×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Slangen in drenthe

Slangen in drenthe


Gisteren gewandeld met Klein, zoals gewoonlijk dezelfde route en zoals gewoonlijk de smartphone niet bij me, als er iets te zien is. Er lag namelijk een grote slang half onder een vergaan stukje boomstam of tak. Dus snel bijna een kilometer teruglopen om de camera en telefoon op te halen. En toen snel met de auto terug.

En hij lag er nog steeds. Geen wonder ook want hij bleek dood te zijn (helaas?) Er zaten van die dikke groene vliegen op, dat zegt meestal wel al iets. Maar ik vertrouwde het toch nog niet dus hoewel m'n lichaam en geest in de 'vluchtmodus' stonden, heb ik er wat kleine takjes op gegooid. Hij reageerde niet. Voorzichtig heb ik het stukje stam weggehaald en met een takje hem deels omgedraaid. ik was wel benieuwd hoe de onderkant eruit zag. Zie de volgende foto.

De onderkant is in elk geval mooier dan de bovenkant vind ik, met een soort van lichte blokjes. Eerder ben ik in de omgeving al 2x een slang tegengekomen. Best een eng idee dat die hier zitten, of liggen eigenlijk. De eerste keer voelde ik wat onder mijn voet bewegen wat eerst op een tak leek. Het ging toen om een volwassen Hazelworm; ik heb nog nooit zo hard gerend, dus geen foto. De tweede keer ging het om dezelfde soort maar nog heel klein. Deze was doodgereden op het fietspad.

Na wat zoeken op internet, gaat het in dit geval hoogstwaarschijnlijk om een ringslang. Waaraan hij zijn naam dankt is mij een raadsel. Naast Reeën die ik al een paar keer gespot heb hier, dus ook slangen. Een eng idee!

© 30-06-2018 Copyright; Blog, titel, tekst(en) en afbeeldingen van en door: © Enriqué, blogs and more   ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved.

Zie ook dit blog van Els Vergaerde!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties