen alles aan en dat helpt mij enorm
| 08:30 |
Daar ben ik blij om! Ja, ook voor je gezin is het dan zwaar. Maar als je depressief bent zijn er vaak dingen die je beter anders kunt doen/zien. Gelukkig heb je die (deels) gevonden!
| 13:13 |
hoop dat het niet te lang duurt voor je. Sterkte!!
| 22:47 |
Hopelijk niet nee, dank je Marijke!
| 22:53 |
Och lieve Enrique dat geeft een k-gevoel zeg.. ik weet helaas uit ervaring hoe diep dat gat kan zijn en ik vind het moedig dat je dat hier deelt. Je krijgt een dikke knuffel en neem je tijd om het "uit te zitten" maar ga ook vooral door met je hond{en} er op uit, wie weet wordt het weer een beetje lichter Enrique.. x
| 22:27 |
Dank je wel Mirelle, het gaat weer diep inderdaad. Dank voor je steun hoor! x
| 22:47 |
Wat een vreselijke ziekte is het toch! En wat sneu voor je Enrique. Ik hoop echt voor je, dat het niet te lang duurt. Heel veel sterkte en waarschijnlijk weet je zelf wel wat het beste voor je is nu.
| 22:24 |
Dank je wel! Ja een rotziekte inderdaad. Doorgaan met alles is het beste wat ik kan doen maar dat valt dan juist vaak niet mee.
| 22:44 |
Dat lijkt me ook, toch maar proberen dan.
| 22:56 |
Inderdaad, dank je wel!
| 13:14 |
Heftig, heel veel sterkte!
| 22:19 |
Dank je wel Hans!
| 22:42 |
Sterkte. Ik ken het wel. Al betwijfel ik of ik het echt ken. Zelf heb ik er nog nooit last van gehad. Maar ik kamp met een depressieve echtgenoot.
De zon komt weer tevoorschijn. Dat schijnt vaak redelijk te helpen. Hopelijk ben je er snel boven op.
| 22:17 |
Dank je wel! Ja, eigenlijk lijdt het hele gezin daaronder hoor je vaak. 'Gelukkig' woon ik alleen.
| 22:41 |
Er komt momenteel weer een heleboel op mijn schouders terecht ... en het is voor ons allemaal niet altijd even leuk. Ik kan het redelijk goed handelen gelukkig

Kop op lieverd
| 23:10 |
Dat snap ik heel goed, jij vangt nu veel op waarschijnlijk. Maar ook jij hebt je grenzen...
Dank je wel!
| 13:16 |
Sterkte man. Ik heb zelf van die "zwaar op de hand" dagen, ik herken het gelukkig zelf en kan het redelijk goed bijsturen door leuke dingen te doen, meestal snel over.
| 22:15 |
Dank je Albert! Knap dat je dat zelf enigszins kunt bijsturen! Leuke dingen heb ik dan niet meer, meestal doe ik dan dingen waarvan ik weet dat ik ze leuk vond maar gevoelloos eigenlijk nu.
| 22:39 |
Zo knap is dat niet hoor, heb er bijna 60 jaar over gedaan om dat een beetje onder controle te krijgen :-)
| 09:44 |
Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen, het is ook heel moeilijk!
| 13:17 |
Ik wens je veel sterkte om dit te overwinnen
| 22:13 |
Dank je wel!
| 22:37 |
heftig,ik wens je sterkte en kracht toe
| 21:54 |
Dank je wel!
| 22:36 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen