"Photoshop, niks mis mee..."


Lange tijd wou ik niks weten van "Photoshoppen", dit noem ik maar even zo voor het gemak, ik gebruik een ander programma. Nu ben ik er pas mee begonnen en het bevalt best goed!

Het begon er eigenlijk mee dat ik een paar hele mooie foto's had, maar ze "stonden niet recht". Deze heb ik toen rechtgezet met Picasa. Het was toch wel heel fijn dat dat kon! Van een mede-Yoorser kreeg ik de tip om 'Faststone' te gebruiken, een proefversie weliswaar. Vooral wou ik zo'n programma voor de "Eerste indruk Challenge" gebruiken. 

Eerder vond ik dat een foto goed was of fout. Punt! Maar eigenlijk is het zonde dat een mooie foto wordt weggegooid door een klein schoonheidsfoutje, bijvoorbeeld het scheef staan of er staat per ongeluk een vuilnisbak bij op. Een foto is eigenlijk toch al bewerkt door hoe de instellingen van je camera staan, (Bovenstaande Headerfoto is daar een mooi voorbeeld van) dus waarom niet achteraf verder bewerken?
Nu ben ik gaan experimenteren met een foto en voor een eerste poging vind ik het helemaal niet slecht.
Zie hieronder als eerste het origineel en vervolgens de bewerkte versie:

Het origineel; hier is het net of er een waas over de foto ligt.

Dit is de bewerkte versie; met het groen een beetje 'overdone', maar de paaltjes en de dieren komen hier veel beter uit vind ik.

Nu de hamvraag: Wat vinden jullie, Photoshoppen of niet?

© 20-11-2018 (Update) Copyright, Blog, Tekst en Foto's (uitgezonderd 'Header', deze is van Yoors) door: © Enriqué, blogs and more  Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.  Tags: #photoshop #foto #bewerken

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.