×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Samen: Rondje buren (3) 'Gardengate' goes on...

Samen: Rondje buren (3) 'Gardengate' goes on...


Hieronder het vorige deel:

(3) Het gras is bij de buren altijd groe... ehh... langer!

De agent in kwestie treft mogelijk geen blaam... Dit blog heb ik dus aangepast.

Ja nu heb ik even tijd gehad om na te denken over de politieactie gisteren bij mij. Wat viel mij op;

  1. De agent was jong en net wijkagent in dit dorp en omstreken.
  2. Terwijl ik nog met open mond aan de deur stond, gebaarde hij om naar binnen te gaan.
  3. Nog steeds beduusd maar de agent gaf wederom signalen om de kamer in te gaan.
  4. Hij gaf aan dat de buren geen contact met me konden krijgen om te overleggen over dat boompje. Dit verhaal van de buren is onwaar en rammelt aan alle kanten. Elke dag ben ik het grootste deel van de dag thuis op een enkele afspraak na en het uitlaten van de hond. Verder heb ik al middels mail contact gezocht sinds 8 april j.l. Bij mijn derde mail op Koningsdag kreeg ik pas reactie toen mijn toonzetting wat serieuzer werd. Ook heb ik een brievenbus. De agent zei de melding gehad te hebben op donderdag 26- of vrijdag 27 april j.l. en kwam langs op 1 mei j.l. Er stond al een afspraak gepland met de buren.
  5. Eenmaal in de woonkamer liep hij vrij snel naar het raam voor de achtertuin en maakte opmerkingen over het (te?) lange gras en de dennenboom, welke scheef was gewaaid. De agent geeft aan dat dit signalen kunnen zijn of er problemen zijn, waardoor iemand zijn huishoudelijke of andere taken niet meer kan bijhouden.
  6. Verder bood hij aan dat als er iets was of het ging niet goed om het huishouden bij te houden of dergelijke, dat ik altijd aan 'de bel kon trekken'.

Na mijn contact vandaag met de wijkagent moet ik zaken rechtzetten. De man lijkt van goede wil en laat zich volgens hem niet 'voor het karretje spannen', althans, de buren zijn gehaaid hoor... ik heb te voorbarige conclusies getrokken op basis van een aantal feiten die ik vreemd vond en deels nog vind. Veel daarvan is te wijten aan mijn buren. Daarover in een volgend blog meer. De wijkagent heb ik mijn excuses gemaakt en toegelicht wat voor mij de reden was om aan hem te twijfelen op bepaalde punten. Ook heb ik aangegeven dat ik nooit getwijfeld heb aan zijn goede bedoelingen. Er was wellicht geen sprake van 'graspolitie'. Poeh! ik heb heel wat aan dit blog moeten wijzigen met het schaamrood op de kaken. Maar eerlijk is eerlijk; als ik fout zit, zit ik fout en moet ik mijn best doen om dit recht te zetten. Wat betreft de buren neem ik in deze situatie geen woord terug en is gisteren juist bevestigd hoe egoïstisch zij zijn in deze. Daarnaast hebben ze in een tijd (2014) waarin ik heel ziek was ook goede dingen gedaan. Veel daarvan heb ik nooit geweten. Blijft staan dat ze mijn ziekte onlangs dus hebben misbruikt voor eigen gewin.

Het idee om een CD te maken blijft wel overeind, haha! Wel met een nieuwe titel. In elk geval komen onderstaande nummers en geluiden op de CD. Eigenlijk zoek ik nog iemand die een cd-hoes voor me wil ontwerpen/tekenen met de afbeelding van lang gras. Tekst: @Gardengate series   'FreezePolice' volume 1. Onderstaand dus de inhoud via Youtube video's. De nummers en geluiden zijn heel toepasselijk en meer tips zijn welkom!! Ook het nummer: 'Je loog tegen mij', blijft er in, omdat de buurman best goed kan liegen merkte ik.


Deze clip werd destijds gebruikt als protest tegen de handelswijze(n) van banken en/of verzekeraars. In dit geval hebben getoonde logo's en namen/merken niets te maken met de inhoud van dit blog, ook is de video niet meer actueel van toepassing op eerder genoemde instanties.

Deze video van Harry Slinger heb ik ook al eens in een blog over Halbe Zijlstra gebruikt, haha!


--Wordt vervolgd!--

© 02-05-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en) en afbeeldingen van en door: © Just you and me   Alle rechten voorbehouden/All rights reseved   Video's embedded/ingesloten van Youtube. Meer info; zie de betreffende video's (op Youtube)  Disclaimer: Dit blog geeft de indruk weer die ik over het e.e.a. gekregen heb en is mijn persoonlijke mening.


Hieronder het volgende deel:

Over ons: (klik hieronder)

Meer burenellende:

Tags: #Samengaan #Justyouandme #Gardengate

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Ben benieuwd hoe dit zich verder sleept. 
05-06-2018 11:08
05-06-2018 11:08
1960-1980
Ondanks de ellende en dat dit een serieus en droevig verhaal is, vind ik het vrolijk zoals je die YouTube nummers erbij gezocht hebt. Heel knap van je, dat je dat kan.
01-06-2018 18:25
01-06-2018 18:25
Karin van der Straaten
Zo nu en dan  kunnen de gemoederen hoog oplaaien he echt akelig dit gedoe voor je...en wellicht nu eindelijk ook wel voor je buren...die moesten beter weten..knuffel
12-05-2018 10:11
12-05-2018 10:11
Ingrid Tips en meer
Behalve de sirene hoor ik wel graag wat je plaatst!
10-05-2018 00:50
10-05-2018 00:50
peterdenharder
Goed dat je fouten wilt en kunt toegeven en rechtzetten, dat is moedig!
08-05-2018 10:09
08-05-2018 10:09
Albert van den Berg
Buren, niet voor niets de meeste zaken bij de Rijdende Rechters :-) Zorg dat je dicht bij jezelf blijft, feiten gaat het om, schrijf de dingen desnoods zakelijk voor jezelf op in volgorde, dat maakt het gemakkelijker met je emoties als er weer zo´n broekie aan de deur staat. Boom bij iemand anders om zagen kan niet, punt uit en als het bij zou gebeuren maakte ik er werk van en betalen. Hou je taai, laat je niet gek maken, maar ook niet onder schoffelen.
08-05-2018 09:58
08-05-2018 09:58
bijlenie
wat een nare toestand zeg . ik denk dat je in dit soort situaties dicht bij jezelf moet blijven , de agent s een beetje vreemd  maar als hij gehoord heeft  dat jij het allemaal niet meer aankan misschien is het dan deels ook bezorgdheid , dat weet ik niet  De buren begrijp ik niet goed , ik zou zelf zeker naar hun beweegredenen vragen want raar is het wel  Sterkte en ik hoop op een goed vervolg!
08-05-2018 08:30
08-05-2018 08:30
Soberana
En toch vind ik die agent dubieus! Het was heel sneaky van hem om bij de deur een gebaar te maken dat hij wil binnenkomen. Correct zou zijn geweest als hij het rechtstreeks had gevraagd en dan nog had jij het recht om te vragen of hij een 'last tot binnentreden' had en indien niet hem de toegang tot jouw woning te weigeren. Ook de buren vind ik een verdacht stel; wie gaat zich midden in een verhuizing druk maken over het gras van de buurman...
08-05-2018 06:02
08-05-2018 06:02
wakeupkitty
Heb ik wat gemist? Die agent, was hij wel echt bij de politie? Bij ons vraagt men of zij binnen mogen komen als het gesprek niet buiten kan.
07-05-2018 20:14
07-05-2018 20:14
Marion's World
Hmmmm wat ik al schreef dus. Niet serieus. Maar wat willen die buren nou eigenlijk bereiken. Ze gaan binnenkort verhuizen.... Waarom al die moeite nog eigenlijk? En ja inderdaad. Je hebt ook nog een brievenbus en in het slechtste geval een deurbel........ Laf gedoe zeg
06-05-2018 22:27
06-05-2018 22:27
HeArt&SoulConnection
Gelukkig maakt humor nog deel uit van jouw 'zijn' liever. Het is naar en lastig , maar het feit is dat je buren iets illegaals hebben gedaan en jouw tuinonderhoud is niet het onderwerp en ook niet strafbaar!  je kunt altijd bewijzen de mail te hebben geschreven (datum en uur staat erbij) ... dus laat maar komen en blijf rustig zou ik zeggen . hou je bij het onderwerp en laat je niet in de 'randverschijnselen' dwingen . dan gaan ze je pakken op de 'vorm'  wellicht (hoe jij reageert en er dan van alles bijhalen ....en intussen is het onderwerp: illegale boomkap/ beschadigen van andermans eigendom ineens NIET meer het onderwerp.  Je buren zijn erbij gebaat het zo te proberen...  wellicht kun j er zo naar kijken ??
03-05-2018 13:10
03-05-2018 13:10
FrutselenindeMarge
hoe zo niks is een feit zolang er niks bewezen is...ik denk dat zo'n cd niet helpt,zijn zij ook de reden achter je naamwijziging?
03-05-2018 09:51
03-05-2018 09:51
DiaantjesLife
Echt heel vreemd hoe dit allemaal loopt en je buren dus klakkeloos gelooft worden.............. Of je wel of niet hulp nodig hebt, dat is toch ook niet aan hen om te bepalen? Voortaan wel mail sturen met leesbevestiging, mocht je dit nog willen doen natuurlijk. Ik hoop echt dat dit met een sisser afloopt voor jou, maar vrees dat je nog veel hinder van hen zult hebben. Bah bah en om even mijn woord te gebruiken, wat een "kuttekokers" (sorry)! 
03-05-2018 06:26
03-05-2018 06:26
Hans van Gemert
Het geeft inderdaad te denken. In ieder geval heb je toepasselijke muziek gevonden :-)
03-05-2018 00:02
03-05-2018 00:02