Slaapmutsje 77 'Tussenuur'

Slaapmutsje 77 'Tussenuur'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zo voelt het nu, zo na de Kerst. Als een tussenuur op school. De periode tussen Kerst en Oud en nieuw.

De koelkast is bij veel mensen deels geplunderd en nu dienen er nieuwe ingrediënten te komen voor (de dagen voor) Oud en nieuw. Ook hebben mensen (hier) misschien vandaag nog Kerstspulletjes gehaald met 40-75% korting. Daar heb ik wel eens gebruik van gemaakt voor een goede vriend. 'Een snoer met 30 ouderwetse elektrische kaarsjes gehaald, met een flinke korting, met één reservelampje bijgesloten. Kostte nog géén tientje. En waar veel mensen niet bij stil staan; ik ga geen blisterverpakking erbij kopen met 3 reserve-lampjes voor 5 Euro, nee, ik heb nog zo'n set gekocht voor minder dan een tientje en dan heb je ineens een reservesnoer maar ook 31 reservelampjes + die ene uit de andere doos zijn 32 reservelampjes voor nog geen tientje. Logisch nadenken kan soms best wat opleveren. Dit zijn wat mij betreft de leuke dingen voor na de Kerst.

Het volgende project voor dit tussenuur is naar de dierenarts voor kalmeringspilletjes voor de hond. Dat krijgen we ook nog natuurlijk. Ook maken we misschien de balans wel op; wat was dit voor Kerst? Is het gelopen zoals bedoeld? Een keihard Nee! Omdat wij mensen (willen) denken dat we alles in de hand hebben. Maar het kan natuurlijk óók beter zijn gegaan dan verwacht, alleen niet precies als verwacht. Graag hoor ik van jullie hoe jullie de Kerstavond en -dagen hebben doorgebracht. Hebben we tips voor elkaar voor volgend jaar? Dat vind ik op zich een leuke challenge; dat we in de reactie's hieronder straks weer (veel) kunnen leren! De eerste tip heb ik hierboven dus al gegeven. Hopelijk hebben jullie er wat aan! Nog één: Bewaar alsjeblieft niet die Kerststerren en pleur ze gewoon weg. Hopeloze missie! Haha.

Maar wees gerust; over 362 dagen is het alweer Kerstavond en over 343 dagen Sinterklaas... ;-) Dan zetten we met z'n allen ons beste beentje weer voor. Maar eerst de jaarwisseling en niet te vergeten: Drie koningen. Drie hele wijze mensen die wel erg laat doorhadden (6 januari) dat 't Kerst was. ;-)

Welterusten! (voor straks)

© 27-12-2017 Copyright; Blog, titel en tekst(en) door: Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen afkomstig van: Pixabay.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
bij ons weinig anders dan anders alleen een zondag extra, mijn man werkt in de horeca en daar gaat alles gewoon door dus hier thuis gaat alles ook gewoon door net als anders.
toch 1 dagje de tijd gehad om gezamenlijk met elkaar te eten
en ja oud en nieuw zomaar 2 dagen vrij dus dat moet gevierd worden ;-)
| 16:09 |
Ja de horeca, dat is wel aanpoten zeg maar. Maak er een leuk feestje van met oud en nieuw zou ik zeggen!
| 16:19 |
gaan we zeker doen, dank je
| 19:37 |
Alsje! ;-)
| 19:42 |
Nou dit tussen uur wordt benut met een schoolbasketbal toernooi... lekker weer... :(
| 15:11 |
Niet dus begrijp ik? Haha, nee zou mijn hobby ook niet zijn hoor! :-/
| 16:20 |
Nee, niet echt. Levert wel weer een foto op voor yoors ;-)
| 16:42 |
Dat is zo!
| 18:36 |
Wat is het eigenlijk voor verhaal met de drie koningen?
| 14:20 |
Niet te moeilijke vragen stellen hè... XD Grapje hoor! De drie koningen waren op weg naar het kindje Jezus. Ze moesten een ster volgen om daar te komen en ze hadden offers bij zich; Wierook, Mirre en Goud. Maar exact hoe of wat weet ik niet. Op 6 januari is het "drie koningen".
| 14:47 |
En toch bleek het uiteindelijk een moeilijke vraag, heb zelf niet verwacht, hoor.
Zelfs wikipedia kon niet het voor mij duidelijk maken. Gelukkig Soberana zelf kon het wel:)
| 09:52 |
Gelukkig, altijd fijn om te weten hoe iets precies zit.
| 01:50 |
Slim van je Soberana, niet bij stil gestaan, haha!
| 17:02 |
:)
| 17:11 |
Eerlijk gezegd ben ik niet wijzer geworden van wikipedia verhaal. De drie wijzen zagen een ophaande ster en gingen Jesus zoeken. Zagen ze een ster op 6 januari of hebben ze Jesus op 6 januari gevonden? Waren ze de enigen die wisten dat Jesus een bijzonder kind was en daarom wordt het gevierd?En behalve de leeftijfd van de wijzen zit er waarschijnlijk nog meer metaforische betekenis in het verhaal.. ik weet het niet, voor mij is het niet helemaal duidelijk.
| 21:08 |
Ze zagen de ster direct na Zijn geboorte en gingen toen op reis. Op 6 januari vieren we dat ze Jezus hebben gevonden. Ze waren niet de enigen:
Herodes Antipas, bestuurder van het gebied waar Jezus werd geboren, was ook op zoek naar Jezus, om Hem te doden. Toen de 3 koningen zich bij Herodes meldden, gaf deze hen opdracht om op de terugweg bij hem langs te komen en de exacte verblijfplaats van Jezus te vermelden. (zogenaamd wilde hij ook geschenken gaan brengen).
De 3 koningen kregen van God de opdracht om op hun terugreis een andere route te nemen en Herodes vergeefs te laten wachten. Om die reden wordt Driekoningen gevierd: het drietal wist een moordaanslag te voorkomen.
In de Bijbel wordt niets vermeld over de leeftijden van de 3 koningen; dat is een verhaal wat mensen er later bij hebben bedacht.
| 01:02 |
O, een moordaanslag te voorkomen... dat is geen kleinigheid, dit laat een indruk achter, dit heeft een betekenis, dit...
Gisteren nog wist ik niks over bestaan van deze feestdag en vandaag krijgt het opeens betekenis waar je met respect en warm gevoel naar kijkt.
Dank je wel, Soberana, voor uitgebreide uitleg.
| 09:44 |
Graag gedaan.
| 13:49 |
Dank je wel, ook namens mij Soberana, van Herodes en de geplande moordaanslag is voor mij dus ook nieuw!
| 14:05 |
Graag gedaan Enrique. Herodes wist overigens niet van opgeven: hij gaf opdracht om alle jongetjes tot de leeftijd van 2 jaar om te brengen. God waarschuwde Jozef dmv een droom, waarop die met Maria en Jezus naar Egypte vluchtte en pas terugkeerde na de dood van Herodes:
Matheus 2: 13-18
De gedenkdag van de moord op zoveel onschuldige jongetjes, wordt ook in de Katholieke kerk herdacht op 29 december (vandaag dus!): de dag der onschuldigen (vroeger aangeduid als de dag der onnozelen, of 'Onnozele kinderen feest'). Er worden missen opgedragen, waar mensen hun kleine baby's en peuters mee naar toe nemen, voor extra zegen.
Mogelijk is dat in NL in onbruik geraakt, maar als jij het niet kent, vraag er dan naar aan je moeder: als Katholiek van een oudere generatie, weet zij dat beslist!
| 14:45 |
wij hebben de 'tussenuren' benut met ziekenhuis bezoek en andere dingen. rommel opruimen en genieten van rust . Inderdaad heb ik ook wel een sna de kerst goedkoop dingen gekocht die ik dan in de vriezer doe
| 13:57 |
Ja, ik begreep wel al dat je veel zaken aan je hoofd had hoor en sowieso was het Kerst.
En de koopjes, ja dan is de vriezer wel makkelijk!
| 14:09 |
zeker weten hoor, ieder kan zijn geld maar een keer uitgeven
| 15:23 |
Tussenuren vond ik dodelijk.. werd er diepongelukkig van. Lesrooster zie ik liever aangepast en eerder vrij/uit
| 08:34 |
Bij ons gebeurde dat vaak ook gelukkig. Aan een tussenuur heb je niks.
| 14:10 |
Eerste Kerstdag heb ik mij uit bed gesleept. Ik was er 's nachts al uit geweest voor de hond enzo. Ik ben de dag dooorgekomen en ja anders dan verwacht. Niks pyjamadag en ook geen vrij.
Tweede Kerstdag scheen de zon. Ik heb de was gedaan en buiten gehangen. Wat doet die Kerstboom er eigenlijk nog? We aten de rest vd winterstol en tiramisu en stukjes frikandel voor het ontbijt. 's Middags een soepje met brood. Het was geen 2e Kerstdag heerlijk. Ik heb geen koelkast dus hij is ook niet leeg gegeten. Boodschappen ga ik ook niet doen. Gisteren is Leenhond opgehaald en muv de afwas ga ik vandaag zoveel mogelijk niets doen.
| 08:32 |
Haha, wel jammer van de moeite voor je Kerstboom, haha. Maar je hebt gelijk hoor! Je moet altijd doen wat je zelf denkt dat goed is! Lekker rustig aan doen zou ik zeggen! Dank voor je reactie!
| 14:12 |
Hij staat er nog wel.. lichtjes uit... ik frommel hem met versiering en al zo in de doos.
| 14:17 |
Dat is dan wel weer makkelijk, haha!
| 00:45 |
Informatief blog met nuttige tips: vooral die kerstspullen!
| 06:04 |
Dank je wel Soberana! Wordt bij jullie ook vrij uitbundig Kerst gevierd?
| 14:13 |
Heel uitbundig: Katholiek land (70%) dus geen last van 'calvinistische soberheidsdrang' zelfs niet bij 'anders-gelovigen'.
Iedereen gaat eerst naar de kerk, vervolgens wordt er uitgebreid gegeten, gesnoept etc. Wij hebben het dit jaar heel rustig aan gedaan: na de kerk wel lekker gegeten, maar minder uitgebreid dan gewoonlijk.
Het was de 1e Kerst zonder mijn moeder...
| 15:05 |
O ja, als er zoveel Katholieken zijn zal dat ook wel... Dat spijt me van jouw moeder... ;'-(
| 16:04 |
De kerstdagen zijn bij ons ongemerkt voorbijgegaan. Dat lot is ook Oud en nieuw beschoren. Niet alleen de periode tussen Kerst en Oud en nieuw maar ook de periode tussen Oud en nieuw en Kerst voelt hier aan als een tussenuur op school (school's out forever) :)
| 04:39 |
"School's out forever", Haha XD Die moet ik onthouden! Wordt Kerst helemaal niet gevierd op Bali?
Feitelijk hebben de boom met lichtjes niks met geloof te maken maar puur met vieren dat de dagen weer langer worden. Al zal ook dat bij jullie anders liggen natuurlijk...
| 14:16 |
Bali is Hindoeistisch en Islamitisch. Die vieren geen Kerst. "School's out forever" was een nummer van Alice Cooper. Als horror fan hou je daar misschien wel van ;) www.youtube.com/watch?v=2Oo8QzDHimQ
| 05:25 |
Ok, ken ik niet... Misschien als ik 'm hoor. Ja, horror ligt me wel maar hardrock of zo dan weer niet of heavy metal of zo, haha. Later vandaag ga ik 'm luisteren want ik stond op met hoofdpijn en is nog niet over.... ;-)
| 13:53 |
Ik hou erg van tussenuren , ook in de vakantie . Ik moet wel weer even bijkomen van de kerst voor ik het volgende feestje weer aankan !
| 02:05 |
Dat is ook zo, begrijp ik helemaal! Geldt voor mij ook helaas.
| 03:52 |
Ik ben nog wel van plan een dezer dagen naar de Intratuin te gaan. Er is nu inderdaad uitverkoop. Misschien haal ik er wat, maar ik wil gewoon nog een keer rustig genieten van die sprookjessfeer voordat alles weer is afgebroken.
| 23:21 |
Dan zou ik echt morgenvroeg gaan hoor, mensen zijn er snel bij! Het is idd een sprookjessfeer, vind ik ook!
| 23:35 |
Uhhhhhh tips.............. geloof dat ik die niet heb haha. Ik ben vandaag wel gezellig met mijn dochter gaan shoppen in Den Bosch, want na de kerst is er een hoop afgeprijst. Toch een leuke broek, 3 tunieken en regenlaarzen gescoord. Vooral dat laatste miste ik en nu kan ik lekker ook met slecht weer met Joep door drassige velden lopen. Alles natuurlijk afgeprijst! Dus toch een kleine tip, scoor nu je kerstoutfit voor volgend jaar, scheelt je een hoop geld ;)
| 23:19 |
Dat is een goeie tip ja, ik heb nooit rekening mee gehouden dat er dan ook nog andere dingen dan Kerstspullen zijn afgeprijst...
| 23:36 |
Nooit te oud om te leren, zei ik filosofisch :P
| 23:39 |
Haha! 1-1! ;-)
| 23:46 |
hele leuke blog. Helaas heb ik geen tips.hihi
| 22:53 |
Geeft niet hoor Marijke, dank je wel! ;-)
| 23:37 |
Ik ben deze namiddag de stad nog ingetrokken.
Nu heb ik bijna alles :-)
| 21:14 |
Leuk! Wat heb je allemaal 'gescoord' Katrien? Haha!
| 21:32 |
Een Lego-set en een pyjama!
| 21:34 |
Nou kijk aan! Toch leuk!
| 23:37 |
Haha erg slim van die kerstlampjes.. dat zou ik zelf dus ook doen :)
| 21:01 |
;-D Dank je haha! Mijn moeder zou zeggen: "Als je geen raad weet met je armoede, ben je 't niet waard dat je 't hebt". XD Een wijsheid die zij weer heeft van haar moeder, mijn oma dus. Ja, dat soort dingen zijn van jou ook te verwachten, verbaast me niet hoor! ;-)
| 21:31 |
Lol nee he :-) leuke uitspraak haha
| 08:08 |
Haha, ja grappig idd. ;-)
| 20:52 |
Uhm maar 1 tip. Als je vetranquil bij de dierenarts wil halen, NIET DOEN! Dit verdooft zijn spieren maar neemt zijn angst niet weg. Integendeel, doordat hij niet kan reageren wordt de angst alleen maar heviger, alleen reageren kan niet doordat vetranquil de spieren helemaal lam heeft gelegd. Dan liever Advocaat geven, met wat slagroom. Het is voedzaam voor honden, en ze vinden het echt lekker, en in kleine hoeveelheden is het absoluut niet giftig. Ja ze kunnen dronken worden, maar dat punt moet je net voor zien te blijven. Aangeschoten is wat je wil zien. (dit heb ik overigens van een goede dierenarts geleerd).
| 20:20 |
Ok, dank je Hetty, een jaar of misschien 2 jaar geleden las ik ook een dergelijke waarschuwing over die tabletjes te koop bij de Aldi. Wat ik vorig jaar bij de dierenarts meekreeg weet ik niet meer maar Klein leek er slaperiger van te worden en ze trilde minder én omdat het van een dierenarts kwam had ik geen wantrouwen... Nu twijfel ik dus... Omdat ik idd 'geleerd' had dat alcohol giftig is durfde ik haar geen advocaat te geven maar kan niet zoveel kwaad dus...?
| 20:44 |
Het kan geen kwaad mits je het met mate geeft. Genoeg om de angst te verminderen, maar niet zo veel dat ze van de wereld raakt. Het is moeilijk in te schatten hoeveel een hond daarvoor nodig heeft. In elk geval, liever minder als meer ... Maar als het echt zoveel kwaad zou kunnen hadden mijn honden al niet meer geleefd. Die hebben het vaker gekregen met de jaarwisseling. En behalve dat ze alcohol nu heel erg lekker lijken te vinden, (Met name Rowan, die ook graag Rum of Sangria drinkt), heb ik nooit iets aan ze gemerkt.
| 21:56 |
Whahaha! XD Moest ik toch even hartelijk om lachen hoor! Rowan is geen alcoholist hoop ik?
Welk merk drinkt 'ie? Haha. Nee serieus, dat zal ik ook proberen met advocaat, en dan beginnen met een klein beetje. Dank voor de tip hoor!
| 23:44 |
Hahaha nee Rowan KAN geen alcoholist zijn omdat wij niet drinken. Maar serieus, als wij al eens ooit een glas nemen ... dan is het wel Rowan die probeert zijn tong er doorheen te slaan. Toen we nog een boot hadden kan ik me nog herinneren dat we een keer op een hele hete zondagmiddag een ijskoud pak Sangria soldaat maakten. En Rowan wilde zo graag dat hij uiteindelijk mijn beker omgegooid heeft, puur bewust, zodat hij het kon oplikken. Wat hij dus met veel smaak gedaan heeft. En toen ik eens een flinke verkoudheid had en daarvoor een glas rum nam zat hij voor ik het in de gaten had met zijn tong in mijn glas en heel smakelijk likken ook nog.
| 23:55 |
Nou ja, haha! Hij spuugt er ook niet in zeg maar XD ik vind 't wel grappig ;-D
| 00:04 |
whahahhah
| 08:10 |
XD Hihi!
| 16:08 |
Inderdaad, het is nu (weer) de tijd om koopjes te scoren... Hoewel, wij doen al járen met dezelfde kerstversiering :-)
| 20:14 |
Ja ach, af en toe sneuvelt er wel eens een Kerstbal of er is een streng lichtjes van E2,50 die er mee ophoudt maar het meeste is er idd vaak nog wel... Haha!
| 20:21 |
Ligt er aan welke kerststerren. Ik heb doorzichtige stervormige kapjes die op dikke kerstlampjes passen... die niet meer worden verkocht..! Toch hoop ik ze ooit ergens te kunnen krijgen, zodat ik de sterren niet voor niets bewaar.

Goede tip, dat nu veel kerstspullen stukken goedkoper zijn.

Voor oudejaarsavond volgt morgen een tip van mij.
| 20:10 |
Ja, ik bedoelde de planten eigenlijk met Kerststerren, Ingrid, haha! Maar er zijn nog wel kaarsjes, passen ze daar niet op?

Er is waarschijnlijk al veel weg hoor, moet je snel zijn. Wel grappig dat Kerstballen van E3,25 p/st. dan ineens voor een Euro kunnen... ;-)

ik kijk uit naar jouw tips!
| 20:25 |
Weer leuk om te lezen hoor :p
| 20:06 |
Dank je wel Kim! :-)
| 20:47 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen