×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


notifications_noneadd
30-10-2018 04:11
1 volger , 2 antwoorden
camera_alt
Afbeelding toevoegen
2 antwoorden
M'n auto stond daar...

M'n auto stond daar...


2 handen op één buik.

Wanneer ik in Brabant ben ga ik altijd naar ome Bert en tante Kelly. Daar heb ik gewoon een hele goede band mee en mijn moeder ook, ondanks dat het familie is van mijn vaders kant.

Zo ook een tijdje geleden. Ik was een week in Brabant en ging niet naar mijn vader. Die zeurt toch altijd om en over geld en het interesseert hem verder niet hoe het met mij gaat. Al 4 jaar niet meer bij mij geweest. Als hij me belt heeft hij geld nodig maar hij belt eerst de hele familie rond om mijn telefoonnummer want hij onthoudt dat niet. Dan komen er eerst vragen hoe het met me gaat en vervolgens of de volgende dag komt de vraag of ik hem geld kan lenen. Dat lenen van hem is overigens een ander concept dan je zou verwachten. De kans dat het terugkomt is namelijk nihil. De kans dat de vraag nóg een keer komt is ongeveer 100%.

Maar goed, ik was in Brabant dus. Nu heb ik een mooie grote auto, waar ik ook best trots op ben. Maar toen ik de vorige had, een wat kleinere auto, kreeg ik de opmerking; "Het is maar een klein autootje, hahaha!" Dan is het goed en kan hij me uitlachen. Bij deze verging hem het lachen. Hij was zó jaloers op z'n eigen zoon dat hij nooit heeft gekeken naar m'n auto. Hij weet alleen dat 'ie groen is. Zo groen als hij is van jaloezie. Dus toen ik die week in Brabant was, had tante Martha (een zus van tante Kelly en van m'n vader) mijn auto zien staan voor de deur bij ome Bert en tante Kelly. Dus pa werd ingelicht; tante Martha en ome Janus (welke niet getrouwd zijn dus eigenlijk ook geen oom) zijn 2 handen op één buik met pa en zijn -sinds heel kort- veel te jonge vrouw, Lilly.

Tante Kelly kwam naar buiten met haar smartphone. Ome Bert en ik waren in de tuin bezig. "Je vader schrijft op Facebook: 'Enrique is daar laat hem doorrijden naar mij', wat moet ik schrijven?" Ja, nu manipuleert hij dus weer. "Nou, schrijf 'm maar dat ik vanavond weer naar huis ga". Is goed, zegt tante Kelly en ging weer naar binnen. Pa had teruggeschreven: "Hij is daar al een hele week maar laat maar, je moet 'm niet dwingen". Dus ik wordt goed in de gaten gehouden door de 'FBI'.

Nu ben ik al wekenlang thuis en tante Kelly belde gisteren. "Je vader schreef dat jij bij ons was en dat je langs moet komen want hij had je auto zien staan. Je was hier niet en ik heb ook niet gereageerd", aldus tante. "Waarom denkt hij dat dan?", vroeg ik aan tante Kelly. "Ja, omdat het ook een groene auto is, die van de buren". Goed. Dus pa denkt dat er maar 1 groene auto rondrijdt in Nederland. Tja, dat heb je als je geen interesse toont. Dan weet je niet waar je zoon in rijdt en ook niet zijn telefoonnummer. Het ergste is nog dat ik hem gemaild had, nadat ik 3 mails van hem had gehad: "Waarom was je niet langsgekomen?" Maar hij moet binnen 5 minuten antwoord hebben, dus dat moet je ongeveer zo zien: "Waarom was je niet langsgekomen groet pa", de volgende dag: "Waarom was je niet langsgekomen groet pa", de volgende dag: "Waarom was je niet langsgekomen groet pa". Grrr! En nou krijg je antwoord, besloot ik! Ik mailde 'm dus: "Je bent 4 jaar niet langs geweest, je kwam niet op m'n verjaardag omdat je geen geld had om te tanken. Bij twee andere verjaardagen stuur je een mailtje(!) 'Proficiat maak er wat leuks van.' Tegen 11 uur 's avonds. Je hebt nog nooit naar m'n auto gekeken. Je hebt gezegd dat je je gezinnetje nu compleet had en dat je in het noorden niks meer te zoeken hebt. En als je me nodig hebt, graag niet via tante Kelly maar rechtstreeks aan mij! Ik ben er eerst wel klaar mee". Volgens mij heeft hij toch echt twee zonen in het noorden zitten, nl: Mijn broer en ik. Maar het ergste is nog; ondanks dat ik zeg dat hij het niet via tante Kelly moet spelen, dit dus toch doet. Ook trekt hij er zich geen bal van aan dat ik geen contact wil nu. Hij kijkt puur naar wat hij zelf wil. Dat ik ziek ben interesseert hem verder ook niet.

Nooit kwam hij bij ome Bert en tante Kelly en dus automatisch tante Martha ook niet. Pa en Martha zijn één zoals ik al zei. Tot een paar maanden geleden, toen kwamen ze ineens. "Ze hebben wat van je nodig", waarschuwde ik tante Kelly. Ze geloofde het niet. Afgelopen week echter hebben ze hun dochter Tiny benaderd voor geld. Ze vingen bot, gelukkig. "Zie je nou wel", zei ik tegen tante Kelly door de telefoon. Maar goed. Pa is met z'n mokkeltje vandaag dus in het huwelijksbootje gestapt, nadat hij aan tante Kelly vroeg broers en zusters uit te nodigen. "Dat moet je zelf doen", had tante Kelly gelukkig gezegd. "Maar komen jullie ook?", vroeg pa. "Nee, wij hebben geen tijd", aldus tante Kelly.

Ook dat uitnodigen is op een uitrekening. Het feestje is bij pa thuis en waarschijnlijk rekent hij het aantal echtparen x 50 Euro. Van een koude kermis thuisgekomen dus. Happy honeymoon pa!

© 30-10-2018 Copyright; Blog, titel, teksten én afbeeldingen van en door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com )  Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Dit is een waar gebeurd verhaal. Namen zijn fictief en eventuele overeenkomsten berusten op toeval. Tags: #vader #jongere #vrouw #narcist

Mijn eerdere verhaal:

Verwante Items van mijn schrijfpartner Kitty:
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties