Slaapmutsje 94 'Onweer boven Nederland'

Slaapmutsje 94 'Onweer boven Nederland'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Tja, onweer vind ik altijd wel gezellig, het liefst met een goeie wolkbreuk d'r bij. Maar dat is egoïstisch natuurlijk... Boeren en tuinders hebben vaak veel schade door de hagel en voor sommige mensen en dieren is het heel beangstigend...


Op de krijsende buurvrouw na, is er pas actie vanaf 0:58 min. Tip: Zet uw geluid iets harder, dan doet het meer recht aan de werkelijkheid.

Als kind moesten we altijd uit bed komen als het onweerde, ook omdat de hoogspanningskabels toen nog via de gevel, waar de slaapkamer van mijn broer en mij was, binnenkwamen. Onweer heb ik altijd gezellig gevonden vanaf die tijd. (kleutertijd) en ben er nooit bang voor geweest.

Een screenshot van buienradar vanavond.

Wat ik wel zielig vond is dat Klein zo bang is van onweer. Hij kiest heel slim de breedste traptrede uit in het midden van de trap. Wie weet; misschien wel de veiligste plek. Zie hieronder arme Klein. Gelukkig is het qua weer hier nu rustig en Klein dus ook...

Klein vind 't maar niks... Gelukkig is ze nu rustig en zegt samen met mij: Welterusten, wij gaan nog een blokje om!


© 29-05-2018 Copyright; Blog, titel(s), tekst(en), afbeelding 'Klein' en video (nickname 'Henny') van en door: © Enriqué, blogs and more   Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Screenshot van: Buienradar. Met de hartelijke dank aan 'De Knutseljuf Ede', voor haar prachtige 'Slaapmutsje Separators'!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
De bliksem inslaan kan je zomaar overkomen.
| 08:58 |
Dat is waar. Gelukkig nog niet meegemaakt.
| 10:39 |
Het schijnt op sommige plekken in NL heftig te keer te zijn gegaan, hier viel het erg mee.
| 21:41 |
Ja, heel plaatselijk ook. We hebben hier eerst genoeg water gehad maar echt extreem is het hier niet geweest.
| 13:11 |
ik vind het altijd wel fascinerend, maar blijf wel graag binnen...
| 21:10 |
Ja, vind ik ook. Als het (te) dichtbij is blijf ik ook wel binnen. 😊
| 18:06 |
Het ging hier ook aardig tekeer
| 14:56 |
Dat zal best, eerst weer genoeg water ook, haha!
| 12:57 |
Leuke blog, onweer vind ik niet zo erg oké de bliksem is het gevaarlijkst, maar windstoten dat vind ik wel een beetje griezelig hoor. 
| 12:17 |
Dank je Eric! Ja, ik hou wel van dat wat ruigere weer, als alles maar een beetje heel blijft, haha!
| 00:36 |
Mooie blog. Ik heb dubbele gevoelens bij onweer. Ook wij moesten ons bed uit vroeger als het onweerde. Ik ben niet graag buiten als het onweert en mijn hond gaat vreselijk te keer bij elke donderslag en bliksemflits, maar ik heb ook diep respect voor het wonder van de natuur dat onweer heet.
| 23:23 |
Dank je! Dat heb je mooi gezegd Alie, nee buiten ben ik dan liever ook niet, nog wel eens in de deuropening na een warme dag zoals gisteren. Ja voor de dieren is het niet fijn maar het is op zich zeker een mooi natuurverschijnsel.
| 00:03 |
ik hou er helemaal niet van . was een stressy week voor mij.
| 19:45 |
Ok, dan zullen we maar hopen dat dit voorlopig de laatste keer was! Zeker niet fijn dat het je stress oplevert!
| 00:04 |
is goed voor de lijn!!! Ik kan dan niet veel eten ....
| 07:28 |
Tja, zo kun je het ook zien! 😂
| 01:08 |
Gelukkig vind ik onweer prachtig, zeker het weerlichten. Onze hond is er niet bang voor. Die maft of loopt er gewoon door. 
| 16:58 |
Ja, voor de knal op zich hoef je niet bang te zijn, alleen als die kort volgt op de bliksem want dan is het dichtbij! Het weerlichten vind ik ook mooi om te zien en helemaal als je het ook nog vast weet te leggen met de camera/telefoon. Knap dat jullie hond er niet bang voor is, haha!
| 00:07 |
Bliksem dichtbij is inderdaad wat enger. Maar ik ben er niet bang van. Mijn hond is ook niet bang voor vuurwerk. 
| 08:31 |
Nou, ideaal haha! 😉
| 22:06 |
Ik vind bliksem mooi om te zien maar dat gedonder...brrrr
Wij zaten de afgelopen weken in Duitsland en hebben hier weinig of geen onweer gehad (dus ook weinig regen en dat kunnen ze hier wel gebruiken...)
| 10:14 |
Ja en die donder kan nou juist geen kwaad, haha. Ja, nog wat regen is zeker welkom!
| 00:09 |
😁😉
| 07:06 |
Ik vind onweer over het algemeen mooi. Als kind was ik er wel bang voor, nu kijk ik er graag naar. Het liefst ben ik aan het werk dan. Hoe extremer het weer, hoe mooier :-)
| 08:59 |
Ok, ja het liefst ben ik dan buiten onder een afdakje of zo, als het niet te dichtbij is. Maar dat heb ik ook net als jij, ik hou ook van extreem weer, haha.
| 00:11 |
Leuk artikel! Het ging wel even los gisteren ja. Er was één blikseminslag hier waarbij het leek of er een kanon werd afgeschoten! Niet normaal! Maar ik vind het ook altijd wel wat hebben. Wij gingen onder de carport ons toetje eten om van het weer te genieten. 😊⚡️☔️ 
| 08:43 |
Ja, als het dichtbij is, is het een hele knal idd! Ohh, wat had ik er dan graag bijgezeten, inclusief toetje natuurlijk! 😉😁
| 00:14 |
Haha nou het was een mooie onweersvoorstelling en vandaag gaat het weer los. Misschien zit ik dan weer even buiten...
| 09:50 |
Ja, ik las net een stukje op Yoors dat het onder de carport ook niet veilig is... Maar ik zou het ook doen als ik er één had, haha. 😉
| 00:02 |
Ja met onweer is het volgens mij nergens echt veilig. Ik zag op het nieuws dat je dan ook vooral niet moet gaan douchen bijvoorbeeld. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen :). En misschien ook de tv uit als het dichtbij onweert. Als het mijn tijd is ga ik toch wel haha.
| 11:23 |
Nee, idd met die koperen waterleidingen en zo... Tv zet ik nooit uit en alle stekkers blijven mooi zitten. Dat laatste zeg ik ook altijd ja! 😂
| 23:24 |
Hier op Bali kan het ook behoorlijk onweren. En geheid, als het hier onweert dan valt altijd de electriciteit uit.
| 08:37 |
Ok, vaker ook dan in Nl? Ja, dat heb je dan ook vaak. Bij mij 2x het modem van KPN kapot met onweer, in mijn vorige woning.
| 00:15 |
De electriciteit valt hier regelmatig uit, vaker dan in Nederland in elk geval.
| 08:11 |
Dan heb je nog niet in Steenwijk gewoond! 😂 Nou ja, daar was het eens per maand gemiddeld, steeds meer woonwijken, maar extra vermogen ho maar. Bij jullie zal het wel vaker zijn. Waar ik nu woon eens per 10 jaar lijkt 't. Heb het hier dus nog maar 1x meegemaakt en woon er al 10 jaar.
| 19:04 |
Niet leuk voor Klein, zulk weer, maar ik schoot in de lach om de regel over je buuf. *iets met herkenbaar...*
| 08:30 |
O, vertel Ingrid? 😉😁
| 00:21 |
Nah, niet hier.
| 10:30 |
de avond4 daagse ging niet door gisteren benieuwd hoe het vandaag loopt
| 06:54 |
Nee, idd. Wanneer begint 'ie dan? Hier zaterdag geloof ik.
| 00:21 |
Hier afgelopen dinsdag
| 06:32 |
We hebben een paar dagen achter elkaar de volle laag gehad. Gisteren net op het nippertje niet.Ben niet bang gelukkig, want het kan hier behoorlijk tekeer gaan. Dank zij mijn vader, die haalde ons altijd op een positieve manier uit bed om te kijken naar het schitterend schouwspel. We woonden aan de rand van een natuurgebied, ver kijken tot de bossen. Dus was inderdaad al van veraf te bekijken. Zelfs de blikseminslag een aantal jaren geleden, heeft daar geen verandering in gebracht.
| 06:49 |
Ja, vaak komt angst voor onweer toch uit je jeugd denk ik. Daar is je vader dan goed mee omgegaan! Hebben jullie zelf blikseminslag gehad?
| 00:24 |
Vanochtend begonnen met onweersbuitje en nu schijnt de zon ☀️
Blikseminslag was bij vrienden waar we waren op dat moment. De weken erna hadden we een heel groot gezin 😁
| 11:27 |
Ja, dat geloof ik, haha!
| 22:20 |
Jammer dat honden niet kunnen praten, anders had je haar kunnen vragen waarom ze precies de middelste traptree heeft uitgekozen.
| 05:02 |
Ja, inderdaad, haha! ik denk dat dieren slimmer zijn dan wij in de gaten hebben!
| 00:25 |
Dat idee heb ik ook.😄
| 00:28 |
😁😊
| 00:43 |
Dank je wel voor je waarderingscadeau.❤️
| 01:09 |
Graag gedaan hoor! ❤️
| 01:27 |
Voor het geval dat....je weet maar nooit, ik begrijp klein wel een klein beetje.
| 02:00 |
Hoe bedoel je precies Miranda? 😊
| 02:03 |
Dat ik het zelf ook niet op onweer heb. Mij lijkt zo, dat je op die trap, beide kanten op kan. Ook nog wakker.....tja is natuurlijk een open deur.
| 02:20 |
Oja, inderdaad haha. Het is wel een strategische plek! Ja nog wel wakker maar niet lang meer hoor, jij wel?
| 02:23 |
Nee, nog een uurtje of zo. 
| 02:34 |
Oké, ik zo snel mogelijk nu, haha. Welterusten alvast!
| 02:40 |
Ik had veel meer gehoopt, maar 't was best snel voorbij; de beschaafde, bescheiden regenbui idem. Weeralarm, meestal is 't onzin.
| 01:06 |
Vaak wel. Hier heeft het lang ge-onweert maar heel weinig neerslag ook. Wij hadden hier code geel.
| 01:32 |
Voor vandaag, idem. Ben benieuwd.
| 14:06 |
Niks geweest, tenminste hier niet. Bij jou wel?
| 00:29 |
Ja, nou en of.
| 14:38 |
Ojee, haha!
| 00:49 |
Vorige week kregen wij de volle laag, nu lijkt het nog mee te vallen. Tot nu toe nog droog...
| 23:38 |
Ok, apart eigenlijk als je de radarbeelden ziet. Maar gelukkig voor jullie, ik hoorde het ook al van Diaantje. Toch geen schade gehad vorige week hoop ik?
| 00:17 |
Afgezien van een paar honderd liter water binnen... We hebben een stukje plat dak dat het niet aankon. Veel emmers, doeken en dweilen, en gelukkig waren we er heel snel bij. 
| 09:13 |
Ok, dat scheelt. Ja, als het over je laminaatvloer komt, dan heb je wel schade...
| 00:30 |
Die was toevallig een weekje daarvoor al gesneuveld toen de slang van de tuinpomp het nodig vond om lek te gaan.... 
Ziet er best indrukwekkend uit, zo'n golvend vloertje. Gelukkig verzekerd!
| 08:17 |
Ja, dat zal best! 😂 Gelukkig verzekerd dan, anders zou ik er niet om lachen. En jij al helemaal niet natuurlijk! Haha. 😁
| 00:43 |
Arme Klein, mijn moeder haar ouderlijk huis is verbrand met onweer, mijn moeder was erg jong. Wij moesten ook altijd uit bed, met zondagse kleding aan, mijn moeder liep kruisjes makend en biddend het huis door. 
| 23:25 |
Ohh, dat spijt me te horen Carina! Dus jij hebt er geen fijne herinneringen aan natuurlijk! Mijn moeder is er ook  bang voor.
| 23:56 |
wij vonden het wel mooi, en toen we puber waren hadden we geen zin meer om uit bed te komen
| 00:13 |
Nee, dat snap ik haha! Meestal wordt ik er wakker van en ga ik gezellig koffie drinken, maar dat is al even geleden dat het hier 's nachts onweerde.
| 00:15 |
Met zondagse kleding aan? 
| 16:37 |
ja, dat was de mooiste kleding, die moest je dus redden
| 17:28 |
Wel mooi ook om te horen, dat de vogeltjes zo vrolijk doorfluiten hahaha. Joep is niet bang, maar gaat juist heel waaks doen. Zou het liefst dan naar buiten rennen en als een dolle door de tuin heen gaan! Gelukkig viel het voor Klein toch mee vandaag dan. 
| 23:15 |
Ja, apart hè, met die vogeltjes, haha! Wat grappig, een hond die niet bang is voor onweer, hoor je niet vaak! 😂 Ja, ik dacht dat ze weer rustig was maar ik ging er mee uit net en ze wou niks doen. Moet ik zo nog een keer, pfff.
| 23:59 |
Nou, dan hoop ik dat ze zo wel iets doet en anders pech dan............ Ja, Joep is een vreemd beest hahaha
| 00:02 |
Ja, dan heb ik waarschijnlijk pech! 😁 Al moet ik zeggen dat ze, op de eerste weken na dat ik haar pas had, nooit meer heeft binnen gedaan. Ja Joep is wel grappig denk ik! 😉 Haha!
| 00:13 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen