Samen: Rondje buren (2) 'Gardengate'

Samen: Rondje buren (2) 'Gardengate'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hieronder het vorige deel:


De burenruzie die de geschiedenis in gaat als: 'Gardengate'.

Zoals gewoonlijk de omgekeerde wereld.

Vandaag kreeg ik onverwacht de wijkagent op bezoek. De buren hebben vorige week bij de politie aangegeven geen contact met mij te kunnen krijgen, wat betreft het boompje wat zij zelf in mijn tuin, zonder mijn toestemming, hebben omgezagen. Dit terwijl ze twee mails van mij hadden waarop niet gereageerd werd!

Natuurlijk maken dit soort acties mij weer van slag. Dat ze 'klappen onder de gordel' uitdeelden wist ik wel maar ik had dit niet verwacht! We hebben nota bene een gesprek gepland staan voor aanstaande zondag. Dan helpt dit niet. Er was van mijn kant nog sprake van enige 'goodwill', die is nu compleet verdwenen. Ik snap werkelijk niet hoe je andermans eigendommen kunt vernielen en vervolgens de politie bellen, welke bij mij 'verhaal komt halen'?!

De agent was vriendelijk en heb op zich mijn kant van het verhaal kunnen vertellen. De opmerking over het gras wat nog niet gemaaid is (Het heeft nogal geregend hier) en de opmerking 'of ik alvast een boom klaar had staan voor Kerst', vanwege een dennenboom die omgewaaid is in mijn tuin, probeer ik hem dan maar te vergeven. Van dit soort kritiek of opmerkingen ben ik niet gediend. Een agent hoeft bij mij niet te komen controleren hoe mijn tuin erbij ligt. (Op verzoek van... misschien?) Dat struiken zijn gesnoeid en mijn heg over een lengte van zo'n 50 meter netjes geknipt is heb ik verder niets gehoord. Maar goed, na het horen van mijn kant van het verhaal hoop ik dat hij zijn mening wat kan herzien...


Niet zo prettig als je onverwachts een agent aan de deur krijgt in uniform, terwijl je niks misdaan hebt. De buren weten van mijn problemen en om dan een agent op missie te sturen... Wat ik al wist is dat ze denken dat alles maakbaar is naar hun wensen. Maar ik ben alles behalve maakbaar. Kennelijk dringt dat nog niet door...

--Wordt vervolgd--

Hieronder het volgende deel:

Artikelen van wakeupkitty over buren:

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vreemde toestand hoor. Ga snel verder lezen.ย 
| 11:00 |
Ja, het hele gebeuren is nogal bizar...
| 14:38 |
Zo, die durven...
| 18:21 |
Ja ik had ze echt heel erg onderschat...
| 21:34 |
De omgekeerde wereld...
| 00:47 |
Tja, zeg dat wel!
| 00:55 |
Dat zeg ik... ;)
| 00:57 |
Oja!
| 01:11 |
Nou eerst het vervolgverhaal eens lezen. Ik krijg het gevoel dat jij je in ieder geval niet echt helemaal serieus genomen voelt.
| 22:24 |
Het vervolgverhaal heb ik aangepast Marion, kennelijk heb ik wat betreft de wijkagent zaken verkeerd ingeschat. Dat gevoel van niet serieus genomen worden, heb ik nu niet zo zeer meer. Wel ergernis dat buren een loopje nemen met de waarheid; in elk geval de buurman en dat ze er nogal vreemde waarden op nahouden. Daar schrijf ik nog een stukje over, over 'het gesprek' gisteren.
| 15:14 |
okay ik lees verder......
| 16:23 |
๐Ÿ˜Š
| 15:34 |
Ik weet helaas alles van dit soort burenruzies. Bij mij speelt het al jaren, met ook de nodige klappen onder de gordel en irritante acties. De buren van mij spannen ook nog eens samen met buren van 2 huizen verderop. Dat zijn dikke vrienden die de deur bij elkaar plat lopen. Ik woon hier al jaren niet meer met plezier, maar verhuizen zit er ook niet in voorlopig. Ik voel dus helemaal met je mee. Sterkte.
| 08:25 |
Sorry, ik denk alleen maar aan mezelf zie ik nu. Laat je niet onder de tafel praten zondag. Blijf jezelf, ga open het gesprek in. Verlaag je niet tot hun niveau en blijf er 'boven staan'.ย 
| 08:33 |
Nee Alie, je denkt niet alleen aan jezelf. Het is jรณuw herkenning, het lezen van mijn blog roept iets in JOU op! Het is niet raar dat je dat naar je eigen situatie vertaald, zeker niet als je er nog middenin zit!
Dank voor je goede tips!
| 12:49 |
Wat verdrietig voor jou, Alie! Ja dat is nog erger, als ze ook nog samenspannen. Dat heb ik ook al eens meegemaakt. Hebben jullie geen wijkagent of iemand die kan bemiddelen? Of is dat alleen 'olie op het vuur'? Is er iemand waarmee je dit kan bespreken, delen of jou kan helpen?! Sterkte hoor!
| 12:46 |
We hebben door de jaren heen al twee keer buurtbemiddeling gehad waarin zij van die vervelende opmerkingen maakt als: "Zij weet volgens mij niet dat de deur een klink heeft." en "Ze hebben geen prullenbak in huis want die gooit de hond om." en "Wij hebben onze kinderen geleerd om de schoenen uit te doen." Dat heeft echt niks geholpen. Ze heeft al drie keer de woonstichting op mijn dak gestuurd. Ik heb netten gespannen in de tuin vanwege mijn katten (ziet er niet uit, maar ja). Woonstichting vond dat ik er voldoende aan deed maar het is toch nooit goed voor die mensen. Buren van 2 huizen verderop hebben een tijdlang hun zakken met plastic afval bij mijn tuin neer gezet, ik denk om mijn katten uit te lokken die zakken kapot te maken, want er zaten soms gewoon halve karbonades in. Ze hebben al verschillende keren poep op mijn tuinpad gegooid.
Ik negeer ze maar gewoon en maak wel fotos van bijvoorbeeld die zakken en van andere katten die op de schutting zitten, voor het geval dat ze weer de woonstichting of wijkagent erbij halen. De buurvrouw daar weer naast had ook problemen met haar. Daar kon ik mee praten, maar die is vorig jaar verhuisd. De buurvrouw is de nieuwe buurvrouw die daar is komen wonen alweer aan het inpalmen want ik zag ze net samen buiten langs mijn tuin lopen en er naar wijzen. Ach ja, ze doen maar. Nee, burendag vier ik dus zeker niet.ย ๐Ÿ˜…
| 14:18 |
Sorry dat ik nog niet gereageerd heb, ik zat en zit er zelf ook nog middenin, vandaar.
Een verschrikkelijke situatie die je beschrijft! Soms zit er idd maar 1 ding op en dat is verhuizen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De enkele dingen die je kunt doen zijn: proberen te voorkomen dat het verder escaleert (moet ik nodig zeggen...) , Alles goed documenteren, foto's idd en gebeurtenissen, data en tijd bij houden of politie erbij halen maar dan heb je weer kans op escalatie. Hopelijk komt er een oplossing voor jou, sterkte! Je mag me altijd een pb sturen. โค๏ธ
| 20:58 |
Wat naar!
| 00:47 |
Vreemd dit A omdat zij elf de fout in gaan door andermans eigendom (ongevraagd) te slopen en B dat een agent het onderwerp bljkbaar niet kan vasthouden.ย  Nl het vernielen van andermans eigendommen en NIEt hoe jou tuin erbij staat en wat jij met kerst in de huis zet! Ik kan me voorstellen dat het je raakt en onmacht zich van je meester maakt. Dit is ook beslist niet leuk! Hopelijk ben je zondag net alleen met ze ???
| 13:05 |
Ja, ik vind het ook vreemd maar begin het te begrijpen omdat mijn buren (bijna) meesters zijn in slijmen, manipuleren en intimideren. De agent neem ik het nog niet eens echt kwalijk, hij is nog jong en is eigenlijk ook slachtoffer geworden van de geraffineerde 'werkwijze' van de buren. Nee, gelukkig niet, ik zou nooit alleen zo'n gesprek in gaan. Dank je wel!
| 15:07 |
Goed zo lieverd . Ik wens je HEEL veel sterkte !
| 13:46 |
Dank je wel Mary-Josรฉ, ik zal 't nodig hebben over een kwartier.... Pffff!๐Ÿ˜ฐ
| 12:41 |
Dichtbij je lieverd !
| 14:15 |
Dank! โค๏ธ
| 00:59 |
Heel vreemd dit! Zorg je aub dat je zondag niet alleen naar dat gesprek gaat?! Neem iemand mee als getuige en vooral om jou te ondersteunen. Echt, ga niet alleen....!
| 00:03 |
Ze komen hier. Nee, ik ga nooit meer alleen dit soort gesprekken doen, dat heb ik idd ook geleerd na een pijnlijke les. Dank voor je advies!!
| 03:40 |
Een advies nog: als het mogelijk is: spreek af op neutraal terrein.
| 08:42 |
Ja, dat kan niet meer, ze komen hier zondag. ik zie er wel als een berg tegenop.
Dank je wel voor je advies hoor! ๐Ÿ˜Š
| 17:11 |
Dat begrijp ik! En uiteraard graag gedaan
| 17:25 |
๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜Š
| 17:41 |
Laat je niet gek maken lieverd, want jij hebt niks verkeerd gedaan! Ze gingen toch verhuizen? Hoop dat dat snel gaat gebeuren en jij een beetje leuke nieuwe buren gaat krijgen. Dat is ook altijd maar afwachten............. Flauwe grap ook van de politie en wij zijn dan ook nog zo netjes om daar niks over te zeggen........... Gaat een goed en pittig gesprek worden zondag!ย 
| 19:48 |
Nee, ik weet hoe ze kunnen manipuleren en intimideren maar het is best wel eng dat ik politie op m'n dak krijg, terwijl ik hun netjes de kans gaf om te reageren en zo juist te voorkomen dat er politie bij komt. Behoorlijk stiekem en achterbaks vind ik dat. Nu weet ik dus dat ze niet bang zijn om te provoceren en de zaak te laten escaleren. Het zijn intelligente mensen, zo laag had ik het niet verwacht. Zondag gaat zeker spannend worden, haha. Dank je wel Diaantje!
| 22:46 |
Zorg dat er anders iemand bij het gesprek aanwezig is, dat heb je denk ik zeker wel nodig. Al is het maar ter ondersteuning voor jou. Zo oneerlijk wat ze doen en niet nodig! Het is zeker heel achterbaks en dat heb je echt niet verdiend, niet de Klein die ik heb leren kennen. Extra knuffel van mij lieverd xxx
| 22:52 |
Dat is geregeld Diaantje, gelukkig wel en anders zou er ook echt geen gesprek komen! Dank je wel hoor! xxx
| 03:43 |
Ze doen wel.erg hun best. Hoe zit het met: Ik vertrek? Gaat die afspraak nou door?
| 18:35 |
Ja, ik laat de afspraak doorgaan, al was het alleen maar om te laten zien dat ik me niet laat manipuleren. Maar niet dat ik er zin in heb... 'ik vertrek' is met een week of 5-6 geloof ik...
| 22:39 |
Moeten ze geen dozen pakken en verhuiskaarten schrijven en muren witten?
| 22:56 |
Ze hebben nog een goeie 5 weken... Ze zijn wel bezig spul te verkopen via marktplaats of zo, geloof ik...
| 23:24 |
Ongelooflijk dat de politie voor zoiets aan de deur komt! Gaat het die agent iets aan dat er een omgewaaide dennenboom in jouw tuin ligt en of je wel of niet het gras hebt gemaaid??
| 18:16 |
Ons kent ons Soberana. Ze hebben contacten. Als ik erachter kom hoe alles in elkaar steekt, haal ik de krant erbij denk ik. Dat gaat een heel komisch artikel worden dan! ๐Ÿ˜‚
| 18:28 |
Yes!! Zoek het uit en laat het in krant breed uitmeten! Ik verheug me daar bij voorbaat op.๐Ÿ˜
| 18:32 |
Hahaha! ik ook hoor! Mensen die ik spreek lijken zowat in shock dat de politie zich voor zoiets leent, als mijn vermoeden klopt. Tja, ik moet een slag om de arm houden... Gelukkig kan ik er nu om lachen, vanmiddag absoluut niet. Al met al is het wel een bron van inspiratie voor me, zoals Kitty ook schrijft zie ik. 'Elk nadeel heb z'n voordeel'...
| 22:25 |
In ieder geval stof tot schrijven. Gezellig ook in de nieuwe yoorskrant plaatsen
| 18:37 |
Ja inderdaad, haha! De nieuwe yoorskrant? ik heb weer wat gemist geloof ik... ๐Ÿ˜Ÿ
| 22:49 |
Nee hoor, net in het leven geroepen je mag al bedenken wat je instuurt voor de 10e van elke maand. Naar Elisabeth hรฉ
| 22:52 |
Ok, ik kijk hieronder even, dank je wel!
| 21:04 |
Zie hier y.is/Mgmvs
| 22:54 |
Daar verbaas ik mij ook over. Hoe heet "die pet past ons allemaal"?
| 18:36 |
Die pet past ons lang niet allemaal! ๐Ÿ˜ฑ
| 18:44 |
Dat blijkt wel. Lekker belangrijk. Als de buren politie sturen zullen ze hem wel knijpen.
| 19:04 |
Of ze proberen onze vriend te intimideren.
| 19:09 |
Dat zal ze niet lukken Soberana, ik wankel wel even maar kom snel weer terug in de houding! ๐Ÿ˜‰
| 22:59 |
๐Ÿ‘โค๏ธ
| 06:49 |
๐Ÿ˜Š
| 17:18 |
Dat is iets wat ik ook wel kan
| 23:13 |
Ga je bij 'Klein' op bezoek, om de buren te grazen te nemen? Neem je wolfhondje mee!๐Ÿ˜
| 06:52 |
Whahaha! ๐Ÿ˜‚ O, ja hoor. Van Harte Welkom!!
| 15:49 |
Ik ga gerust zelf grommend voor de deur staan. Die komen daarna niet meer
| 17:55 |
Wellicht nog beter! ๐Ÿ˜‰
| 15:49 |
Kitty en haar wolfhond: de akelige buren zullen gillend op de vlucht slaan!๐Ÿ˜ฑ
| 16:07 |
Die verhuizen eerder
| 17:56 |
Opgeruimd is netjes! ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜
| 18:29 |
Whahaha! Denk 't ook ja! ๐Ÿ˜‚
| 18:28 |
Wat een belachelijke actie!
| 17:33 |
Ja en nu heb ik 't idee dat ik werkelijk alles kan verwachten...
| 17:40 |
Dat is nog het vervelendste van alles ja.
| 17:45 |
Zo kunnen 5 weken nog lang duren, haha! ik moet maar proberen de humor er van in te zien... ๐Ÿ˜
| 18:30 |
Dat is altijd de beste benadering!
| 18:38 |
Dat is waar!
| 22:57 |
Bij ons zou de politie om zoiets niet eens komen.ย 
| 16:46 |
Nee, hier normaal ook niet. Maar omdat ze in bepaalde raden of besturen zitten, opent dat deuren kennelijk...
| 16:48 |
Die had het pak dus aan om te intimideren. En die rare opmerkingen.
| 17:07 |
Nou, inderdaad!
| 18:03 |
dat is nogal een actie van hen zeg!
| 16:21 |
Ja, dat vind ik ook. De ware aard laat zich nu zien...
Dank voor je reactie!
| 16:43 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
ร—

Yoors


exit_to_app Inloggen