#Myfeelings 8

#Myfeelings 8


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In mijn rubriek '#MyFeelings', voorheen: 'Feelings', tracht ik zo goed mogelijk mijn belangrijkste gevoelens en emoties van de dag te vertalen naar een blog. Dit kan zijn d.m.v. een verhaal, gedicht, Haiku, video, foto of anderszins. Ook kan dit een combinatie van verschillende mogelijkheden zijn.

Dit keer een combinatie van een afbeelding en een Haiku.

Pa gaf haar klappen

Omdat ze geen eten wou

Nu zit ze daar maar

Deze afbeelding raakte me heel erg. Als iets je zo raakt, wat tranen in je ogen brengt zit daar altijd een stuk(je) herkenning in van je eigen situatie van vroeger, of je kindertijd. Wat precies daar ben ik (nog) niet uit. Maar in elk geval zie ik een meisje wat mishandeld is en verdrietig is...


De afbeelding heb ik om die reden eens opgeslagen maar ik weet niet waar deze vandaan komt. Meent u recht te hebben op deze afbeelding, laat het mij dan A.U.B. weten.

© 05-03-2018 Copyright; Blog, titel, Haiku en tekst(en) van en door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com )   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.   Afbeelding afkomstig van: Zie bovenstaande tekst.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Tot op het bot......
| 10:09 |
Ja hè... Snap ik... :-(
| 15:53 |
De tekst raakt me ook je slaat geen kinderen. Ben zo wie zo tegen geweld. Heb zelf fantastische kinderjaren gekend dat gun ik idereen.
| 07:19 |
Mooi gezegd Eric! Dat gun ik ook iedereen.
| 15:53 |
Ik zou eerlijk zeggen.. Zonder jouw haiku zou het plaatje helemaal anders opvangen. Ik zou eerder een meisje zien dat zit bijvoorbeeld te tekenen of iets degelijks te doen. Het plaatje is niet compleet dus op zich kan het alle kanten op en het is aan de kijker om plaatje aan te vullen.
Pas na lezen van jouw trieste haiku kwam het bij mij op dat het ook triest kan gezien worden.
| 18:15 |
Ja, het is een plaatje waar je net zo goed een vrolijke kant mee op kunt! Hopelijk doen de meeste mensen dat ook. Maar dit deed 't met mij en zegt dus ook wat over mij. Je kunt het een beetje vergelijken met 'de vlek van Rorschach', hoewel dat meer abstract is natuurlijk.
| 18:57 |
Snap ik. Men ziet het plaatje in het licht van eigen kinderervaringen, met andere woorden het roept bepaalde associaties uit kindertijden op. In jouw geval is het helaas trieste ervsringen.
| 19:12 |
Ja, alleen ik heb geen klappen gehad etc. dus weet ik niet waar die associatie vandaan komt...
| 22:53 |
Oh, gelukkig maar dat je het niet hebt gehad, dat zou heel erg zijn.
| 10:57 |
Ja, dat wel inderdaad...
| 12:13 |
Ik zie mijn blonde kleindochter voor me die gewoon in haar bord graait en het eten op tafel legt als ze genoeg heeft. Mijn zoon en schoondochter doen het goed. Als ik de tekst lees lopen de rillingen me over de rug.
| 17:27 |
Mooi dat jij dat zo ziet! Een beeld is dus ook nooit objectief. Je hebt altijd je eigen ervaringen o.d. die de boel 'inkleuren'. Ja, het is zeker geen prettige tekst!
| 18:51 |
Herkenning ja dat raakt je dan enorm he.. heftig
| 16:28 |
Jazeker Karin, heftig is het zeker!
| 18:52 |
Alleen al de tekst raakt me... pffff
| 16:18 |
Snap ik Ingrid... :-I
| 16:25 |
Van kinderen blijf je af.
| 16:36 |
Zeker weten!
| 16:42 |
het is een heel bijzonder plaatje
| 14:27 |
Dat vind ik ook Frieke, dank je wel!
| 15:25 |
Bij ons was het blijven zitten tot het bord leeg was... en anders bij de volgende maaltijd weer al stond de schimmel er op. En maar metde kindertjes in Biafra om de oren slaan
| 13:41 |
Dat is ronduit belachelijk, je kunt er ook nog eens goed ziek van worden, gevaarlijk zelfs! En waarom altijd zielige kindertjes erbij halen... Als zij het slecht hebben moet jij het dan ook maar slecht hebben?! Absurd gewoon! Men dient met liefde voor hun eigen kinderen te zorgen! Dat doen trouwens de moeders van die 'Biafra-kindertjes'ook, misschien nog wel beter, al hebben ze niks.
| 15:05 |
Het was idd een hele kromme gedachtengang
| 15:10 |
Nou, inderdaad!
| 15:24 |
Heel goed dat je emoties uit op papier en als dat bij dit plaatje op dit moment zo voelt, dan mag je dat uiten. Of je ooit weet waarom............ ik zou bijna zeggen, ik hoop het niet. Wellicht weet je het ook wel, maar zit het nog geblokkeerd........ liefs xxx
| 07:16 |
Dank je Diaantje! Ja, alles zit ergens en ik denk ook dat er veel geblokkeerd wordt. Een mooi systeem van de mens voor een stukje zelfbescherming! xxx
| 13:13 |
Precies, het is een soort zelfbescherming ;) ook niks gaan forceren hoor, als het komt, dan komt het vanzelf xxx
| 20:13 |
Nee, ik ga er niet op zitten piekeren verder... ;-)
| 19:45 |
mooi verwoord bij het plaatje.. en gewoon aan toegeven als iets je raakt.. mag best een keer eruit komen ;)
| 23:42 |
Dank je wel voor je mooie reactie! Helemaal mee eens! :-)
| 02:53 |
Soms moet je je gewoon overgeven aan je gevoel, zonder direct te (willen) weten wat daar achter schuil gaat. Neem het, koester het, laat het los... Op een dag weet je het.
| 23:24 |
Ja, daar heb je denk ik wel een punt. Wij mensen willen graag alles analyseren...
Dank je wel!
| 23:38 |
Graag gedaan :-)
| 23:43 |
ja die afbeelding doet wat met je hé.
| 22:24 |
Ja, zeker weten Marijke. En dat heb ik toch niet gauw...
| 22:34 |
en een verklaring heb je er dan niet voor hé.
| 22:57 |
Nee, precies maar het raakt iets aan dan heb ik geleerd. En dan is 't de kunst om te weten wat...
| 23:07 |
ik vraag me dat niet eens af.
| 23:28 |
Nee, ik eerder ook niet maar sinds kort wel.
| 02:56 |
leeftijd of andere oorzaak??
| 17:06 |
Nee, ik heb dat geleerd van iemand die het kan weten zeg maar, haha.
| 00:29 |
:-)
| 20:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen