Plog; Bloeiende Lidcactussen

Plog; Bloeiende Lidcactussen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een anderhalve maand te vroeg eigenlijk maar ik had vorige maand bijna al mijn lidcactussen in bloei. Had eigenlijk met Kerst pas gemoeten... Behalve één; dit is een witte dubbelbloeiende, een hele mooie en die voeg ik toe zogauw deze in bloei staat. Hopelijk kunt u genieten van dit 'Photolog' oftewel: 'Plog'. Veel plezier!

Ps: De foto's zijn ergens vorige maand gemaakt maar ik kwam er nu pas aan toe ze te verwerken en in dit item te plaatsen...

Hopelijk vond u ze mooi, ongeveer 3 soorten Lidcactussen in verschillende stadia van de bloei!

© 13-12-2017 Copyright; Photolog, afbeeldingen en teksten door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden. ( enrique.dutch@gmail.com )

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een prachtige plaatjes!
| 18:32 |
Dank je wel hoor! :-)
| 19:43 |
Ze zijn echt mooi en de foto s ook...geniet er heerlijk van he
| 11:35 |
Dank je wel Karin, ja dat is 2x per jaar genieten!
| 21:35 |
Geweldig ja
| 22:27 |
:-)
| 16:44 |
Prachtig , ze blijven ook zo lekker lang bloeien (als je ze niet draait tenminste .) Die roze is echt prachtig
| 08:20 |
Dank je wel Mary-José, ze bloeien best lang inderdaad!
| 21:37 |
Wat zijn ze rijk en mooi aan het bloeien zeg. Mooie kleuren!
| 17:13 |
Dank je wel hoor, zeker mooi!
| 22:16 |
vooral die rose is mooi zeg
| 16:21 |
Dank je wel hoor! :-)
| 20:45 |
Ik vind lidcactussen zo mooi he! :) Maar mijn katten trekken ze altijd uit elkaar, dus ik beperk me nu tot een paar Jades en experimenteer ik nog met andere vetplanten die mijn katten niet interessant vinden. :’)
| 14:32 |
Ja, dat is dan wel zonde... Jades ken ik niet...? Dan is het dus even een zoektocht eerst! Haha.
| 22:49 |
Ik weet zeker dat je ze wel kent ;) Ze worden ook wel crassula genoemd. Jade is meer de engelse/Amerikaanse benaming geloof ik. Ik zit te vaak op Engelse sites te neuzelen :p hihihi
| 07:03 |
Ja, ik heb ze even gegoogled, ik ken ze idd. Zijn ook mooie planten. Bloeien die ook?
| 16:40 |
Jawel, meestal witte bloemen geloof ik. Met uitzonderingen in verschillende kweekvormen ;) Mijne moeten nog bloeien, dus ik hoop dat ze dit nog gaan doen rond de zomer/voorjaar. Vorig jaar bij aanschaf waren ze helaas niet in bloei, dus ben benieuwd :)
| 10:39 |
We zien het wel als ze bloeien toch? ;-)
| 16:31 |
Ze zijn mooi en je hebt er een mooie plog van gemaakt!
| 12:26 |
Dank voor je complimenten Hans!
| 13:26 |
Mooi! Ik heb ze nooit in bloei gekregen.
| 11:38 |
Gewoon verwaarlozen... ;-) Veel licht, weinig water.
| 13:27 |
Jee Enrique wat zijn ze mooi! Ik weet nog dat wij vroeger thuis ook zo'n lidcactussen hadden, en ook toen vond ik ze al prachtig. Maar dat blijven ze dus duidelijk. De witte kende ik niet ... die vind ik het mooist.
| 07:27 |
Dank je Hetty, het is jammer dat m'n dubbele witte niet bloeit, die is nóg mooier.
Als je stekjes wilt laat het dan maar weten hoor! ;-)
| 13:28 |
Oke ... ik wacht af voor je dubbele witte, en ik ga het even bij vriendlief in overleg gooien.
| 13:43 |
Altijd goed. ;-D
| 14:27 |
Staan ze bij jouw ook buiten in de zomer?
| 23:36 |
Nee, nooit eigenlijk. Ben bang dat ik ze vergeet en dat ze 't 's nachts te koud krijgen dan.
| 23:56 |
Prachtig zijn ze!
| 22:16 |
Dank je wel hoor!
| 22:27 |
Ik heb ooit eens een hele grote gehad! In de zomer zette ik hem buiten en in het najaar weer binnen. Hij bloeide volop, het was een hele grote rode gloed. Maar na mijn scheiding heb ik geen enkele plant meegekregen dus waarschijnlijk is hij niet meer
| 22:37 |
O, wel jammer heb je die niet meer. Met alle plezier wil ik er een paar voor je stekken hoor!
| 22:43 |
O, dat is lief van je!
| 16:53 |
Dan hoor ik het wel hè... ;-)
| 21:57 |
Ja hoor, we wonenniet zo ver van elkaar en komen redelijk vaak in de zomer in de buurt van frederiksoord
| 22:11 |
Goed hoor! Leuk!
| 01:22 |
zijn prachtig ook
| 21:24 |
Dank je wel!
| 21:47 |
Ze zijn prachtig
| 21:18 |
Dank je Daantje!
| 21:47 |
WOWIE!!! Die zijn wel heel mooi inderdaad! Bij mij gaan bloeiende planten altijd dood, dus ik heb er geen meer haha
| 20:32 |
Ojee, probeer dit dan eens of een Orchidee, dat wil ook nog wel.
Of een andere cactussoort, nog makkelijker...
| 21:49 |
Ja, maar planten hebben nu eenmaal water nodig en dat doe ik trouw de eerste weken en dan...................... vergeet ik het, ben gewoon een planten moordenaar hihihi
| 21:52 |
Oooh, wat ben jij erg zeg! Haha! You little plantkiller! XD
| 23:09 |
:P
| 06:23 |
Heel mooi, ook de foto´s. Ik heb er 2 en die hebben veel geleden door de hitte, de delen net boven de grond lijken nog goed, ik hoop dat ze nieuwe delen gaan maken.
Zou je een blog willen maken over de de verzorging ? Kan ik wel gebruiken.
| 20:21 |
O, dat wil ik je zo ook wel vertellen Albert, anders wordt het wel een heel kort blog! ;-)
Eigenlijk doe ik er vrijwel niks aan. Ze hebben wel veel licht nodig maar dat zal bij jou geen probleem zijn. De (arme) potgrond laat ik vaak wat uitdrogen (hier staan ze in de zomer in de volle zon en in de winter krijgen ze licht maar ook hitte van de radiator) 1 a 2 keer per week een klein beetje water. Echt maar een klein beetje. Als er gele delen aankomen of rimpelen zijn ze vaak te droog. Maar in elk geval beter iets te droog dan veel te nat. Dan rotten ze weg. Ongeveer 3x per jaar doe ik wat pokon door het water.

Mocht je nu meer van die cactussen willen moet je het maar zeggen. Dan stuur ik wat stekjes op. De reis overleven ze wel en ze zijn heel eenvoudig te stekken door 1 lid tot de helft in (pot)grond te plaatsen.
| 20:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen