Slangen in drenthe

Slangen in drenthe


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren gewandeld met Klein, zoals gewoonlijk dezelfde route en zoals gewoonlijk de smartphone niet bij me, als er iets te zien is. Er lag namelijk een grote slang half onder een vergaan stukje boomstam of tak. Dus snel bijna een kilometer teruglopen om de camera en telefoon op te halen. En toen snel met de auto terug.

En hij lag er nog steeds. Geen wonder ook want hij bleek dood te zijn (helaas?) Er zaten van die dikke groene vliegen op, dat zegt meestal wel al iets. Maar ik vertrouwde het toch nog niet dus hoewel m'n lichaam en geest in de 'vluchtmodus' stonden, heb ik er wat kleine takjes op gegooid. Hij reageerde niet. Voorzichtig heb ik het stukje stam weggehaald en met een takje hem deels omgedraaid. ik was wel benieuwd hoe de onderkant eruit zag. Zie de volgende foto.

De onderkant is in elk geval mooier dan de bovenkant vind ik, met een soort van lichte blokjes. Eerder ben ik in de omgeving al 2x een slang tegengekomen. Best een eng idee dat die hier zitten, of liggen eigenlijk. De eerste keer voelde ik wat onder mijn voet bewegen wat eerst op een tak leek. Het ging toen om een volwassen Hazelworm; ik heb nog nooit zo hard gerend, dus geen foto. De tweede keer ging het om dezelfde soort maar nog heel klein. Deze was doodgereden op het fietspad.

Na wat zoeken op internet, gaat het in dit geval hoogstwaarschijnlijk om een ringslang. Waaraan hij zijn naam dankt is mij een raadsel. Naast Reeën die ik al een paar keer gespot heb hier, dus ook slangen. Een eng idee!

© 30-06-2018 Copyright; Blog, titel, tekst(en) en afbeeldingen van en door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.

Zie ook dit blog van Els Vergaerde!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb het er ook niet zo p hoor lieverd. Moedig van je !
| 12:21 |
Nee hè? Haha, dank je wel Mary-José!
| 23:24 |
ik ben  op vele manieren geen 'slangenmens'  ;-) 
| 14:41 |
Nee, dat zou ik ook niet van jou denken 😉
| 01:17 |
wahahahaha
| 15:09 |
nou ik heb het ook niet op slangen!!
| 00:42 |
Nee, liever een ander soort dieren, haha. 😉
| 20:55 |
ik kan er wel een paar noemen.hihi
| 23:18 |
Ja, dat geloof ik wel, haha!
| 19:44 |
😂
| 20:20 |
😁
| 20:39 |
Ik ben dol op dieren van de kleinste hond tot een sterke schotse hooglander hier heb ik totaal geen probleem mee, maar voor de kleinste slang ga ik op de loop, en dan loop ik jouw er echt uit van angst hoor. 
| 06:22 |
Haha, ja ik ben ook op dieren maar heb ook zo m'n voorkeuren. En een slang hoort daar niet bij. 😁
| 23:50 |
Als ik 'm zo zie liggen, zonder omgeving erbij, lijkt 't wel een wurgslang van 3 m maar een hazelworm is een vrij klein beestje, staat me bij 🐍
| 11:26 |
Een hazelworm is onschuldig, hoor. Mooie foto's, btw. Weet je waar #veel slangen voorkomen? In Zweden. Echt veel.
| 17:15 |
Ok, ja ik vind ze hoe dan ook eng, haha! Tenminste, je raakt er enigszins toch aan gewend naarmate je ze meer ziet. Dat er veel slangen voorkomen in Zweden wist ik niet; daar ben ik nog nooit geweest, jij wel? Lijkt me best een keer leuk trouwens!
| 00:59 |
Ik ben in Zweden geweest. Ik vond 't mooi. Dit verhaal doet me denken aan een reisverhaal van mijn vader en zuster in Canada en hun ontmoeting met een zwarte beer... mijn zus wilde nog filmen, maar mijn vader wilde hard weglopen :) en deed dat ook :)
| 11:23 |
Zweden lijkt me ook een mooi land, ik neem het direct van je aan. Je hebt een dappere zus maar ik had geloof ik ook de beslissing genomen die je vader nam, haha! 😂
| 01:18 |
Als ik hem zo zie liggen op de foto, zonder propotionerende omgeving, lijkt 't net een wurgslang van 3 m maar staat me bij, dat een hazelworm een vrij klein beestje is 🐍
| 11:30 |
Dit was een ringslang, hij was idd geen 3 meter, haha. Maar wel ongeveer 70-80 cm.
| 01:20 |
😮 Dat is toch wel een flinke knaap 🐍
| 18:38 |
Best wel, haha! 😁
| 22:47 |
je zou t bos niet meer in willen..k heb er zelf ook echt nachtmerries door gehad 
en ja hoor, waar je bang voor bent...  er eens door egbeten
wel gaaf dat je  er zomaar ff snel foto s van ging maken..k ga ff  oefenen met ernaar te kijken brrrrrr
| 19:51 |
Ja, ik snap zeker dat je er dan echt huiverig voor bent als je gebeten bent. Zelf kijk ik nu ook wat meer naar beneden als ik in 't bos loop, haha!
| 16:04 |
k Was er als klein kind al bang voor .. vast mee geplaagd door de broertjes toen haha
 begrijp ik na de laatste ontmoeting ja
| 19:30 |
Er zijn schattigere dieren inderdaad, haha! 😉😁
| 23:50 |
Wat jammer dat hij dood was, wel mooi dat we nu de onderkant kunnen bekijken  ;-) De naam dankt hij aan de tekening achter de kop. Aan de zijkant twee gele vlekken, die op de kop meestal samenkomen in een streep, dit lijkt op een ring  
| 20:10 |
Ja, vind ik ook hoor! Dank voor je uitleg! 😊
| 02:30 |
Wat heb ik gelachen met je blog! Super geschreven!! Ik had je willen zien wegrennen van die hazelworm!
O en ik zat te lachen vanwege de herkenning en niet om je uit te lachen hé !  Ik zal je vertellen de eerste keer dat ik een adder zag, ik er foto's van staan maken heb met bevende handen  ... volgens mij waren ze ook mislukt. Die hazelworm van laatst herkende ik gelukkig van foto's van andere mensen maar als ik een slang zie ben ik toch voorzichtig. En als het dan een adder blijkt te zijn dan peer ik em ook weg hahaha. Jouw foto 's zijn heel mooi, jammer dat ie dood was. (volgens mij was het wel een flinke )
| 20:10 |
Ja, dat zal best! 😂 Overlevingsinstinct hè... 😉
Dat je toch geprobeerd hebt foto's van die adder te maken vind ik wel knap!
Ja, dit was zeker een flinke. Maar als ie nie dood was had ik er zulke foto's ook niet van gehad. Dan stond ik met de camera wel op 100 meter afstand! 😁
| 02:45 |
Ik blijf het griezelige dieren vinden
| 19:05 |
Vind ik ook hoor! 😉😊
| 02:40 |
gelukkig is deze niet gevaarlijk ( zeker niet als hij dood is ) 
| 13:19 |
Nee, dat valt dan wel wat mee, haha!
| 02:39 |
Ik ben er nog nooit eentje tegengekomen, lijkt me toch wel bijzonder. En de slangen in Nederland zijn niet zo heel gevaarlijk.
Trouwens nog een voordeel: jij loopt sneller dan zo'n slang ...
| 09:58 |
Bijzonder was het zeker Hans! Idd, dat lopen gaat ze niet zo goed af. Zeker niet als ze dood zijn, haha. Toch heb ik er wel eens 1 gezien in beweging ook maar ze gaan toch best snel. Wel op een aparte manier trouwens. Dat was dan dus nr 4 nu ik er aan denk. 2 dode slangen en 2 levende heb ik hier gezien de laatste jaren.
| 15:51 |
Wel een bijzonder iets dat je ze tegen komt.. lijkt me toch wel ff schrikken {ondanks dat deze ongevaarlijk zijn?}
| 22:17 |
Dat is zeker bijzonder, Mirelle. En het is idd schrikken want je verwacht het ook gewoon niet. Dan vraag je je ook af of er in de buurt niet een slangennest zit of zo, haha! 😁
| 15:48 |
Ik snap je volkomen.. is voor ons Nederlanders hier toch wel een verrassing! ;)
| 16:12 |
Inderdaad ja, haha! 😉
| 02:38 |
Wat jammer dat die dood was. Hoewel ik echt geen fan van slangen ben zitten er bij mijn weten maar weinig gifslangen in Nederland. Ik dacht dat alleen de adder giftig is en dat er geen andere gifslangen zijn. Bijzondere foto's.
| 18:27 |
Ja op zich wel jammer. Wat je zegt klopt volgens mij wel; dat alleen de adder giftig is. Maar het idee alleen al dat ze aan zouden vallen, brr... Maar ook dat valt kennelijk mee gelukkig. Dank voor je compliment!
| 15:46 |
Het zijn zeker niet mijn favorieten, maar ik vind ze wel mooi! Vooral als ik op veilige afstand foto's kan maken 😉
| 16:42 |
Ja, een groot zoom-bereik is dan wel fijn en een vaste hand, haha. 😂
| 15:43 |
Er komen inderdaad slangen in Drenthe voor en adders en Hazelwormen ook maar ach als je ze niets doet gebeurt er niets hoor.
| 16:09 |
Dat zal ook wel zo zijn maar ik moet toch nog wennen aan het idee, haha!
| 01:51 |
Ja snap je wel hoor, als ik ze zie vind ik ook eng en schrik ik ook hahaha
| 09:14 |
Haha! 😁
| 20:52 |
Bah wat eng! Mss dat Dewaputra en Albert wat meer bekend zijn met slangen, maar ik gelukkig niet!
Volgens boekje komen hier de zilverslang en zweepslang voor, maar ik heb er nog nooit van mijn leven 1 gezien.
Ik gil al als ik een duizendpoot zie: laatste keer 2jaar geleden op de porch (ik heb hordeuren, dus naar binnen kunnen ze niet).
Je hebt groot gelijk dat je het zekere voor het onzekere neemt.
| 15:42 |
Ja bij jou, Dewaputra en Albert zijn vast meer exotische en gevaarlijker slangen. En andere enge beestjes wil ik ook niet binnen! 😉😁
| 01:34 |
Gevaarlijke slangen zijn hier allang niet meer. Naar verluidt is er voor het laatst 1 gesignaleerd in de jaren 30 van de vorige eeuw: meegebracht door kooplieden van het vaste land.
Bijgelovige mensen kenden aan die slang bovennatuurlijke krachten toe: wie het beest zou doden, zou binnen het jaar sterven.
Nadat het 1e slachtoffer (een kat) was gevallen, trok mijn opa zijn laarzen aan, pakte een machete en hakte de kop van de slang er af.
De hele buurt schijnt te hebben gejammerd, in de overtuiging dat mijn opa binnen het jaar zou overlijden; hij heeft nog 30 jaar geleefd.😁😁
| 05:17 |
Een dappere opa had jij! Wat een leuk verhaal, haha!
| 00:41 |
Hij had weinig keus: vandaag een kat, morgen mss 1 van je kinderen.
| 02:12 |
Ja, daar heb je ook gelijk in en jouw opa ook natuurlijk!
| 17:10 |
Heee Enrique.  Friesland heeft ze ook.
| 15:09 |
Hoi! O, dat zal best. Maar of je daar altijd blij mee moet zijn... 😉😁
| 15:16 |
Iew, slangen vind ik ook maar niks. Toen ik er op vakantie in Hongarije een in het Balatonmeer zag (1999), ben ik het water uit gerend en er niet meer in gegaan.
| 14:57 |
Ja maar dat was vast gewoon een waterslang... 😂 Geintje, zat die echt in het meer? Dat is eng ja, ik vind kwallen al eng, laat staan een slang.
| 15:05 |
Ja, ze schijnen niks te doen, maar ik wou het risico niet nemen dat ze mij als uitzondering zagen. 😂
| 15:09 |
Precies! Zo zou ik er ook over denken, haha! 😁
| 15:17 |
😂👍
| 15:22 |
Het is inderdaad een ringslag. Slangen zijn in het algemeen erg schichtig, bij het minste of geringste vluchten ze al. Wees maar blij dat er daar geen pythons zijn. Vlak bij ons huis kroop er laats eentje over de weg, zeker een meter of vijf lang.
| 14:42 |
Iek!
| 14:56 |
Schrijf je nou 'Lek' of 'iek'? 😏😁
| 15:01 |
iek
| 15:07 |
O, ok. Ja, Lek was 'ie misschien ook wel...
Wie heeft dat trouwens ooit bedacht? Dit is de hoofdletter i: I
en dit is de kleine letter L: l Nu even naast elkaar: Il Dom hè... 😏😕
| 15:11 |
Ja, vind ik ook haha
| 15:14 |
Ja en daar kom ik dan met m'n slangetje... Jij, Albert en Soberana bijvoorbeeld zijn vast wat meer bekend met grotere en gevaarlijker exemplaren... Jakkes zeg! Haha! 🐍
| 15:00 |
Nee hoor, ik denk dat het ongeveer zo'n zelfde lengte was, daar in het water. Het leek eerst een drijvende tak en hubby pakte die vast...
| 15:14 |
oh dat zei je niet tegen mij hahaha
| 15:22 |
Whahaha! 😂 maar wel spannend wat je aan het vertellen was!
| 23:40 |
lol
| 11:21 |
Er zijn heel veel slangen in Drenthe vertelden ze in binnenstebuiten. Maar alleen adders zijn giftig hoor.
Jammer dat je de kop niet kunt zien, want aan de vlekken aan de zijkant van de kop kun je zien dat het een ringslang is.
| 13:58 |
Ja, die kop zag er wat raar uit, misschien ook de doodsoorzaak? Maar goed, ik vond het toch eng en heb me daar niet teveel mee bezig gehouden. Op de headerfoto is de kop rechts enigszins zichtbaar.
| 15:03 |
Ja nu zie ik het. Die twee gelige vlekken lijken op een ring daarom heet hij zo.
| 15:10 |
Ok, dank voor de info! 😊
| 21:51 |
Een ringslang is ongevaarlijk maar wel mooi om te spotten.
Jammer dat de slang dood is.
| 13:53 |
Ongevaarlijk in de zin dat ze niet giftig zijn of ook dat ze niet bijten?
Op zich wel mooi idd. En het is natuurlijk op zich leuker een dier tegen te komen die leeft dan dat 'ie dood is.
| 13:59 |
Het is een slang die zelden bijt en niet giftig is.
Ik ben nog maar een keer een slang tegengekomen tijdens een wandeling en die was heel snel weg nadat hij me gezien had.
| 14:02 |
Ok, dank voor de info! Ja meestal zijn dieren ook bang van mensen en vallen ze pas aan als ze zich bedreigd voelen denk ik.
| 14:16 |
Jakkie zeg snap je schrik
| 13:49 |
Ja, ik ben er nog niet echt aan gewend, haha! 😕
| 13:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen